Hotel i Napoli – Hvor skal man bo i Napoli?

Hvor skal man bo i Napoli?

Den italienske storby Napoli ligger i den sydlige del af landet og har en kultur, der er væsentligt anderledes end de populære norditalienske feriebyer. Der er dog ingen tvivl om, at Napoli er historisk – den blev grundlagt af grækerne, pizzaen kommer derfra, og der er store seværdigheder som fx Teatro San Carlo, verdens ældste operahus.

Der er altså rigeligt at opleve i Napoli, og derfor er byen særdeles populær blandt turister.

Hvis du planlægger en tur til Napoli, er der dog et væsentligt spørgsmål, som er værd at få svar på: Hvor skal man bo i Napoli?

Byen har nemlig flere interessante nabolag og kvartere. I denne artikel vil vi først anbefale nogle gode hoteller i Napoli og dernæst dele lidt informationer om bydelene. På den måde kan du finde det helt rette sted at overnatte, når du besøger Napoli!

Centralt hotel i Napoli

Rinuccini Relais – Se billeder & book her

Det flotte Rinuccini Relais ligger ved Piazza Dante i den vestlige del af Napolis historiske centrum. Det er et yderst elegant hotel, og det er et af de mest populære i hele Napoli.

Udover den perfekte beliggenhed er der store, rummelige værelser. Du kan vælge alt fra almindelige dobbeltværelser til kæmpe suites, men hver enkelt værelse har sin egen stil. Der er masser af frirum, og de fleste værelser har en rigtig fin udsigt. Sengene er nye og moderne, men andre dele af indretningen er meget klassisk og indimellem sågar antik. Det gælder for eksempel borde, skabe, billeder, gardiner og badeværelse.

er er en rigtig god stemning på hotellet, og man får omgående fornemmelsen af, at der er styr på sagerne. Hotellet er meget renligt, og service er helt i top. Personalet taler forskellige sprog og er altid hjælpsomme.

Dog er der ikke ret mange ekstrafaciliteter – for eksempel ingen spa, fitness eller fællesterrase. Der er morgenmad – kan enten fås ved servering på værelset eller ved fremmøde ved morgenbuffeten – så på den måde kan du få en god start på dagen.

Hotellet egner sig til alle, som ønsker en kulturel oplevelse i Napoli. Det er det perfekte hotel for dig, som vil tilbringe masser af tid ude i byen, og som ønsker at bo så centralt som muligt og sove et yderst behageligt sted. De fleste, som booker overnatning hos Rinuccini Relais, er par og familier. Priserne begynder omkring 1.000 kroner pr. nat og Rinuccini Relais får fantastiske anmeldelse af tidligere gæster. Gennemsnitligt er hotellet vurderet til 9,6 ud af 10, hvilket er bedst af alle hoteller i Napoli.

Reservér værelse hos Rinuccini Relais her!

Billigt hotel i Napoli

Hotel Colombo – Book her

Dette 3-stjernede hotel ligger lige mellem den gamle bydel og togstationen. Dermed er det et meget praktisk sted at opholde sig, og samtidig er det et hotel med yderst fornuftige priser.

Priserne for at overnatte hos Hotel Colombo starter ved bare 375 kroner pr. nat. Det er dog for et enkeltværelse, men selv dobbeltværelser kan bookes til 500-600 kroner, hvilket er meget billigt i forhold til andre centrale hoteller i Napoli.

Hotellet er forholdsvis simpelt, men meget behageligt. Værelserne er meget lyse og moderne. De er lidt små, men sengene er behagelige, der er aircondition, WiFi, og lidt skabsplads.

Med i den billige pris får du adgang til morgenbuffeten hos hotellet, som er ganske udmærket. Det er i hvert fald rart at kunne få lidt sundt mad i maven, inden dagens strabadser begynder.

Det er et familiedrevet hotel med god service og masser af autenticitet. Det er et godt hotel for alle, som ønsker et billigt men godt ophold i Napoli – især for solorejsende og for venner som rejser sammen.

Book overnatning hos Hotel Colombo her!

Luksushotel i Napoli

Grand Hotel Parker’s – Book her

Ønsker du særlige faciliteter, service i topklasse, og generelt bare et luksusophold i Napoli?

Så skal du bo hos Grand Hotel Parker’s, som er et af byens 5-stjernede hoteller. Det er ikke et billigt sted at bo, men til gengæld er der heller ingen tvivl om, at kvaliteten er helt i top.

Grand Hotel Parker’s ligger i det velhavende og trendy område Chiaia. Hotellet har en meget klassisk og traditionel stil, men det er ultra behageligt, og møblerne er af topklasse. I værelsesudvalget er der alt fra almindelige standard-dobbelt værelser til store suites. Samtlige værelser har balkon, og cirka halvdelen har havudsigt. Vi anbefaler klart, at du booker et værelse med havudsigt. Det skal tilvælges ved booking, om end du også kan være heldig og blive opgraderet, når du kommer frem til hotellet.

Udsigten fra værelserne med havudsigt er fantastisk, og det er en stor del af oplevelsen. Det er rart at kunne stå op og kigge udover både byen og det flotte Middelhav.

Der er naturligvis både restaurant, bar og lounge på hotellet. Grand Hotel Parker’s har også en fælles solterrasse som alle gæster kan benytte sig af, samt fitness, funktionelt internet, parkering, og mange former for services og tilvalg. I nærheden af hotellet ligger der mange populære modeforretninger. Der er cirka 500 meter til stranden og gode transportmuligheder, hvis du vil rundt og se Napolis andre bydele.

Igen, det er et af de dyreste hoteller i Napoli, men hvis du ønsker en særlig oplevelse, er det pengene værd. Grand Hotel Parker’s egner sig godt til par som ønsker en romantisk oplevelse, til velhavende solorejsende, samt til familier som ønsker en behagelig og sikker tur, hvor man udover at se byen også kan nyde godt af hotellets mange faciliteter.

Reservér værelse hos Grand Hotel Parker’s her!

Bedste områder i Napoli

Det er rart at kende til områderne, inden du beslutter dig for, hvor du skal bo i Napoli som turist. Vi gennemgår mest centrale og interessante områder og nabolag herunder – på den måde kan du lære dem lidt bedre at kende.

Centro Storico

Find et godt hotel i Napoli centrum
Napolis historiske centrum er interessant og kaotisk på samme tid

Napolis historiske centrum er hjertet af byen, og det er naturligvis her, at du finder flest seværdigheder og kulturelle højdepunkter. Det er en meget charmerende bydel med gamle bygninger fra middelalderen, brostensbelagte gader, og adskillige fortovscaféer. Det er det typiske Napoli.

Samtidig er der mange hoteller i Centro Storico, så det er nemt at finde overnatning i Napoli hvis du vælger denne bydel. Vær dog opmærksom på at der også er “turistpriser”, altså højere end andre steder i byen, og at det historiske centrum næsten altid er fyldt med mennesker.

Området er ideelt til førstegangsbesøgende, samt alle der ønsker en kulturel tur til Napoli. Vi vil anbefale at bo hos Rinuccini Relais – et hotel lige i centrum af byen med store og flotte værelser.

Napoli Centrale

Napoli Centrale er egentlig navnet på byens togstation, men området omkring stationen kaldes også typisk for Napoli Centrale. Det er da også en meget central beliggenhed, direkte øst for det historiske centrum. En væsentlig fordel er, at du nemt kan komme videre til andre italienske byer med tog. Derfor er det oplagt at bo nær Napoli Centrale, hvis du skal på en kort tur til Napoli. Mange rejsende besøger fx Napoli på en endags- eller weekendtur fra Rom.

En anden fordel er, at der er flere prisvenlige hoteller i området. Desuden er der underholdning og gode spisemuligheder. Piazza Garibaldi er en flot plads med masser af liv. Ved de omkringliggende gader er der mange caféer, restauranter og barer. Du kan nemt gå ind til det historiske centrum fra dette område af, så det er ligeledes et fint sted for kulturelt interesserede turister at opholde sig.

Hotel Colombo er et pænt, rent og billigt hotel nær togstationen, hvor du også har gåafstand til centrum. Priserne starter omkring 375 kroner pr. nat. Læs mere om hotellet og book her.

Quartieri Spagnoli

Det spanske kvarter er et kendt område i Napoli

Dette er det spanske kvarter – et navn som bydelen har haft siden engang i 1500-tallet. Spanierne havde engang kontrol over Napoli og det sydlige Italien, og de spanske soldater havde en base lige netop i denne del af Napoli.

Quartieri Spagnoli ligger blot en smule sydvest for det historiske centrum, og der er heller ikke langt til havnen. Det er en interessant bydel på mange punkter. Quartieri Spagnoli er et af de fattigste områder af Napolis bycentrum, men det er også et af de mest autentiske. Du finder for eksempel den flotte Santa Maria kirke, samt Napolis svar på katakomberne. Der er god pizza i området. Historisk har det desværre også været et område med meget kriminalitet, men det er blevet en del bedre med årene, og i dag er der ikke den store forskel fra Quartieri Spagnoli til de andre napolitanske bydele. Dog er det stadig fint med lidt sund fornuft om aftenen.

Porto di Napoli

Napoli havn
Udsigten til havnen i Napoli

Napolis havneområde er også ret interessant. Havnen er meget travl – faktisk en af de største og travleste i Europa. Det er et nydeligt område, og det giver mening at overnatte der, hvis du gerne vil være tæt på vandet, eller hvis du kommer til og fra Napoli med færge, krydstogt eller båd.

Der er nogle udmærkede hoteller ved havneområdet, og det er så centralt, at du altid kan komme nemt videre rundt i byen. Romeo Hotel er det bedste og mest populære hotel ved havnen. Der er stor pool, flotte værelser, og glimrende udsigt. Plus, naturligvis, den gode beliggenhed.

Vomero

Vomero er et fint område at bo i Napoli, men det er lidt uden for centrum

Vomero ligger i den vestlige del af byen. Det er et meget kuperet distrikt, hvilket kan gøre det lidt anstrengende at være på gåtur i Vomero, men til gengæld er det super flot og idyllisk. Traditionelt har Vomero været et område for middelklassen og for lettere velhavende. Derfor er der også både almindelige og luksushoteller i området. Hvis du ønsker den bedst mulige udsigt udover Napoli og vandet, så er Vomero et glimrende sted at bo.

Der er også fine seværdigheder, for eksempel markedet ved Rione Antignano. Vomero er også det bedste område at gå i byen i Napoli, da nattelivet er suverænt. Via Aniello Falcone er en lang vej fyldt med barer, hvoraf mange har åbent helt til næste morgen. Hvis du gerne vil feste i Napoli, kan bydele Vomero klart overvejes!

Der er rigtigt mange ferielejligheder i Vomero, så tjek eventuelt Airbnb. Hvis du ønsker den bedst mulige beliggenhed i Vomero-bydelen og gerne vil bo til en fornuftig pris, kan du tage et kig på Casa di Elvira, som både har hotelværelser og ferielejligheder i deres bygning. Der er ingen ekstrafaciliteter som hos andre hoteller, men lejlighederne er store, og alt hvad hjertet begærer ligger lige i nærheden.

Chiaia

Chiaia ligger også i den vestlige del af Napoli. I modsætning til Vomero, som ligger lige nord for Chiaia i det bakkede område, så er Chiaia et distrikt langs kysten, og det er et rigtigt flot område.

Historisk har Chiaia været et område for overklassen. Det er det sådan set stadig, men priserne er rimelige alligevel, og det har ry for at være Napolis cooleste bydel. Hvis du ikke er så meget til historiske seværdigheder, men mere til moderne underholdning, shopping, og gode spiseoplevelser, så er Chiaia absolut oplagt. Det er et af de bedste områder at bo i Napoli, især for turister, da der er mange high-end forretninger, samt flotte hoteller i traditionelle bygninger.

Grand Hotel Parker’s er et 5-stjernet luksushotel i Chiaia. Her får du de bedste faciliteter, eminent service, samt en fantastisk udsigt udover Napoli. Det er det perfekte valg, hvis du ønsker luksus på dit ophold. Book overnatning her.

Konklusion

Napoli er en af de mest fascinerende storbyer i Europa. Dog er den stadig forholdsvis undervurderet i forhold til andre byer ved Middelhavet, som fx Barcelona, Nice og Rom.

Vi forventer bestemt, at Napoli vil blive et mere populær rejsemål over de kommende år, så det er med at slå til, mens priserne stadig er lave, og mens byen ikke er overbefolket med turister. Lige nu er det nemlig et fantastisk rejsemål.

Vi håber, at du har fået svar på, hvor man skal bo i Napoli. Der er flere gode områder at vælge imellem, og masser af forskellige overnatningsmuligheder. Book et godt hotel i Napoli og nyd din ferie!

Skriv en kommentar