Valencia – Rejseguide og tips

Seværdigheder i Valencia

Spaniens tredjestørste by er et af de bedste rejsemål i hele Europa. Det vrimler med historiske seværdigheder, og tager du til den moderne del af byen, er der også mange nye ting at underholde dig med. Hvis du vil udleve den spanske drøm om at sidde tæt ved Middelhavskysten, mens du drikker sangria og spiser paella, så bør du omgående booke din flybillet til Valencia.

Her får du mere info om byen!

Fakta om Valencia

  • Grundlagt af romerne i år 138 f.Kr.
  • Har en befolkning på 800.000 i bykernen
  • Samlet er der 2,5 millioner indbyggere i hele metroområdet
  • Ligger ved Middelhavskysten og er kendt for retten paella
  • Har en af de mest aktive havne i verden
  • Den gamle bydel stod engang bag en omringende forsvarsmur
  • I løbet af 1800- og 1900-tallet blev Valencia gjort fysisk større
  • Har et væld af seværdigheder og attraktioner

Ting at lave i Valencia

Valencia er især præget af gamle, historiske seværdigheder. Byen har især mange arkitekturelle højdepunkter. Du finder også masser af underholdning, mange gode spisesteder, og ikke mindst strandliv. Valencia har lidt af hvert.

Læs denne artikel, hvis du vil have forslag til, hvad du bør se og opleve i Valencia.

Transport til Valencia

Valencia har en forholdsvis stor lufthavn, der ligger 9 kilometer øst for centrum af byen. Der er masser af internationale ruter, men Valencias egen lufthavn overskygges dog ofte af Alicantes mere aktive lufthavn, der faktisk også er ganske tæt på.

Mange ankommer til Valencia med tog fra en anden spansk by. Typisk med ankomst i Joaquin Sorolla-stationen, der kun er en lille gåtur på 20-30 minutter væk fra centrum. De såkaldte AVE-tog (spanske lyntog, der kører hurtigere end 300 km/t) kører blandt andet til Valencia. Der er for eksempel en rute på cirka halvanden time mellem Madrid og Valencia. Estació del Nord er normalt den primære togstation for Valencia, hvor du finder ruter til og fra mange andre spanske byer, men dog ikke i form af lyntog.

Når først du er kommet til byen, er det ganske nemt at komme rundt. Valencia har en ganske god og velfungerende metro, som er billig at benytte. Det er også ekstremt populært at cykle i Valencia. Du kan nemt finde et sted at leje en cykel, også i flere dage af gangen.

Ellers er der selvfølgelig også busser, taxi og bytoge. Det er muligt at leje bil i Valencia, og det er også muligt at aflevere en lejebil, hvis du har lejet den fra en anden spansk by.

Overnatning i Valencia

Valencia har en del gode overnatningssteder.

Det er umiddelbart bedst at vælge et hotel. Jeg har skrevet en guide til nogle af de bedste hoteller i Valencia.

Ellers kan du også overveje at overnatte i en ferielejlighed fra Airbnb, hvilket også er muligt – endda til rimelige penge.

Men hvis du virkelig vil spare, så find et hostel/vandrehjem. Kan fås til under 150 kroner pr. person pr. nat rundt omkring i byen.

Restauranter i Valencia

Der er flere gode restauranter i Valencia.

Oftest er der tale om middelhavsmad, og der står ofte paella på menuen. Jeg anbefaler egentlig bare, at du kigger lidt rundt i byen og ser, hvad du finder. Det vrimler med gode restauranter.

Buffet er i øvrigt forholdsvis populært, og du finder steder, der har buffetter, som inkluderer paella.

Ellers er restauranten La Piazza i Mestalla-nabolaget et rigtigt godt sted at spise. De har de bedste pizzaer i byen, samt fremragende desserter og andre italienske retter.

Prisniveau

Generelt er Valencia et billigt sted at tage på ferie – hvis vi sammenligner med mange andre vesteuropæiske byer af samme størrelse.

Valencia er billigere end Madrid, Barcelona og Mallorca. Priserne er vel på niveau med Málaga. Overnatning kommer nok til at være den primære udgift, når du rejser til Valencia. Det er billigt at spise på restaurant, og det er generelt billigt at shoppe.

Du kan forvente at spare 30% på de fleste ting, i forhold til danske priser. Dog med undtagelse af mærkevarer, hvor besparelsen nærmere er 5-10%.

Sikkerhed

Valencia er en sikker by, og det er sjældent, at der sker noget. Der er færre lommetyve end der er i Barcelona, og der er mindre organiseret kriminalitet end i så mange andre byer.

Dog bør du stadig tage din sunde fornuft med dig – præcis som ethvert andet sted. Efterlad ikke dine ejendele i det offentlige rum, og gå ikke rundt i snuskede gader midt om natten. Undgår du disse ting, så har du intet at frygte i Valencia.

Det er ikke nødvendigt eller obligatorisk med vaccinationer inden en rejse til Valencia. Vandet fra hanerne er rent, og der er ingen sygdomsrisiko ved at rejse til byen.

Konklusion

Hvis du ønsker en lidt mere særlig feriedestination, så tag til Valencia. Det er en by, der kombinerer strand og afslapning med storbyliv og underholdning. Der er noget for enhver smag, og det er sjældent, at der er folk, der rejser til Valencia, og som ikke nyder det. Byen er virkelig undervurderet, men i sidste ende er det måske en god ting: Der er nemlig væsentligt færre turister i Valencia, end der er i Barcelona og andre store middelhavsbyer.

Jeg håber at denne guide har været til god nytte. Jeg kan i hvert fald anbefale Valencia kraftigt, og der er gode chancer for, at du vil have et fremragende ophold i byen, hvis du vælger at tage af sted. God fornøjelse!

Skriv en kommentar