Frankfurt – Rejseguide

Frankfurt rejseguide

Frankfurt am Main (normalt bare omtalt som Frankfurt) er en af Tysklands vigtigste byer. Nok er Berlin hovedstaden, men Frankfurt er på mange måder det økonomiske centrum – byen huser for eksempel den europæiske centralbank, den tyske bundesbank og den største børs i Tyskland. Faktisk er der mange, der argumenterer for, at Frankfurt er en af de vigtigste finansbyer i hele verden.

Men det er ikke kun finansfolk, der kan drage nytte af en rejse til Frankfurt. Det er nemlig en super interessant by, som er nem at komme til. Trafikmæssigt er det et knudepunkt i det centrale Europa, og med en kæmpe togstation samt Tysklands mest benyttede lufthavn er det ganske overskueligt (og billigt) at finde billetter til Frankfurt.

Her får du en rejseguide til Frankfurt, så du har lidt inspiration til at tage af sted – og så du ved, hvad du skal lave, når endelig beslutningen er truffet!

Fakta om Frankfurt

Lad os starte med et par ting, der er gode at vide om Frankfurt:

 • Byens officielle navn er Frankfurt am Main
 • Der er faktisk to byer i Tyskland ved navn Frankfurt
 • Men der henvises ofte til denne, når navnet bruges
 • Femtestørste by i Tyskland med næsten 700.000 indbyggere
 • EU’s finanshovedstad på grund af den europæiske centralbank
 • Hjemsted for Tysklands største børs samt landets egen centralbank
 • Stort trafikknudepunkt: Frankfurts lufthavn er en af de travleste i verden
 • Frankfurts hovedbanegård er i øvrigt Tysklands travleste
 • En af de få europæiske byer som har skyskrabere

Med hensyn til beliggenheden ligger Frankfurt i den centralvestlige del af Tyskland. Lidt syd for Köln og Ruhr-området, lidt nord for Stuttgart og Strasbourg. Der er motorveje i alle retninger.

Ting at lave i Frankfurt

Godt nok er Frankfurt en gammel by, men de fleste seværdigheder og attraktioner er ret nye. Byen blev nemlig gennembygget i årene efter 2. Verdenskrig, så der er primært tale om moderne seværdigheder. Men det gør ikke så meget, for de er stadig interessante. Jeg anbefaler, at du tjekker min mere gennemgående artikel om Frankfurts bedste attraktioner lige her!

Transport i Frankfurt

Du har mange muligheder, hvis du gerne vil til Frankfurt. Byen har en af verdens travleste lufthavne, idet Frankfurt er den primære base for det store selskab Lufthansa. Den centrale beliggenhed i det kontinentale Europa hjælper også til på dette punkt. Derfor er der altid propfyldt i lufthavnen, og det kan tage lidt tid at komme igennem. Heldigvis er det dog nemt at finde billige billetter til og fra Frankfurt. Der er afgange fra både København og Billund. Mange rejsende har også en mellemlanding i Frankfurt, når de skal videre til en anden destination, da der er så meget flytrafik, der går igennem.

Frankfurt har også en togstation, som er ret nem at rejse fra og til. Fra Danmark kan du komme til Frankfurt via et enkelt stop i Hamborg. Forvent en pris på omkring 1.000 kroner hver vej.

Ellers er der langdistancebusser, der kommer forbi byen fra alle kanter af Tyskland.

Når først du er i Frankfurt, kan du nemt tage metro eller sporvogn for at komme rundt. Jeg anbefaler systemet af sporvogne, som fungerer glimrende. Billeje er også en mulighed, men der er meget trafik. Ellers kan du selvfølgelig også cykle eller gå rundt. I den centrale del af Frankfurt (den historiske del) er det nemt at gå rundt og se de fleste seværdigheder.

Frankfurt er en god by at besøge, hvis du gerne vil lidt rundt i området og se andre byer. Mindre interessante tyske byer ligger nemlig lige i nærheden: Darmstadt, Heidelberg, Mannheim, Stuttgart og Bonn.

Overnatte i Frankfurt

Frankfurt har et væld af hoteller, så det er aldrig svært at finde et sted at overnatte. Grundet byens ry som finansby er der mange hoteller, der specifikt henvender sig til forretningsrejsende, men der er også utroligt mange turisthoteller. Prisklassen ligger højt for Tyskland, og hoteller i Frankfurt er faktisk dyrere, end de er i Berlin – dog lidt billigere end i München.

Jeg anbefaler stærkt, at du ser nærmere på denne artikel, hvor jeg beskriver nogle af Frankfurts bedste hoteller for danskere, der bare gerne vil rejse til byen for at få sig en oplevelse.

Prisniveauet

Priserne i Frankfurt er i den dyre ende, når vi sammenligner med andre dele af Tyskland. Byen er dyrere at besøge end Berlin, og nok på samme niveau som Hamborg. Det er dog stadig ret rimeligt i forhold til danske priser. På flybilletter kan du spare en del (der er mange billige fly til Frankfurt), og finder du et godt hotel, så har du formentligt penge til rådighed til seværdigheder, restauranter, osv.

Restauranterne i Frankfurt er rigtigt gode. Forvent at betale det samme, som hvis du skulle besøge en god restaurant i Danmark. Du bør selvfølgelig spise schnitzel og drikke æblevin, når du besøger Frankfurt. Det er nogle ting, som byen – og hele området – er kendt for!

Transport rundt i byen er dog forholdsvis billigt. Det koster kun få euro at tage sporvognen rundt, så det kan stærkt anbefales.

Sikkerhed

Et lidt negativt punkt ved Frankfurt er, at det er en by med forholdsvis meget kriminalitet. Den fører i hvert fald an i kriminalstatistikkerne i Tyskland. Nabobyen Offenbach er dog den største synder, så du bør være lidt forsigtig, hvis du drager lidt øst for Frankfurt.

Med alt sagt så er det dog begrænset hvor meget kriminalitet, der involverer turister og rejsende. De fleste kommer aldrig ud for noget. Men brug din sunde fornuft – gå ikke alene ud om natten, hold dig fra skumle områder, og gå ikke rundt med en masse kontanter. Pas på lommetyve i metro, tog og busser. Ser du noget gadekriminalitet, så søg efter sikkerhed og anmeld det til politiet.

Konklusion

Jeg håber, at du kunne bruge denne Frankfurt rejseguide til noget brugbart. Det er ikke en perfekt by, og det er nok heller ikke den mest interessante i Tyskland – der er hård konkurrence fra byer som Berlin og München! Men Frankfurt er stadig et rigtigt godt rejsemål, især hvis du ikke har set byen før. Det er en meget moderne del af Tyskland, hvor der altid sker noget nyt, og hvor det i øvrigt er nemt at tage rundt til flere andre spændende byer i nærheden.

En kommentar til “Frankfurt – Rejseguide”

 1. Jeg boede engang på et kvindehold………kun for kvinder . Men kan ikke huske hvor det lå i Frankfurt. Kan i hjælpe

  Svar

Skriv en kommentar