Hotel i Rotterdam – Hvor skal man bo i Rotterdam?

Hotel i Rotterdam - Hvor skal man bo i Amsterdam?

Rotterdam er Europas vigtigste havneby og modtager mange forretningsrejsende. Samtidig er det en by med masser af kultur, som derfor også tiltrækker turister. Hvis du har planer om at besøge Rotterdam, så er det vigtigt at kende til byens bedste områder og hoteller. I denne artikel ser vi nærmere på spørgsmålet – hvor skal man bo i Rotterdam?

Vi vil anbefale nogle gode hoteller og kigge nærmere på byens bedste områder. Hvis et af hotellerne lyder som noget for dig, kan du følge linket til hotellet og foretage din booking.

Bedste hoteller

Vi anbefaler et super centralt hotel, et prisvenligt hotel, samt et hotel med ferielejligheder og mere plads. Dermed er der en mulighed for alle typer af rejsende.

Centralt hotel i Rotterdam

Rotterdam Marriott Hotel – Book her

Et af de mest populære og velansete hoteller i Rotterdam er det centrale Marriott. Hotellet har 5 stjerner og ligger lige midt i den centrale bydel. Der er kun 100 meter til togstationen, og omkring 250 meter til Stadhuis. Hvis du ønsker at bo hos et af de mest komfortable hoteller i byen, og så endda lige midt i det hele, så er det Rotterdam Marriott Hotel der er svaret.

Hotellet har elegante og store værelser. Det er generelt et moderne hotel med masser af faciliteter. De fleste værelser har udsigt udover Rotterdams skyline, hvilket giver en fornemmelse af luksus og eksklusivitet. Alle værelser har behagelige senge, tv, aircondition, minibar, store private badeværelser og gratis toiletartikler. Der er WiFi på hele hotellet. Fitnesscenteret er åbent 24/7, og der er mulighed for parkering hvis du kommer i bil.

På hotellets første etage er der en god restaurant – The Millen. Der serveres rigtig god mad, og ingredienserne er friske og lokale.

Du kan leje en cykel ved at henvende dig til personalet, hvis du gerne vil cykle rundt i Rotterdam. Men fra denne beliggenhed kan du også sagtens gå rundt til de forskellige steder i Rotterdam.

Personalet taler flydende engelsk og giver dig god service på ethvert tidspunkt af døgnet. Hotellet egner sig for alle typer rejsende, men særligt par, forretningsrejsende, og solorejsende som ønsker en særligt god oplevelse. Priserne starter omkring 850 kroner pr. nat, men overvej at betale lidt mere for at få et af de store værelser med bedst udsigt.

Book overnatning hos Rotterdam Marriott her!

Billigt hotel i Rotterdam

Hotel Breitner – Book her

Priserne er generelt rimelige i Rotterdam, og du kan godt finde budgethoteller som samtidig er komfortable at bo hos.

Et godt eksempel er Hotel Breitner. Priserne starter ved bare 350 kroner pr. nat for et enkeltværelse. Gennemsnitligt kan du forvente at betale mellem 500-600 kroner pr. nat for et dobbeltværelse, så det er også rimeligt.

Du får faktisk også meget for pengene. Hotel Breitner har en central beliggenhed i Rotterdam, tæt ved nabolaget Dijkzigt som er kendt for museer og parker. Der er masser af kulturelle attraktioner i nærheden, og du vil også være tæt på vandet.

Hvad angår hotellets interiør, så er stedet meget simpelt, hyggeligt og traditionelt. Mere traditionelt end de fleste andre hoteller i Rotterdam. Det skyldes nok interiøret af træ samt de mange flotte gulvtæpper. Enkeltværelserne er små, men dobbeltværelserne har en fornuftig størrelse. Alle værelser har et privat badeværelse inkluderet, og der er trådløst internet på hotellet.

Om morgenen serveres der buffet – typisk med brød, pålæg, frugt, vand og juice. Intet super særligt, men en god og solid morgenmad hvis du skal ud på sightseeing senere.

Hotellet egner sig godt til turister, som ønsker at være centralt i Rotterdam uden at skulle betale for meget for det. Du kan med garanti få en god oplevelse hos Breitner. Ingen luksus, men tingene er i orden, hotellet er rent, og du er tæt på mange seværdigheder. Hvis du eftersøger et billigt hotel i Rotterdam, finder du nok ikke bedre.

Reserver værelse hos Hotel Breitner her!

Luksushotel i Rotterdam

Urban Residences Rotterdam – Book her

Flere og flere rejsende vælger at booke ferielejligheder frem for hoteller. Det skyldes formentligt, at det giver mere frihed, at man har mere plads, og at der er mulighed for selv at lave mad. Derfor er ferielejligheder oplagte for personer som er af sted i længere tid, samt for familier og vennegrupper.

Urban Residences Rotterdam er et ferielejlighedshotel, hvor du booker som ved et hotel, men får en hel ferielejlighed til rådighed. Priserne er rimelige, og oplevelsen er helt i top.

Der er forskellige værelser at vælge imellem – lige fra en lille studiolejlighed til en familielejlighed eller et penthouse. Al sammen i samme bygning.

Lejlighederne er moderne, minimalistiske, veldesignede, og de har et åbent og hvidt udseende. Lidt ligesom moderne lejligheder bygget inden for de sidste 10-20 år herhjemme i Danmark. Der er køkken med almindeligt udstyr inkluderet i alle lejligheder. Internet er naturligvis inkluderet. De fleste lejligheder har en fantastisk udsigt, og det er et væsentligt plus for at overnatte her. Beliggenheden er i nabolaget Cool, som er meget centralt, og hvor du har mange gode caféer, restauranter, forretninger og seværdigheder i nærheden.

Vær dog opmærksom på, at personen som booker skal være over 25 år. Man må godt ledsages af yngre personer – fx børn, teenagere, eller yngre voksne – men personen som checker ind skal altså være over 25. Det er en politik som hotellet har, og det er bare noget, der er vigtigt at være opmærksom på. Samtidig er det jo ferielejligheder, så du kan ikke forvente lige så meget service som på et hotel, men der er stadig personale til at assistere, og du kan forvente mere frihed og autenticitet end hos et almindeligt hotel.

Reserver ferielejlighed hos Urban Residences her!

Områder i Rotterdam

Centrum er navnet på Rotterdams bymidte, og det er det idelle sted at bo i Rotterdam som turist. I Centrum ligger de fleste store attraktioner, og det er naturligvis det område med flest hoteller.

Men inden i Centrum (som er en bydel) er der flere interessante nabolag. Mange vælger at overnatte i enten Oude Westen, Dijkzigt, Cool, de Stadsdriehoek, eller Blijdorp. Hvis du bor i et af disse nabolag er du helt centralt i byen. Hvis du primært kommer til Rotterdam for at kigge på seværdigheder, for at shoppe, for at spise ude, for at gå i byen, eller bare for at få en god metropolisk oplevelse, så er det i bydelen Centrum du bør overnatte – og du kan vælge ethvert af de nævnte nabolag, som alle er gode og centrale.

Delfshaven er den vestlige del af Rotterdam. Det er en stor bydel direkte vest for Centrum. Delfshaven er det område, som huser Rotterdams marina, og det er faktisk et meget historisk område. Flere af de historiske bygninger findes stadig, men de er moderniserede og inden i dem finder du primært lokale forretninger og barer. Der er mange gin barer i Delfshaven. Derfor er det et udmærket sted at gå i byen. Dog er der også mange rolige områder i denne bydel, og faktisk er stemningen meget traditionel og tilbagelænet. At overnatte i Delfshaven er billigere end i Centrum. Der er flere gode hostels, men også hoteller i forskellige prisklasser.

Kop von Zuid og Katendrecht ligger direkte syd for Centrum på den anden side af vandet. Det er nogle områder i vækst, der er masser af kultur – især moderne attraktioner. Dog er der også den gamle bydel i Katendrecht. Selvom priserne kan være høje, så er det et område, der bør overvejes, hvis du ønsker en alternativ og spændende Rotterdam-oplevelse. Antallet af hoteller er dog mere begrænset end i Centrum.

Feijenoord ligger også lige syd for Rotterdam Centrum, lige op af Kop von Zuid og Katendrecht. Du kender måske navnet via fodboldklubben Feyenoord som er Rotterdams største klub – og i øvrigt en af Hollands største. Det er et stort område, og det føles egentlig som en hel anden del af Rotterdam. Du kan nemt finde ferielejlighed i Feijenoord, men også hoteller.

Det nordlige område Rotterdam Noord eller det østlige Kralingen-Crooswijk kan overvejes, hvis du ikke ønsker at være midt i byen, og hvis du har brug for en roligere tur til Rotterdam.

Hvis du udover vores hotelanbefalinger ønsker at kigge på andre hoteller i Rotterdam, så kan du gøre det hos Booking.com. Her er det nemt at få et overblik over områderne og dermed finde hotel i et nabolag som passer dig. Gå til Rotterdam-oversigten hos Booking.com her.

Hvorfor besøge Rotterdam?

Hvis du skal finde et godt rejsemål inden for en fornuftig afstand af Danmark, så er Rotterdam oplagt. Det er en forholdsvis stor by med over en halv million indbyggere. Der er meget kommerciel aktivitet, mange historiske og moderne seværdigheder, og så er det nemt at komme dertil.

For at komme til Rotterdam skal du flyve til Amsterdam Schiphol lufthavn. Lufthavnen ligger kun 60 kilometer væk, og fra lufthavn til Rotterdam centrum kan du tage et direkte tog. Der er både lyntog med rejsetid på 20 minutter, samt almindelige tog med en rejsetid på cirka 50 minutter. Du finder direkte fly til Amsterdam lufthavn (og dermed også til Rotterdam) fra alle de tre største danske lufthavne i København, Billund og Aalborg.

Alternativt kan du flyve til Rotterdam The Hague Airport, men det giver sjældent mening, da billetterne er meget billigere til Amsterdam Schiphol, og da du alligevel kan tage direkte tog fra Schiphol og ind til det centrale Rotterdam.

Hvis du er på ferie i Amsterdam, som jo er en super populær destination, er det oplagt at tilbringe en dag i Rotterdam.

Rotterdam ligger også meget tæt ved byen Den Haag som også kan besøges. Mange forretningsrejsende besøger Rotterdam og Den Haag, men dette område af Holland bliver også mere og mere populært blandt turister.

Det kan du lave i Rotterdam

Når først du er ankommet og har checket ind på dit hotel, skal du naturligvis finde ud af, hvad du skal bruge tiden på i Rotterdam. Nogle gode idéer er at tage ud at spise, gå lidt rundt og få et indblik i byen, og måske tage på indkøb.

Men hvis du savner tips til seværdigheder, så tag et kig på følgende attraktioner i byen:

 • Kubehusene
 • Markthal
 • Witte Huis
 • Museum Boijmans Van Beuningen
 • Kunsthal Rotterdam
 • Maritim museet
 • Rotterdam Zoo
 • Erasmusbrug
 • Euromast
 • Stadhuis
 • Den nye kirke
 • Fenix Food Factory

Og det er blot nogle få eksempler på, hvad du kan se og opleve.

Vi ønsker dig en god tur til Rotterdam! Der er mange gode hoteller og områder at vælge imellem, så forhåbentligt har du fået et godt indblik i, hvor du kan overnatte i Rotterdam på din tur.

Skriv en kommentar