Hvor skal man bo i Berlin?

Hvor skal man bo i Berlin?

Berlin er en forholdsvis stor by – i hvert fald en af de største i Europa. Derfor er der flere spændende kvarterer, og nogle steder er naturligvis bedre at opholde sig i end andre. Men hvor skal man bo i Berlin, hvis man ønsker den bedst mulige oplevelse? Det får du svaret på her.

Hoteller i Berlin er der nemlig rigelige af. Og ved at bruge en almindelig sammenligningsside kan du hurtigt få en oversigt over hundredvis af forskellige hoteller i byen. Men nogle gange er det også bare rart med specifikke beskrivelser, som både fortæller lidt om selve området og som foreslår specifikke hoteller. Det er hvad du får her – lad os se nærmere på det.

Bedste sted at bo i Berlin

Hvis du leder efter et godt sted at bo i Berlin, så handler det i høj grad om at være tæt på de ting, som du selv er interesseret i.

Berlin er opdelt i flere områder og bydele. Mitte er et populært sted, da det er her, de fleste gamle seværdigheder ligger. For eksempel Brandenburger Tor, et af de mest kendte monumenter i byen. Ellers er der steder som Charlottenburg, et mere eksklusivt og velstående sted, eller Kreuzberg, et kreativt område med masser af nytænkning.

Herunder får du overblikket over de bedste steder at overnatte i Berlin, afhængigt af hvilken type rejsende du er.

For kulturelle rejsende

Mitte er den bedste bydel for kulturelle rejsende. Her ligger de fleste seværdigheder, da Mitte svarer nogenlunde til centrum for det historiske Østberlin.

Det bedste hotel i Berlin Mitte er uden tvivl Hotel Adlon. Faktisk er det Berlins mest kendte hotel. Det er femstjernet, og du kender det sikkert fra film, hvor det ofte vises. Hotel Adlon ligger lige i nærheden af Brandenburger Tor. At overnatte her svarer til sand luksus. Tidligere har store personligheder som fx Bill Clinton boet her. Hotel Adlon er selvfølgelig i den dyre ende, men hvis du ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige, er det klart det bedste hotel i Berlin.

Et alternativ, hvis du ønsker noget lidt billigere, men stadig gerne vil være i Mitte og være tæt på det hele: Art’otel Berlin Mitte. Et moderne overnatningssted, der ligger lige i nærheden af Alexanderplatz. Selv til bydelen Kreuzberg er der ikke langt. Uden tvivl også et glimrende valg!

For familier med børn

Mitte er igen et fint sted, da I er tæt på de største seværdigheder.

Men først og fremmest vil vi anbefale Prenzlauer Berg: Berlins grønne område, som er elegant, og som er et af de mest populære steder at bo blandt berlinerne selv. Bydelen består mest af lejligheder, så det kan være svært at finde hoteller, men se da om I ikke kan få booket et par nætter hos de dejlige Old Town Hotel i centrum af Prenzlauer Berg. Flotte værelser, tæt på de bedste restauranter i byen, og god værdi for pengene. Et fantastisk valg!

Et lige så godt bud er Charlottenburg, da det er et velhavende og forholdsvis sikkert område, hvor I kan give børnene en rigtig god oplevelse. For eksempel i form af at købe souvenirs, ting og sager, og samtidig spise ude nogle gode steder. Mange vigtige seværdigheder er stadig inden for hurtig rækkevidde. Charlottenburg svarer til store dele af det gamle Vestberlin.

Hvad er det bedste hotel i Charlottenburg? Leonardo Hotel Berlin er et solidt valg, da det ikke er ret dyrt i forhold til bydelens standard, men da kvaliteten alligevel er rigtig fin. Det er tæt på det meste, men det ligger i et forholdsvis stille nabolag, hvilket er en fordel.

Ellers kan det også være en god idé at browse Airbnb igennem hvis I er en stor familie. På den måde kan en ferielejlighed måske være lidt mere rummelig, men vi garanterer, at de fleste hoteller også vil være ganske fine.

For festaber og store grupper af venner

Mitte er igen et fint sted, der passer rigtigt godt. Men der er også Kreuzberg, som er super populært blandt unge mennesker, da der er gode festmuligheder, og da der altid sker en del.

Men hele byen fungerer fint til formålet. Berlin er kendt for sit gode natteliv. Ethvert centralt hotel giver jer mulighed for at komme ud i byen, da transportmulighederne altid er gode.

Hvis I vil bo på hostel, så er Grand Hostel et fremragende valg, der klart kan anbefales! Dette hostel ligger i en historisk bygning fra det 19. århundrede. Der er brugbare faciliteter, spændende attraktioner i nærområdet, og fine muligheder for at gå i byen om natten. Desuden er der både private værelser og delte værelser, så enhver rejsende kan finde det, der lige passer til præferencen!

Et andet godt bud er Mondrian Suits Berlin, som også ligger i dette område, og som egentlig er et sted, hvor I kan booke ferielejligheder. Lidt dyrere, selvfølgelig, men til gengæld er kvaliteten også rigtig fin. Selvom Mondrian Suits reelt ligger i Kreuzberg, så er det også tæt på Mitte. Den store seværdighed, Checkpoint Charlie, er for eksempel lige i nærheden.

En lidt mere “rå” bydel er Friedrichshain. Her findes det alternative natteliv. Bestemt ikke det flotteste område, men formentligt det vildeste. Friedrichshain har ikke de bedste seværdigheder, og bydelen ligger længere væk fra det reelle centrum, men intet slår det alternative natteliv og de mange vilde restauranter, barer og klubber. Michelberger Hotel er nok det bedste valg i Friedrichshain, da offentlig transport er i nærheden, og da hotellet er ret moderne og med en god udstråling.

Berlins bydele

Vi har allerede været inde på dem, men det er da altid en god idé at uddybe lidt mere.

Der er i alt fem bydele, du kan overveje, når du skal finde et godt sted at overnatte i Berlin:

  • Mitte
  • Kreuzberg
  • Friedrichshain
  • Charlottenburg
  • Prenzlauer Berg

Det smukke ved Berlin er netop, at der er så mange forskellige bydele og nabolag. Det gør det muligt at få en utrolig oplevelse, der ikke blot er centreret omkring én kulturel strømning, men derimod omkring flere.

Igen kan vi kun sige, at Mitte er det bedste sted for den almindelige turist. Det er jo her, at der er flest traditionelle seværdigheder, og uanset om du kun skal tilbringe én dag eller en her måned i Berlin, så er det en bydel, du aldrig rigtigt bliver træt af.

Mitte er den bydel, der indeholder store dele af Østberlins gamle historiske centrum. Mange af de bedste attraktioner, monumenter og museer ligger i denne del af byen. Da det samtidig er centralt i forhold til de øvrige bydele, går du aldrig forkert ved at finde overnatning her.

Kreuzberg er det lidt alternative område. Hipster-bydelen. Folk her er meget kreative, og det bør tælle op og ses som noget positivt. Der er ikke meget glamour ved at bo i Kreuzberg, som der ellers er i Mitte og Charlottenburg, men for unge rejsende er det formentligt det bedste område. Kreuzberg har ikke altid været populært, men det er det i den grad blevet – i dag er det nok det mest hippe sted i Berlin.

Friedrichshain er det vilde sted: Bydelen ligger lige øst for Kreuzberg, og arkitekturen viser tydeligt, at det var en del af det gamle Østberlin. Det er svært at sætte ord på Friedrichshain, men en god måde at beskrive det på, er, at det er en vildere udgave af Kreuzberg med mere fart på – og hvor alt er lidt mere “gritty”. Der dukker fortsat flere gode hoteller op, men der er især mange hostels, hvilket er positivt, da det især er unge mennesker, der vælger at overnatte i Friedrichshain.

Charlottenburg behøver næppe den store beskrivelse. Det er Berlins fornemme område, dér hvor Vestberlin tidligere var. Umiddelbart den smukkeste bydel rent visuelt. Der er glimrende shoppingmuligheder, for eksempel i form af Kurfürstendamm og KaDeWe. Kulturelt er der også meget at opleve. Det er en populær og velrenommeret bydel, så Charlottenburg er lidt eksklusivt. Dermed er det generelt også det dyreste sted at finde et hotel, men til gengæld får du også kvalitet for pengene.

Prenzlauer Berg ligger på den nordøstlige side af Mitte. Et glimrende valg for familier og for rolige rejsende, da området er utroligt grønt og dejligt. Mange af de bedste restauranter og hyggeligste caféer i Berlin ligger her.

Så hvor skal man bo i Berlin? Tja, baseret på bydele har du hermed fået et overblik. Men hvad hvis vi ser på specifikke hoteller? Det er der også en del, der efterspørger, så det kan passende blive næste punkt i artiklen.

De bedste hoteller i Berlin

I løbet af denne artikel har vi flere gange nævnt lidt forskellige hoteller, som du kan overveje at bo hos, når du besøger Berlin. Lad os derfor give dig et endeligt overblik, så det bliver nemt at vælge ud fra dine præferencer.

Vil du bo på Berlins bedste hotel, så skynd dig at booke hos Hotel Adlon, der ligger i bydelen Mitte. Det er dyrt, men det er en kæmpe oplevelse. Et billigere valg inden for samme bydel er Art’otel Berlin Mitte, men her får du bestemt også en fin oplevelse.

Old Town Hotel er et solidt (og prisvenligt) valg i Prenzlauer Berg.

Leonardo Hotel Berlin i Charlottenburg er perfekt, hvis du gerne vil bo i det eksklusive område af Berlin, hvor der er flotte og sikre omgivelser.

Grand Hostel i Kreuzberg er det sjove valg. Tæt på gode underholdningsmuligheder. Mondran Suits ligger også i Kreuzberg, og er et glimrende valg, hvis du foretrækker at have mere plads – de har primært ferielejligheder.

Vil du bo i bydelen Friedrichshain, så anbefaler vi at du booker dine overnatninger hos Michelberger Hotel.

Prisniveauet i Berlin

Prisen har selvfølgelig altid indflydelse på på rejsen – og dermed også på, hvor man skal bo i Berlin.

Heldigvis er Berlin en overraskende billig by, generelt set. Den er for eksempel billigere end München, et andet populært tysk rejsemål. Den er også billigere end Wien. Faktisk er Berlin den billigste storby i Tyskland, og sammenlignet med byer som København, Amsterdam og London, vil du opleve, at priserne ofte er en del lavere.

Men områderne har indflydelse. Charlottenburg er det dyreste område, efterfulgt af Mitte. Dernæst kommer Prenzlauer Berg. Kreuzberg og Friedrichshain er umiddelbart nogle lidt billigere områder at bo i.

Dernæst kommer kvaliteten. Nogle hoteller er jo bedre end andre. Generelt handler det om at vælge et hotel i Berlin, som har kvaliteten i orden, men hvor prisen samtidig er rimelig. Det har været en vigtig faktor for de hotelanbefalinger, vi har nævnt her i artiklen. Berlin har både dyre luksushoteller, samt billige muligheder hvilket blandt andet inkluderer hostels og små ferielejligheder.

Generelt er prisniveauet i Berlin dog fint, og da det er billigere at rejse til Berlin sammenlignet med mange andre europæiske storbyer, kan du passende booke en nat eller to ekstra. Det er der mange, der gør, hvis ellers de har tid til det. Alternativt kan du spise ude lidt oftere – Berlin er kendt for sine gode restauranter, og ligesom med hoteller er det ofte muligt at finde rigtigt gode steder, hvor service og mad er i top, men hvor priserne ikke nødvendigvis er super høje. Der er også mange barer hvor man kan få gode tyske øl.

Lær mere om Berlin

Her på hjemmesiden har vi efterhånden skrevet en del om Berlin. Både en masse generelt, men også mere specifikke ting, som for eksempel en guide til Berlins lufthavn, samt en guide til at shoppe i den tyske hovedstad.

Men den vigtigste guide er nok vores artikel om Berlins bedste seværdigheder. Du får i alt 25 forslag med dybdegående beskrivelser.

Du er altså meget velkommen til at kigge rundt på side, hvis du gerne vil lære mere om Berlin. Indtil videre håber vi dog, at du har fået et ret klart svar på, hvor man skal bo i Berlin – det er nemlig et spørgsmål, som mange tidligere har spurgt om, og svaret afhænger simpelthen af, hvilken oplevelse du selv ønsker at få i byen!

Skriv en kommentar