Seværdigheder i Valencia

Attraktioner i Valencia

Valencia er en af de mest undervurderede byer i Europa. Spaniens tredjestørste by har meget at byde på – lige fra historiske seværdigheder til moderne attraktioner. Hvis du er på vej til Valencia, eller hvis du bare ønsker at lære mere om byen, så læs med her – vi ser nemlig nærmere på de bedste attraktioner og seværdigheder i Valencia.

Herunder får du et personligt bud på de bedste ting at opleve i Valencia. Det kan anbefales at notere dem ned, eller printe denne side ud. På den måde er du nemlig velforberedt til din rejse og kan fra start give dig i kast med de bedste attraktioner i byen.

Hvis du ønsker at se det hele, så kan du passende booke en bustur, hvor du kan stå af og hoppe på igen, så meget du vil. Det er faktisk ikke så dyrt, og du kan booke hjemmefra – for eksempel lige her. Men ellers anbefaler vi, at du læser mere om hver enkelt af Valencias attraktioner herunder!

Catedral de Valencia

Guide til at finde hotel i Valencia

Da katedralen i Valencia ofte opfattes som byens dybeste historiske centrum, er det også den første seværdighed, som jeg vælger at nævne her.

Katedralen har en ret unik stil, og den står ganske majestætisk i bybilledet. Den er kæmpe stor, og den er mindst lige så imponerende indvendigt, som den er udvendigt. Snig dig inden for og gå rundt at se udsmykningerne. Katedralen er åben de fleste dage, og der er som regel mange, der er inde at se den. En del af katedralen er tårnet Miguelete, der rejser sig over de fleste andre centrale bygninger.

LÆS DESUDEN: Bedste hoteller i Valencia

Lige uden for Catedral de Valencia er der den store plads, der hedder Plaza de la Virgen. Det er en af de ældste pladser i hele Spanien, for historien fører helt tilbage til romertiden. Der er mange kendte bygninger omkring, og der er nu et springvand midt i det hele. Der er også mange gode caféer og restauranter i nærheden. Her kan man sagtens bruge en time eller to, mens udsigten og stemningen nydes.

Torres de Serranos

Torres de Serranos

Min personlige favoritseværdighed i byen.

Torres de Serranos er blevet symbolet på Valencia. Det er en bygning, der består af to tårne, og hvor der i midten er en indgang. Valencia var engang en indespærret by, hvor der var mure hele vejen omkring. De var til stede for at beskytte byen. I dag er store dele af disse mure væk, men til gengæld står Torres de Serranos stadig. Tårnene og indgangen blev bygget i det 14. århundrede, og med renovationer i 1930’erne står de stadig i perfekt stand.

Det er ganske billigt at komme op i tårnene. 3 euro for almindelige personer, 2 euro for studerende, børn og pensionister. Når du kommer op i tårnene, bør du tage en masse billeder: Der er nemlig en fremragende udsigt ud over byen – endda fra flere vinkler. Man kan virkeligt mærke vinden på toppen, og det valencianske flag står altid og blafrer heftigt.

Det er umiddelbart et af de første steder, du bør tage hen i Valencia. Du kan faktisk booke en guidet gåtur med en lokal ekspert, som starter ved Torres de Serranos. Derefter går turen rundt i den gamle del af byen. Super interessant!

La Lonja

La Lonja Valencia

La Lonja de la Seda (eller Llotja som den hedder på valenciansk) er en sengotisk bygning. Den er på UNESCO’s verdensarvsliste og fungerede i mange år som en børs for handel med silke og olie.

Man startede med at bygge La Lonja i 1482, og den var færdig godt 60 år senere. Det er et sted med masser af historie, da La Lonja var hjemsted for meget af den handel, der foregik i Valencia.

Bygningen er spektakulær, så det kan klart anbefales at træde indenfor.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y Las Ciencias – eller Byen for kunst og videnskab – er en helt særlig del af Valencia, som du absolut bør opleve. Her er der moderne arkitektur, så det vil noget. Det kostede næsten en milliard euro at opbygge det hele. Byen stod parat i 1998, men der er sket adskillige tilføjelser siden.

Det kan ses som en moderne bydel, hvor der er et hav af forskellige attraktioner. Det at se Byen for kunst og videnskab er dog i sig selv en oplevelse. Når først du er der, bør du besøge planetariet, det interaktive museum, operahuset, L’Àgora hvor der er mange events, og selvfølgelig oceanariet.

L’Oceanogràfic

L’Oceanogràfic er det største oceanarium i Europa. Det indeholder godt 42 millioner liter vand og er fordelt over 110.000 kvadratmeter. Det er simpelthen bare STORT!

Dette oceanarium består af forskellige bygninger, som hver især kan ses som en afdeling. Der er en afdeling, der repræsenterer Middelhavet, en der repræsenterer de tropiske søer, en der repræsenterer det arktiske hav, og så videre. Samlet er der en del.

Du finder mere end 500 arter i deres akvarier. Der er primært tale om fisk, men der er også mange fugle, penguiner og andre arter.

Bestemt en af de seværdigheder i Valencia, der bør opleves – det koster penge at komme ind, men de fleste vil mene, at det er det hele værd. Du kan booke billet hjemmefra og gå direkte ind. Det koster kun omkring 240 kroner for hver person. Book lige her.

Mercado Central

Mercado Central

Valencias centrale marked står i en modernistisk stil og stammer fra 1928. Som navnet indikerer, finder du dette marked helt centralt i byen. Det er et godt eksempel på den arkitekturstrømning, der kommer fra Valencia – det, som kaldes Valenciansk Art Noveau.

Tidligere var der en åben markedsplads samme sted, men det blev altså erstattet af dette store, indendørs marked. Indenfor finder du masser af forretninger. De fleste af dem sælger mad, drikkevarer og snacks, men du finder også enkelte fysiske ting, som fx souvenirs. Det er et populært sted blandt både turister og lokale.

Mercado de Colón

Mercado de Colon Valencia

Colón-markedet er et andet marked i Valencia, som også bør opleves. Mens det centrale marked har mange små boder, restauranter og nicheforretninger, så består Colón-markedet især af større og dyrere restauranter og barer.

Dette marked er faktisk ældre end det centrale marked. Mercado de Colón blev bygget mellem 1914 og 1916 og var designet af den valencianske arkitekt, Francisco Mora Berenguer. Det er endnu et godt eksempel på byens Art Noveau-stil, og markedet har en virkelig flot facade. Colón-markedet er faktisk blevet udråbt til at være et nationalmonument i Spanien.

Turia-parken

Valencia park

Turia-parken, eller Jardín del Turia som den kaldes på valenciansk, er den største bypark i hele Spanien. Den dækker mere end 100 hektar og er godt 7 kilometer lang. Den ligger centralt i Valencia og går fra bioparken til Byen for kunst og videnskab.

Det er ganske almindeligt at se folk, der løber, cykler eller træner i parken. Det er også et godt sted at slappe af og holde en picnic. Overordnet er det en af de mest besøgte parker i Europa, og det er selvfølgelig helt gratis – det er nemlig en offentlig park med åben adgang. Den er åben hele året rundt og har været det siden indvielsen i 1986.

Parken fylder en del, så den er svær at undgå, hvis du går rundt i Valencia. Men vær alligevel opmærksom, når du kommer forbi – det er nemlig et rigtigt nydeligt sted at gå rundt, eller at sidde og slappe af.

Tyrefægtningsarenaen

Valencia tyrefægtningsarena

Plaza de Toros de Valencia er byens helt store tyrefægtningsarena. Der er delte meninger om aktiviteterne, men vi kan ikke komme udenom, at det er en essentiel del af spansk kultur, og at denne arena arkitekturisk er værd at besøge. Derfor er det en af de attraktioner i Valencia, der absolut bør nævnes, også selvom der er delte politiske meninger omkring det.

Arenaen er kæmpestor. Den er inspireret af Colosseum i Rom og kan udefra godt minde lidt om den gamle romerske arena. Man startede med at bygge den i 1850, og den stod færdig ni år efter. Den blev renoveret godt 100 år senere og står i dag i bedste stand.

Der er plads til godt 12.000 mennesker indvendigt, og der er regelmæssige begivenheder. Du kan også altid få en almindelig rundvisning. Det er en af de største tyrefægtningsarenaer i Spanien, og for mange turister er det en interessant seværdighed at komme tæt på. Plaza de Toros de Valencia ligger i den moderne bydel L’Eixample i nærheden af indgangen til Ruzafa-kvarteret.

Museo de Bellas Artes

Museu Belles Arts

Dette er nok det mest populære kunstmuseum i Valencia. Det indeholder i hvert fald den mest interessante kollektion, hvis du spørger mig.

I Museo de Bellas Artes finder du mere end 2.000 kunstværker af verdensklasse. Blandt andet af kunstnere som Goya, Velázquez, El Greco, Pinturicchio og mange flere.

Museet blev åbnet i 1913, men de fleste af kunstværkerne er fra det 14. til det 17. århundrede, dog med enkelte undtagelser. Det er altså i høj grad et renæssancemuseum. Det ligger helt centralt i byen, ikke ret langt væk fra Torres de Serranos, som også er en af de bedste seværdigheder i Valencia.

Estadio de Mestalla

Hvad med en tur til den eneste reelle heksekedel i Spanien?

Alle kender til Camp Nou i Barcelona og Santiago Bernabéu i Madrid. De er begge større end Mestalla, men har de mere charme? De fleste ville nok svare nej.

Mestalla er et ganske unikt stadion. Det er bygget til at være skræmmende, når først man kommer indenfor. Historisk har Valencias fodboldklub nydt rigtigt godt af denne hjemmebanefordel. Mestalla blev bygget lidt nordøst for Valencias historiske centrum tilbage i 1923. Der er plads til godt 55.000 tilskuere, og det er et af de mest historiske fodboldstadions i Europa.

Du kan både tage en gåtur i området (hele nabolaget kaldes Mestalla), eller du kan rent faktisk få en rundvisning inde på grønsværen. Det plejer at koste omkring 20 euro pr. person. Du kan også se en kamp, hvis Valencia CF spiller hjemme, mens du besøger byen. Det er lidt dyrere, men ikke meget. Jeg har før set billetter til 40-50 euro.

En gåtur i byen

Seværdigheder i Valencia

Udover at se nærmere på hver af de seværdigheder i Valencia, som allerede er blevet nævnt, er det også altid en god idé at gå lidt på udkig selv. Her har du nemlig mulighed for at finde mere skjulte attraktioner. Valencia har rigtigt meget at byde på, og hvis du går rundt længe nok i den gamle bydel (og for den sags skyld også i den moderne), vil du rende ind i rigtigt meget.

Valencia er en utrolig interessant by, som jeg klart kan anbefale at besøge. En uge er en passende ferielængde. På den måde har du nok tid til at se alle de forskellige seværdigheder og attraktioner, du har tid til en dag på stranden, du har tid til at besøge en nærliggende by, og du har tid til at opleve byen i ro og mag.

Hvis du allerede har besøgt Valencia og har interessante ting at tilføje, så kommenter gerne herunder. Spørgsmål er også altid velkomne!

En kommentar til “Seværdigheder i Valencia”

  1. Super god artikel.
    Jeg mangler dog BioParc som ganske enkelt er et fantastisk besøg.
    En “zoo” ud over det sædvanlige!

    Svar

Skriv en kommentar