Top 10: De mest besøgte lande i verden

Mest besøgte lande i verden

Turismeindustrien bliver fortsat større, og de fleste lande sætter hvert år rekorder for antallet af besøgende. Her får du det fulde overblik over de mest besøgte lande i verden. Data kommer fra UNWTO og dækker over hele 2018, som er det seneste år, der er ført regnskab over.

Måske kan det give dig en smule inspiration til, hvor du selv vil hen på ferie. Når et land er populært blandt turister, er der som regel også en grund til det. Herunder angives de 10 mest populære lande blandt verdens turister.

Frankrig (89 millioner)

Frankrig løber med titlen som det land, der får flest besøgende. Sådan er det næsten hvert år, og ifølge undersøgelsen var det heller ingen undtagelse i fjor. Paris er desuden den mest besøgte by i verden, hvilket næppe er nogle overraskelse for enhver, der har besøgt byen. Paris er altid fuld af turister, men med mange fine steder at bo, samt mange interessante ting at se, er det alligevel en spændende by at besøge.

Men Frankrig har meget mere at byde på end bare Paris. Vi er især vilde med den franske riviera – altså sydkysten. Nice og Cannes er et par glimrende rejsemål. Derudover er der de mere centrale rejsemål inde i Frankrig. For eksempel Lyon, Saint-Étienne og Toulouse. Til sidst må vestkysten heller ikke undervurderes. Samlet får Frankrig 89 millioner turister, hvilket er verdensrekord.

Forslag til specifik rejsedestination: Nice

Spanien (83 millioner)

Spanien er kendt for solskin, festligheder og interessant kultur. Hvad enten der er tale om solkysten, den hvide kyst eller den grønne kyst, så har Spanien i årtier været et yndet rejsemål blandt strandglade turister. Dertil er der de interessante storbyer som Madrid, Barcelona og Valencia. Dyk ned i den spanske kultur, præcis ligesom 83 millioner andre mennesker årligt gør, og du vil med sikkerhed blive imponeret.

Deres mad er godt nok ikke det bedste, folk er ikke særligt tilbøjelige til at tale engelsk, og deres kundeservice er nok den værste af sin slags i hele verden. Heldigvis er der dog også så mange gode ting ved Spanien, at det opvejer de dårlige ting – og mere til. At besøge en af de mere ukendte destinationer, som for eksempel på nordkysten, kan klart anbefales.

Forslag til specifik rejsedestination: Gijón

USA (80 millioner)

USA er et kæmpestort land, og trods det faktum at det ligger langt væk fra Europa, er det alligevel et land, som danskerne besøger i stor stil.

Det samme gør folk fra resten af verden. Derfor rangerer USA på en tredjeplads over verdens mest besøgte lande. New York er landets mest populære by, og her er man også tæt på andre nordøstbyer som Boston, Philadelphia og Washington.

Men Floridas Miami og Orlando bliver også besøgt af enorme mængder turister. Californien bliver fortsat et mere populært rejsemål, blandt andet på grund af kulturen i byer som Los Angeles og San Francisco. Mange vælger også at kombinere lidt af hvert ved at tage på et større bilrejse igennem USA.

Forslag til specifik rejsedestination: Boston

Kina (63 millioner)

Interessante Kina er verdens fjerdemest besøgte land. Det giver god mening, da landet først og fremmest er stort og har mange forbindelser til øvrige asiatiske lande. Samtidig kan du opleve historiske byer (fx Beijing), moderne storbyer (fx Shanghai) eller simpelthen bare se seværdigheder som den kinesiske mur eller drage ind mod bjergene. Der er mange muligheder, og uanset hvilken del af Kina, du besøger, vil du blive imponeret. Kulturen er så anderledes i forhold til den europæiske, at man skulle tro, det var løgn.

Flybilletter er dyre, og det er det største problem for danske rejsende. Men da det tydeligvis ikke holder rejsende fra andre lande væk, bør vi i højere grad også begynde at se nærmere på Kina. De 63 millioner besøgende kan hurtigt blive til mange flere, hvis flere folk får øjnene op for Kina!

Forslag til specifik rejsedestination: Beijing

Italien (62 millioner)

Italien er det perfekte sted at tage hen, hvis du ønsker at opleve la dolce vita – det søde liv. Maden er fantastisk, sproget lyder smukt, vejret er normalt rigtigt dejligt, også er priserne billigere end i Nordeuropa.

Rom rangerer som den mest populære by, nok primært grundet den formidable historie som byen har. Men undervurdér heller ikke byer som Milano (kendt for mode), Firenze (kunst), Torino (industri + sport) og Napoli (gastronomi). Til sidst er der også de mange smukke kystområder i Italien. Her anbefaler vi især Ligurien, der med et tempereret klima og smukke strande er den bedste region til en rolig ferie.

Forslag til specifik rejsedestination: Firenze

Tyrkiet (46 millioner)

At Tyrkiet er særdeles velbesøgt kan umuligt være en overraskelse. Selv blandt danskere har Tyrkiet, trods at det er forholdsvis langt væk, været et populært rejsemål i mange år.

Især landets kystområder trækker folk til, da der er godt vejr det meste af året, lækre swimmingpools, mange gode hoteller og endda også velsmagende og anderledes mad, end det, vi er vante til. Hovedstaden Ankara bør besøges, hvis du får muligheden, og Istanbul må kulturelt set være førsteprioriteten.

Forslag til specifik rejsedestination: Istanbul

Mexico (41 millioner)

Mexico er især et populært land blandt amerikanere og blandt beboere i mellemamerikanske lande. I modsætning til mange af de andre lande, der figurerer i denne top ti, er det ikke storbyerne, der er interessante. Det er nemmere de gamle maya-monumenter og de vanvittigt flotte og varme strande. Chichen Itza står højt på manges rejseliste, hvilket vi udmærket forstår, og det samme gør smukke Cancun og nærliggende Playa del Carmen.

Der er problemer med kriminalitet i Mexico, men besøger du udvalgte turiststeder, er der meget lidt at frygte. Dog kan en tur til en mexicansk storby også anbefales. Prøv for eksempel gigantiske Mexico City, eller en af de kulturelt interessante storbyer som Guadalajara eller Monterrey.

Forslag til specifik rejsedestination: Chichen Itza

Tyskland (39 millioner)

Tyskland er et populært land at besøge. Først og fremmest betyder den centrale beliggenhed i Europa, at mange andre europæere automatisk kommer forbi, når de rejser ud i Europa via bil, bus eller tog. Men overraskende nok er Tyskland et af de mest populære lande i verden blandt asiatiske, afrikanske og sydamerikanske rejsende. Du møder derfor folk fra hele verden, når du rejser til vores sydlige naboland.

Det vrimler også med gode rejsemål. Berlin fører an, som den mest besøgte by, men München, Frankfurt, Hamborg og Stuttgart følger også godt med. Tyskland byder på alt fra storbyer med skyskrabere til bjerge, skove, søer og alt hvad du ellers kan forestille dig.

Forslag til specifik rejsedestination: Neuschwanstein

Thailand (38 millioner)

Mange danskere drømmer om at rejse til Thailand – og flere vælger også at købe billetten. Thailand er et populært land blandt europæere, da vejret er markant anderledes og alting er billigere. Kulturen har også sine tiltrækningspunkter, og Thailand er – fra et naturligt synspunkt – et af verdens smukkeste lande.

I alt dragede 38 millioner mennesker til Thailand på ferie i 2018. Mange af dem europæere, men bestemt også mange amerikanere, samt asiater fra omkringliggende lande. Vi forstår godt populariteten – Thailand er et besøg værd, trods den lange distance!

Forslag til specifik rejsedestination: Chiang Mai

Storbritannien (36 millioner)

36 millioner besøgende lyder måske ikke som meget, når vi sammenligner med de øvrige lande, men det er faktisk en del. Det interessante er dog, at en kæmpe del af disse besøgende tog til London – som klart er Europas mest besøgte by blandt turister.

Udover London er de britiske byer ikke overdrevet turistede. Måske lige med undtagelse af Manchester, Birmingham og Liverpool. Hvis du vil have en unik oplevelse, så drag nordpå og besøg det skotske højland eller oplev den walisiske kultur i den sydvestlige del af Storbritannien. Vil du holde dig inden for Englands egne grænser, så tag et fly til London, tilbring et par dage, og drag derefter sydpå og besøg romantiske Brighton.

Alle typer af rejsende kan finde noget interessant i England. Når det gælder fodboldrejser er landet åbenlyst verdens førende rejsemål.

Forslag til specifik rejsedestination: Brighton

2 kommentarer til “Top 10: De mest besøgte lande i verden”

 1. Sikke noget sludder at skrive at kundeservice i Spanien er den dårligste i verden, at maden er dårlig og at spanierene er dårlige til engelsk. Samtidig med at i ikke skriver noget negativt om de andre steder. Hvis i ikke har nogen viden om de steder i beskriver, så lad venligst vær at skrive om et sted.
  Hilsen fra en der ved noget om Spanien og ligesom de fleste andre har en helt anden opfattelse af specielt maden og kundeservicen der er blandt de bedste i verden.
  Destinationer.dk hvilken joke

  Svar
  • Tak for dit input Martin, det er rart at høre andre perspektiver, men hold gerne en pæn og konstruktiv tone næste gang – også selvom du er uenig.

   Svar

Skriv en kommentar