Lufthavne i Berlin – Transport til og fra centrum

Berlin har to primære lufthavne. Den ene er Berlin Tegel, som er den største – den er forholdsvis centralt placeret, dog lidt nord for byen.

Derudover er der den lidt mindre Schönefeld lufthavn, der ligger syd for byen. Mange danskere lander i Schönefeld, når de flyver til Berlin. Men uanset hvor du ankommer – så får du her en guide til de to lufthavne i Berlin, med fokus på hvordan du kommer til og fra centrum.

Berlin Tegel lufthavn

Berlin Tegel lufthavn (TXL) er byens største lufthavn. Det er også en af de største i hele Tyskland. Den ligger nordvest for byens centrum, men forholdsvis tæt på.

Det er den lufthavn, som de fleste store flyselskaber benytter sig af. Der er forbindelser til de fleste store europæiske byer, heriblandt København, samt forbindelser til en del byer udenfor Europa.

Enkelte lavprisselskaber, som for eksempel EasyJet, holder dog også til her, og RyanAir er lige begyndt at sætte mere fokus på den. Så udover de store, nationale selskaber, er der altså også plads til alternativer.

Overordnet er der gode chancer for at du lander i den store Berlin Tegel lufthavn. Lad os se på transport frem og tilbage.

Fra Berlin Tegel lufthavn til centrum

Det er mest populært at tage en bus fra lufthavnen til centrum. Der er busstop lige uden for både Terminal A og B. De forbinder lufthavnen med centrum, så du skal egentlig bare holde øje med navnene og finde ud af, hvilken bus der er den rette for dig. Det er billigt at tage bussen og det koster kun få Euro.

Disse busser er de mest oplagte:

  • TXL JetExpress Bus – går til Alexanderplatz og Hovedbanegården
  • X9 JetExpress – går til Berlin Zoo og flere andre lokationer
  • 128 – går til andre steder i centrum
  • 109 – går også til andre steder i centrum

Det tager cirka 45 minutter at nå centrum af byen med en ekspres-bus.

Taxi er en anden mulighed, og de holder flere steder udenfor lufthavnen. Det er en dyrere løsning end at tage en bus, men til gengæld kommer du direkte til døren. Priserne starter omkring 30 euro, når du bestiller taxi på forhånd.

Der er også mulighed for billeje nær lufthavnen. Oplagt hvis du selv har planer om at køre lidt rundt, og på den måde bliver turen fra Berlin Tegel til Berlin centrum også lidt lettere. Det er nemmest at booke på forhånd, men du kan også bare møde op uden reservation og spørge om billeje. Der er altid ledige biler.

Berlin Schönefeld lufthavn

Den anden lufthavn i Berlin ligger cirka 18 kilometer syd. Den bruges ofte af lavprisselskaberne og af mindre selskaber, selvom nogle store også er til stede i lufthavnen. Heriblandt flere tyske flylinjer.

Mange danskere ankommer netop i denne lufthavn, og her er det relevant at vide, hvordan du kommer videre til centrum, efter du er landet.

Fra Berlin Schönefeld til centrum

S-bahn, det vil sige Berlins svar på S-toget, kører fra lufthavnen og videre. Det er en populær mulighed, og du kan både tage S9 og S45.

Det er dog nemmest at tage et regionaltog. De går direkte til centrale steder som Alexanderplatz, Friedrichstrasse og til Hovedbanegården. RE7 og RB14 er de bedste muligheder.

Det koster typisk mellem 3 og 4 euro for voksne at tage fra Schönefeld lufhavn til centrum af Berlin. For børn er det lidt billigere, endda gratis hvis der er tale om helt små børn.

Du kan også tage en bus. Der er flere almindelige buslinjer, der kører frem og tilbage. Også er der ekspresbusserne – linje X7 og og SXF 2. Hvis du skal frem og tilbage fra lufthavnen om natten, hvor togene ikke altid kører, er det smart at tage en natbus. Der er mindst to buslinjer, der kører regelmæssigt hver nat.

Taxi er en anden mulighed. Koster dog typisk mere end 40 euro, hvilket er lidt dyrt. Så er tog og bus nok bedre muligheder, når alt kommer til stykket.

Berlin Brandenburg lufthavn

Den nye lufthavn i Berlin, der er i gang med at blive klar er Berlin Brandenburg lufthavn. Den burde have været klar tilbage i 2011, men er stadig i gang med at blive helt færdig.

Det er en udbyggelse af Schönefeld, for den ligger stort set lige ved siden af. Berlin Brandenburg lufthavn bliver byens største, og det forventes, at de to andre lufthavne vil lukke ned og dermed blive helt erstattet af denne.

Transportmæssigt vil det minde meget om at tage fra Schönefeld til centrum, men vi kommer med en konkret guide, når lufthavnen er klar til brug og vi selv har besøgt den.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til transport fra Berlins lufthavne, så skriv endelig herunder. Vi håber, at du kunne bruge guiden til noget!

En kommentar til “Lufthavne i Berlin – Transport til og fra centrum”

  1. Nu er den nye lufthavn endelig blevet indviet i dag d. 31/10-2020. Den kalder sig: BER.
    Men da vi danskere frarådes at rejse til Tyskland pga. corona, så kan det være lige meget!

    Svar

Skriv en kommentar