Shopping i Berlin – De bedste tips

Berlin er et af de mest populære rejsemål blandt danskerne. Måske fordi det ligger tæt på, eller også fordi det simpelthen bare er en interessant by med masser af muligheder. Indkøbsmulighederne er også glimrende i den tyske hovedstad, så her får du en guide til shopping i Berlin. Rigtig brugbar hvis du godt kan lide at shoppe og kigge i butikker, mens du er ude at rejse.

De bedste områder og forretninger

Det første sted, du skal tage hen, hvis du vil shoppe i Berlin, kan der ikke være nogen som helst tvivl om: Vi anbefaler Kurfürstendamm.

Det er den klart mest populære shoppinggade i hele byen. Ku’damm, som de lokale kalder den, minder lidt om en kombination af Oxford Street i London og Champs-Élysees i Paris. Du finder mere end 200.000 kvadratmeter med shopping, da der er adskillge gode butikker. Priserne varierer, men mange af forretningerne er af høj klasse. Der er primært fokus på tøj og mode, men du finder lidt af hvert. Det er klart det bedste sted at tage hen for at handle ind i Berlin.

Tauentzienstraße bør også besøges. Her er der også rigeligt med gode shoppingmuligheder, og priserne er generelt lavere end forretningerne ved Kurfürstendamm. Der er både små butikker og store varehuse. Magasinet KaDeWe ligger for eksempel her. Kan klart anbefales.

Flere steder i Mitte, det vil sige i centrum, er gode i forbindelse med shopping. Gå selv på opdagelse og se, hvad du render ind i. Du finder gode butikker her og der, og du vil altid finde noget tiltalende. Tjek området nær Alexandersplatz for at finde kendte, mainstream forretninger. Der er en stor Primark, der er Decathlon, der er Media Markt, og der er masser af tyske kæder, samt internationale. Tjek især centeret Alexa, som vi kommer nærmere ind på senere.

Der er desuden glimrende butikker ved Hackescher Markt om lørdagen. Gå lidt længere væk, i retning af Rosenthaler Straße, og her finder du flere gode tøjbutikker for både kvinder og mænd.

Gode gamle Friedrichstrasse kommer du nok forbi alligevel, når du skal ud at se på historiske seværdigheder. Ovenikøbet kan du tjekke nogle af de eksklusive forretninger, som ligger på vejen. De er dyre, men kvaliteten svigter ikke, og det er et populært sted at gå og kigge på vinduer. Mange butikker fra de store modehuse hører til her.

Shoppingcentre i Berlin

Mens gadeshopping bestemt er populært i Berlin, kan det nok ikke måle sig med de shoppingcentre og stormagasiner, som Berlin har at byde på.

KaDeWe er det mest kendte stormagasin i byen. Det er en forkortelse for Kaufhaus des Westens, og det er kæmpestort. Der er op til 50.000 daglige kunder og op mod en halv million varer, når magasinet er helt fyldt. KaDeWe blev først grundlagt i 1905 og ligger på Tauentzienstraße, som vi nævnte tidligere. Et besøg her er absolut nødvendigt, hvis du vil se, hvad Berlin kan tilbyde som shoppingdestination.

Der er også Bikini Berlin, som er lidt mere særligt. Et yderst moderne center med gode shoppingmuligheder. De har et interessant forretningskoncept, hvor forretninger kan leje sig ind i bare 3 måneder. Det giver små iværksættere muligheden for at komme frem og sælge, og det skaber liv i Bikini Berlin. Du finder altid noget nyt. Hvis du besøgte centeret sidste år, så er det med sikkerhed ikke det samme året efter. Yderst moderne, og med masser af interessante muligheder. Bikini er især for hipstere, men alle kan nyde godt af en shoppingtur dertil. Centeret ligger lige op af Zoo i Berlin.

Vi anbefaler naturligvis også Mall of Berlin, der ligger tæt ved Potsdamer Platz. Det er et helt nyt center, færdiggjort i 2014, og det er enormt stort. Der er over 250 butikker og tonsvis af restauranter og caféer. Det hele er fordelt over 4 etager, hvor hver etage fylder en del, og det er derfor byens største shoppingcenter rent fysisk. Centeret er desuden utroligt smukt, så selv hvis du bare vil kigge og ikke købe, er det uden tvivl et besøg værd. Butiksudvalget varierer heftigt, og du finder alt fra lokale tyske forretninger til store internationale kæder.

Tjek desuden Alexa nær Alexanderplatz. Vi nævnte før Alexanderplatz som et godt sted at shoppe, og Alexa-centeret er en vigtig årsag. Det er populært, det er moderne, og det er centralt. Næsten alle toge og metrolinjer fører dertil. Så måske bliver Alexa det første shoppingcenter i Berlin, som du kommer forbi!

Sony Center, som består af mange butikker med elektronik, er også et besøg værd.

Det var de centre, som vi først og fremmest vil anbefale i denne Berlin shopping guide. Der er flere, men hvis du besøger disse, vil du have rigeligt med shoppingmuligheder til hele ferien. Ingen tvivl om det!

Sådan kommer du rundt i byen

I det centrale Berlin kan du gå rundt til det meste. Byen er stor, men dog kompakt nok til at mange ting er placeret tæt på hinanden. Og i modsætning til sydeuropæiske storbyer, hvor shoppingcentre og primære shoppinggader ofte er langt væk fra centrum, har Berlin en masse gode muligheder helt centralt.

Du kan tage metroen, hvis du vil rundt. Det er en hurtig og effektiv måde at nå fra et sted til et andet, og det er ret billigt. Du kan også tage en sporvogn eller en bus. Ellers er der mulighed for at leje cykel – noget som tilbydes fra mange hoteller og hostels, endda fra nogle ferielejligheder. Taxi eller billeje er ligeledes fine muligheder, hvis du har plads til det i budgettet.

Pointen er altså, at det er super nemt at benytte offentlig transport i Berlin, når du vil et bestemt sted hen.

Mere info om Berlin

Vi har flere artikler oppe om Berlin. Lige fra byens bedste seværdigheder og attraktioner, til hotelanbefalinger og meget mere. Der er rigeligt med viden at hente, hvis du skal rejse til Berlin – så tjek endelig vores tips.

Brug søgeformularen til at komme frem til de artikler, du leder efter, eller klik herunder.

Du er naturligvis også velkommen til at kommentere, hvis du har spørgsmål til shopping i Berlin. Tak fordi du læste med – og god tur!

Skriv en kommentar