Madrid – Rejseguide til Madrid

Madrid er den største by i Spanien og fungerer desuden som landets hovedstad. Det er en af de mest besøgte byer i Europa, og hvert år tiltrækker Madrid også mange danskere. Hvis du også planlægger en tur til Madrid, kan du få masser af informationer om byen lige her.

Hver by har sin egen charme, og Madrid har bestemt også en håndfuld ting at byde på. Den spanske storby er mest kendt for sine museer, historiske attraktioner, gode spiseoplevelser, det yderst aktive natteliv, fodbold, samt meget mere.

Det er dog praktisk at kende mere til byen – især med henblik på en rejse dertil. Lad os derfor springe ud i lidt informationer, så du er godt forberedt, når du skal til Madrid.

Facts om Madrid

  • Hovedstad i Spanien
  • Befolkning på 3,3 millioner i den indre by
  • Befolkning på 6,5 millioner inkl. forstadsområderne
  • Næststørste lufthavn i Europa
  • En gigaby inden for sport og underholdning
  • Har nogle af verdens bedste museer

Ting at lave i Madrid

Madrid har et hav af gode seværdigheder og attraktioner, som er værd at opleve.

For mere inspiration til dette har vi udarbejdet en hel artikel. Den finder du her – de bedste oplevelser i Madrid.

Transport til Madrid

Madrid har en stor lufthavn kaldet Madrid Barajas lufthavn. Den ligger nordøst for byen, og det er forholdsvis nemt at komme frem og tilbage. Du kan både tage metroen direkte fra lufthavnen, og du kan også tage både bus, tog og taxi.

Lufthavnen har 4 terminaler, hvoraf terminal 2 og 3 er dem, som de fleste danskere vil ankomme i.

Byen har desuden en funktionel metro, der dækker alle områder af byen. Den er god at benytte, når først du er fremme. Ellers er der bytoge og busser, for ikke at glemme mulighederne for selv at leje bil.

Hvis du vil rejse mellem Madrid og andre spanske byer, så er der gode muligheder med tog. Atocha-stationen er et samlingspunkt, og her kan du rejse til både Barcelona (3 timer), Valencia (2,5 timer), Sevilla (3 timer) og flere andre interessante spanske byer.

Overnatte i Madrid

Madrid har mange hoteller – især i centrum. Der er også mange hostels, hvor priserne er rigtigt lave.

Vi har udarbejdet en guide til at finde hotel i Madrid, og den kan du se lige her. Du får forslag til både billige hoteller, luksushoteller, hoteller med morgenmad, samt anmeldelser af de mest populære hoteller i byen.

Det er også muligt at finde ferielejlighed i Madrid. Her er priserne ofte lidt lavere, end de er for hoteller. Det er dog ikke en kæmpe forskel, så du bør egentlig bare vælge den overnatningsmetode, der passer dig bedst.

Gå efter at overnatte så centralt som muligt. Puerta del Sol betragtes som centrum, så jo tættere på du er, jo bedre. Visse områder er dog ganske interessante, så du kan også overveje at overnatte disse steder:

  • Malasaña
  • Atocha
  • La Latina
  • Salamanca

Spisesteder, caféer or barer

Der er mange gode restauranter i Madrid. Blandt andet verdens ældste, Botín, der stadig er aktiv. Den ligger i Latina-kvarteret, og det er en oplevelse værd. Du kan både spise derinde, samt få en guidet rundvisning, hvor de fortæller om restaurantens historie.

Ellers kan du få mange gode spiseoplevelser i områderne Salamanca og Retiro. Det er dog også her, at de dyre restauranter ligger. Men kvaliteten er generelt høj, så det er fordelen. Ønsker du et fornemt måltid, så gå en tur i Salamanca-distriktet og se, hvad du finder.

Du finder mange franchise-restauranter og kæder på Gran Vía. Så det er oplagt til et hurtigt måltid.

Malasaña og Chueca har mange lokalt-ejede, prisvenlige og gode restauranter. Du finder flere buffetter her, samt hyggelige små restauranter. Hvis du er til asiatisk mad, er der et lille Chinatown-område i Malasaña.

Der er også Lavapiés-området, som er oplagt, hvis du godt kan lide eksotisk mad – fx arabisk eller afrikansk mad.

Flere steder i Madrid tilbyder også latinamerikansk mad. For eksempel mexicansk, peruviansk, argentinsk. Dem finder du overalt i byen, og der er endda centre, hvor de næsten ikke har andet. For eksempel Las Maravillas nær Cuatro Caminos.

Priser i Madrid

Prisniveauet ligger lavere end i Danmark. I forhold til priserne i København, kan du forvente at spare et sted mellem 20-30% hver gang du handler ind.

Madrid er dog blandt de dyreste byer i Spanien, hvor kun Barcelona og Bilbao har højere priser.

Mad- og drikkevarer er især billige. Supermarkeder har generelt gode priser – se efter Mercadona og Carrefour – men restauranter er også billigere end danske standarder.

Sikkerhed

Madrid er en meget sikker by, og der er ingen særlige hensyn, der er nødvendige at tage mht. sikkerheden.

Vand fra vandhanen kan drikkes uden problemer.

Ingen vacciner er nødvendige for at rejse til Madrid, udover dem som du i forvejen får anbefalet, når du bor i Danmark.

Konklusion

Madrid er en super interessant by, der har meget at byde på. En tur dertil kan klart anbefales. Det er i øvrigt et rejsemål, der er noget billigere end mange andre vestlige hovedstader, hvilket er et klart plus.

Vi håber at du kan bruge denne Madrid rejseguide til noget. Send gerne link til dine medrejsende, eller del på de sociale medier, hvis I er flere, der skal af sted sammen.

En kommentar til “Madrid – Rejseguide til Madrid”

Skriv en kommentar