Hvor skal man bo i Barcelona?

Hvor skal man bo i Barcelona?

Hvor skal man bo i Barcelona som turist? Der er mange muligheder, men hvis du gerne vil opleve det kulturelle, så er det bedst at overnatte i det gotiske kvarter, som et af byens ældste steder. Barcelona har dog en del interessante områder, så her får du en fuld guide. Vi anbefaler i øvrigt også de bedste hoteller i Barcelonas forskellige nabolag.

Generelt er vores anbefaling, at du bør overnatte centralt i Barcelona. På den måde kan du komme rundt til det hele: Klassiske seværdigheder, moderne attraktioner, gode restauranter, nattelivet, stranden, og alt det andet.

Men hvad er egentlig centralt? Umiddelbart er svaret det gotiske kvarter, El Born og L’Eixample, især omkring Passeig de Gràcia. Men for at finde ud af, hvilket af de centrale områder der er bedst til dig, så vil vi herunder beskrive, hvad hvert enkelt område er kendt for, og hvad du kan opleve. Desuden får du et hotelforslag i hvert af de primære områder af Barcelona.

Det gotiske kvarter

Denne del af Barcelona er et af de bedste valg for kulturelt interesserede rejsende. Det gotiske kvarter (Barri Gotic) indeholder flere af Barcelonas gamle seværdigheder, og det er et af byens allerældste nabolag. Det har selvfølgelig også indflydelse på arkitekturen, der virkelig er noget særligt. Den populære shoppinggade La Rambla ligger for eksempel i det gotiske kvarter – umiddelbart det helt store højdepunkt.

Det eneste reelle minus ved det gotiske kvarter er, at der er mange turister hele året rundt. Men man kan så også sige, at det er der en grund til. Området er netop blandt de mest populære steder at bo i Barcelona. Du finder flere forskellige hoteller og endda også ferielejligheder i det gotiske kvarter.

Vores favorithotel er Aparthotel Arai. Det er dog et lidt specielt hotel. Stilen er ret rustik, ja nærmest gotisk ligesom området, og værelserne ser lidt unikke ud. Men det er et luksushotel, hvor du er garanteret en god oplevelse. Det ligger lige midt i det gotiske kvarter, og hvis du kommer om sommeren, mens det er varmt, så kan du nyde poolen på taget. Flere værelser har en rigtig god udsigt over byen. Et ideelt valg for par, da det er et romantisk hotel i Barcelona, men på en lidt usædvanlig og unik måde. Gennemsnitligt modtager Aparthotel Arai en vurdering på 9,3 ud af 10 fra de tidligere besøgende. Det er næsten perfekt!

El Born

El Born ligger faktisk lige ved siden af det gotiske kvarter. Så uanset hvilket et af dem du vælger at overnatte i, kan du nemt få begge nabolag at se. El Born er et relativt lille område, så det er ikke her, at du finder Barcelonas største udvalg af hoteller, men ikke desto mindre er der nogle fine muligheder alligevel.

Det er et vidunderligt sted at gå en tur. El Born har virkelig en masse charme, og det er blevet ret trendy over de seneste par år. Derfor henvender nabolaget sig til alle eventyrlige rejsende. Som en bonus har El Born også noget af det bedste natteliv i Barcelona, da der er flere gode barer i området.

Park Hotel er et dejligt overnatningssted der ligger centralt i nabolaget. Det er forholdsvis billigt at overnatte der, da du ofte kan få en pris på omkring 700 kroner per nat. Men det afhænger selvfølgelig meget af sæsonen. Der er flotte og rene værelser, god beliggenhed, gode faciliteter, og endda pool på hotellets tag. Et af de bedste steder at bo i Barcelona – især til prisen!

El Raval

Hvis du er den kunstneriske type, så er El Raval svaret på det indledende spørgsmål om, hvor man skal bo i Barcelona. I hvert fald lever det op til mange af de krav, som kulturelt interesserede, kunstneriske rejsende har til opholdet. El Raval betragtes nemlig ofte som det mest unikke område i byen. Det ligger i den gamle bydel, ligesom det gotiske kvarter og El Born, men det skiller sig ud på flere måder.

Det vrimler for eksempel med dejlige museer i El Raval. Arkitekturen er unik, der er flere hipster caféer, gode shoppingmuligheder og ganske interessante barer. Det er et af de steder, hvor du også finder mange seværdigheder.

Generelt er der flere ferielejligheder, end der er hoteller. Tjek derfor Airbnb. Et populært hotel er dog Hotel Casa Camper, som har en god beliggenhed og som vurderes til at være et af de bedste i byen. Det, som vi bedst kan lide ved El Raval, er at de har 24 timers fri buffet for alle rejsende. Til gengæld skal du også forvente at betale omkring 2000 kroner per nat, men generelt er det dyrt at bo i dette område af Barcelona, så du kan lige så godt for fuld værdi for pengene.

L’Eixample

L’Eixample udgør en stor del af Barcelona. Det kan ses som byens tilbygning – engang var der kun den gamle bydel, men så voksede byen, og udvidelsen var således L’Eixample. Mange af byens mest kendte attraktioner ligger her, som for eksempel Plaça de Catalunya, La Sagrada Família og mange andre. Derfor henvender bydelen sig også til næsten alle typer af rejsende. Både til solorejsende, par, vennegrupper, store familier og egentlig bare alle. Der vil være aktiviteter for enhver smag.

Da det er et så stort område, bør du nok fokusere på at overnatte så tæt på Passeig de Gràcia som muligt. Det er i hvert fald ret strategisk.

Samtidig er der generelt et større udvalg af hoteller og ferielejligheder i denne del af byen, så chancen er større for at finde et prisvenligt hotel i Barcelona her, eller et hotel med de særlige ønsker som du har.

Vi har to forslag:

  • Book dine overnatninger hos Almanac Barcelona, hvis du ønsker en luksusoplevelse ud over det sædvanlige. Det er dyrt, men det er pengene værd, hvis du gerne vil overnatte godt, centralt og med fuldstændig fantastiske faciliteter.
  • Book hos Gallery Hotel, der også er et fremragende sted at bo i Barcelona, men som dog kun koster det halve af det forrige. Perfekt beliggenhed i L’Eixample, tæt på det hele, gode faciliteter (inkl. swimmingpool) og med mulighed for morgenmad.

Sants & Le Corts

Sants er et ret praktisk område at bo i, da togstationen altid er lige i nærheden, og da der samtidig er gode metroforbindelser. Der er ikke voldsomt mange seværdigheder, men med offentlig transport er det nemt at komme rundt. Derfor egner bydelen sig godt til de rejsende, der forventer at skulle rundt på ture til andre byer i Katalonien, eller som måske har planer om at kun at bo i Barcelona i en dag eller to, da de skal videre til Madrid eller en anden spansk by.

Le Corts grænser op til Sants. Området er kendt for at huse Barcelonas fodboldstadion, Camp Nou. En seværdighed som absolut skal besøges, og hvis du er kæmpe fodboldfan, så er det selvfølgelig rart at være lige i nærheden.

NH Barcelona Stadium er det hotel, der er tættest på Camp Nou, og de fleste værelser har endda en udsigt over stadionet. Du kan gå fra og til på få minutter. Desuden er der gode transportmuligheder til resten af byen, og inde i selve hotellet er der absolut intet at klage over. Alt er i rigtig fin kvalitet.

Gràcia

Gràcia-nabolaget plejede at være en lille by for sig selv, men med Barcelonas store vækst op igennem årene, er den simpelthen bare blevet en del af Barcelona nu. Det er dog et unikt og dejligt område, som bestemt vil bejle til visse typer af rejsende.

Området er nemlig mere tilbagelænet end så mange andre områder i Barcelona. Stedet giver et bedre indtryk af, hvad den katalanske livsstil har at byde på. Der er for eksempel masser af gode restauranter og caféer i område. Gràcia kan anbefales til alle, der ønsker en god og rolig tur, men samtidig krydret med fantastiske oplevelser og inden for overskuelig afstand til de største seværdigheder. Det minder lidt om Barcelonas version af Berlins Prenzlauer Berg.

Aparthotel Silver er et af de mest populære hoteller i hele Barcelona, og det ligger faktisk i Gràcia. Hoteller er kendt for sin gode morgenmad, så er det er et yderst ideelt sted at bo i Barcelona!

Barcelonas strandområder

Barcelona ligger helt ude ved kysten, så du kan altid tage ud til den centrale strand ved Barceloneta. Vi anbefaler ikke nødvendigvis at overnatte helt ude ved dette område. Hvis dit primære formål med turen er at gå på stranden, så kan du sagtens gøre det, men det er så nemt at komme ud til stranden, uanset hvor i byen du ellers opholder dig.

Desuden er der andre interessante strande lidt uden for Barcelona. Her kan du tage offentlig transport for at komme ud. Bogatell-stranden er populær, og det samme er Sitges, dog lidt længere væk. Både nord og syd for Barcelona er der mange gode muligheder for at tage på stranden og bade ved Middelhavet.

Bedste hoteller i Barcelona

Vi anbefalede en masse gode hoteller i Barcelona højere oppe under hvert eneste område. Men for at opsummere, så får du overblikket lige her:

Bedste hotel i det gotiske kvarter er Aparthotel Avai.

I El Born bør du vælge Park Hotel, og i El Raval er Hotel Casa Camper det oplagte valg, men det kan være smart nok også at kigge efter ferielejligheder i disse områder, da der generelt er flere af dem, end der er hoteller.

Vi anbefaler to forskellige hoteller i L’Eixample: Almanac Barcelona, der byder på luksus af højeste klasse, eller Gallery Hotel hvis du ønsker høj kvalitet, men til en bedre pris.

Gràcia har det dejlige Aparthotel Silver, der vurderes til at være et af de bedste hoteller i Barcelona, målt på tværs af alle områder.

Hvis du skal til Barcelona for at se fodbold og gerne vil være tæt på stadion, så book hos NH Barcelona Stadium, der ligger lige op af Camp Nou.

Konklusion

Barcelona er en super interessant by, så det er ikke overraskende, at rigtigt mange danskere hvert år drager dertil. Men det handler om at finde et godt hotel, og vi håber, at denne guide har været brugbar.

Så hvor skal man bo i Barcelona? Forsøg at være så centralt som muligt. Og følg vores anbefalinger, hvis du er i tvivl. Du kan altid få overblikket lige her, og med vores hotelanbefalinger går du ikke galt i byen (bogstaveligt talt)!

Skriv en kommentar