Berlin – Rejseguide og tips

Berlin er en af de mest besøgte byer i hele Europa. Tysklands hovedstad er kendt for dens historie og særlige kultur. Det er en kombination af gammelt or nyt, og der er næsten ikke noget, du ikke kan lave i Berlin.

Da mange danskere drager til Berlin på ferie, har vi udarbejdet denne rejseguide for at dele vores bedste tips. Så læs med her, hvis du planlægger en tur til Berlin!

Fakta om Berlin

 • Hovedstad og største by i Tyskland
 • Var tidligere opdelt i to
 • Berlinmuren faldt i november 1991
 • 3,7 millioner indbyggere i selve byen
 • Cirka 6 millioner indbyggere inkl. forstæder
 • Ligger forholdsvis tæt på den polske grænse

Berlin er blandt andet kendt for: Historie, politik, kulturel indflydelse, musik, filmindustri, iværksætteri, natteliv, museer, shopping, og meget mere.

Ting at lave i Berlin

Berlin er en historisk by med tonsvis af klassiske seværdigheder. Der er dog også mange moderne attraktioner. Hvis du leder efter en fuld checkliste over gode ting at lave i Berlin, så læs denne artikel hvor vi går i dybden med Berlins bedste oplevelser.

Her er en hurtig oversigt over populære ting, som vi nævner i artiklen, der blev linket til lige før:

 • Checkpoint Charlie
 • Brandenburger Tor
 • Rigsdagsbygningen
 • Berliner Dom
 • Olympiastadion
 • Rester fra Muren
 • Fjernsynstårnet
 • Alexanderplatz
 • Spree-floden
 • Berlin Zoo

Læs desuden vores guide til shopping i Berlin, hvis du gerne vil udnytte de fine priser og købe noget godt med hjem.

Transport i Berlin

Berlin har to primære lufthavne: Berlin Tegel, der er den største og mest benyttede, samt Berlin Schönefeld, der oftes benyttes af lavprisselskaber. Tegel ligger nordpå, mens Schönefeld ligger sydpå. Transport imellem lufthavnene og det centrale Berlin er forholdsvis lige til, og vi har skrevet en artikel, der dækker over det lige her.

Der arbejdes på en ny lufthavn, Berlin Brandenburg, som bygges lige ved siden af Schönefeld. Efterfølgende vil de to andre lufthavne lukke, således denne ene store lufthavn skal servicere hele byen.

Du kan rejse til Berlin med både fly, bil, bus og tog. Hvis du selv kører fra Danmark, er det en tur på mellem 6 og 9 timer, alt efter hvor i Danmark du starter, og hvor hurtigt du kører. En bustur fra Aarhus eller København tager 9-10 timer. Tog går lidt hurtigere – især når du først kommer til Tyskland, hvor der er mange hurtigtoge. En direkte flyrejse er lynhurtig fra København og fra Billund.

Inde i selve Berlin er der metro (U-bahn), sporvogn og busser. Du kan også leje cykel, scooter eller bil og selv sørge for transporten. Taxi er der selvfølgelig også. U-bahn er nok den nemmeste måde at komme rundt på, i hvert fald imellem de primære steder i byen.

Overnatte i Berlin

Berlin er en kæmpe turistby og har derfor mange overnatningsmuligheder.

Der er et kæmpe antal hoteller, du kan vælge imellem. Tjek for eksempel de mest populære hoteller i Berlin via Hotels.com, eller se vores bedste anbefalinger lige her.

Ellers er ferielejlighed også en mulighed. Der er desuden mange hostels i byen, der er populære – især blandt unge mennesker, der gerne vil socialisere.

Du kan finde overnatning i et hvilket som helst område af byen. Der er både billige muligheder, samt luksushoteller der koster lidt mere. Du kan altså i høj grad finde overnatning, der passer til dine personlige behov.

Prisniveauet

Berlin er en forholdsvis billig storby. Det meste er billigere, end det er i Danmark. Særligt ting som du køber ind i supermarkeder, men også tøj, elektronik og andet. Ofte kan du få en 10-20% besparelse sammenlignet med herhjemme.

Selv inden for Tysklands egne grænser er Berlin en billig by. Trods status som hovedstad, er Berlin slet ikke lige så godt med som Frankfurt, Köln, München, og andre tyske byer. En stor del af indkomsten kommer fra netop turisme – ellers lever Berlin primært på vækst fra det offentlige system. Over det seneste årti er der dog sket en iværksætterbølge, hvor mange unge, der arbejder med digitale produkter, er flyttet til Berlin og baserer sig her.

Sikkerhed

Sikkerheden i Berlin varierer efter område og tidspunkt. Generelt er det en sikker by, som er velbevogtet af det tyske politi, men der sker selvfølgelig ting fra tid til anden.

For almindelige turister, som er ude at se byen og som ikke forårsager nogle problemer, er der en minimal risiko ved at tage til Berlin. Der sker sandsynligvis ingenting, og selv lommetyve er der langt imellem.

Men hvis du er ude at feste sent på natten, skal du selvfølgelig være opmærksom. Der er mange, der tager til Berlin for at gå i byen, så anbefalingen herfra er gå i byen de rette steder og ikke skabe problemer med folk, du ikke kender.

Der har over de seneste år været en bølge af terrorangreb i Tyskland, og herunder Berlin. Chancen for at blive involveret er minimal, men hvis du fatter mistanke til noget, mens du er af sted, er det selvfølgelig bedst at tro på mavefornemmelsen og komme væk. Byen er dog en del bedre beskyttet nu, da myndighederne er klar over risikoen.

Vandet fra vandhanen kan drikkes uden problemer, og der er ingen særlig helbredsrisiko ved at rejse til Berlin, eller Tyskland i det hele taget. Ingen vaccinationer er nødvendige, udover dem du i forvejen får anbefalet når du er hjemme i Danmark.

Konklusion

Berlin er et fantastisk rejsemål. Byen er forholdsvis tæt på Danmark, så du kan selv køre dertil på under 8 timer. Ellers er der masser af billige flybilletter til og fra Berlin, hvilket også er oplagt at udnytte.

I alle tilfælde giver det rigtig god mening at rejse til den tyske hovedstad. Det anbefales stærkt herfra, og hvis du har nogle spørgsmål til byen, så skriv dem gerne herunder.

Tjek også gerne vores øvrige artikler om Berlin for at få endnu mere inspiration – eller læs om andre rejsemål, hvis du stadig ikke er helt sikker på, hvor turen egentlig skal gå hen næste gang.

Skriv en kommentar