Transport til og fra Madrid Lufthavn

Madrid har en af Europas største lufthavne. Der er 4 terminaler, og da mange rejser dertil på ferie, er det oplagt med en guide der redegører for transporten. Her får du af vide, hvordan du nemmest og billigst kommer fra Madrid lufthavn til centrum af Madrid.

Officielt kaldes lufthavnen for Aeropuerto Adolfo Suarez, Madrid-Barajas. Den ligger kun 12 kilometer væk fra byen, i den nordøstlige retning. Der er typisk over 50 millioner passagerer om året, hvilket gør lufthavnen til den mest benyttede i hele Spanien. Den blev først bygget i 1931, men siden er der tilføjet en del, og i dag har den 4 terminaler plus en ekstra zone for særlige fly.

Hvis du rejser til Madrid, er der gode chancer for, at det sker via lufthavnen. Derfor er det oplagt at vide på forhånd, hvordan du kommer til og fra centrum.

Tjek desuden vores generelle rejseguide til Madrid, hvor du finder en håndfuld tips og lidt god info.

Ellers: Læs guiden med transport til og fra lufthavnen herunder!

Tag metroen til centrum

En almindelig løsning er at tage metroen for at komme til centrum, eller til et andet sted i byen. Lufthavnen har en metrostation – faktisk to af slagsen. Én station der dækker terminalerne 1, 2 og 3, samt en anden der dækker terminal 4. Denne metrolinje fører til Nuevos Ministerios, der er et forholdsvis centralt sted. Herfra kan du tage andre linjer, der går flere steder hen i Madrid.

Du kan forvente at skulle betale omkring 7-8 euro pr. person for at tage metroen frem til centrum. Det er dog også muligt at købe transportkort, hvor du kan rejse ubegrænset rundt i Madrid i flere dage, men i så fald er det en dyrere pris til at starte med (men betaler sig ofte senere). Der er personale ved metrostationen i lufthavnen, som kan assistere dig med at finde den rette billet.

Det tager normalt omkring 45 minutter at nå fra lufthavnen til centrum med metroen. Metrolinjerne går også mange andre steder hen i byen, så hvis du overnatter et bestemt sted udenfor Madrid, kan du altså også komme frem på denne måde.

Tag et tog fra lufthavnen

Madrids bytoge – kaldet RENFE Cercanías – kører også fra lufthavnen. Der er to linjer, og de kommer blandt andet forbi Atocha og Príncipe Pío. De kører også endnu længere væk, for eksempel til Madrids forstader og til omkringliggende byer. Du kan altså komme mange steder hen, hvis du tager toget. Sørg dog for at du kommer af det rette sted, da der er længere mellem de forskellige stop end der er i metroen. Derfor er det en skam at stå af for sent eller for tidligt!

Du skal igen bruge et transportkort, men ellers koster det kun mellem 2 og 3 euro. Så det er altså en fin metode at komme til centrum af Madrid, og der er også mere plads til bagage, hvis du tager et bytog fremfor metroen.

Ulempen er, at bytogene lukker forholdsvis tidligt, nemlig omkring 23.30. Hvis du ankommer sent, er det således ikke en reel mulighed.

Bus fra Madrid lufthavn til centrum

Flere busser holder udenfor lufthavnen – faktisk udenfor alle terminaler – og det står angivet, hvor de kører hen. Ellers kan du spørge chaufføren.

Busser er lidt langsommere, men de er til gengæld også billigere. Også kører de på tidspunkter, hvor der er lukket for metro og tog, så det kan være oplagt, hvis du leder efter en billig transportløsning om natten.

Tag en taxa

Hvis du ønsker en hurtig og nem løsning, så kan du også bare tage en taxa.

De holder udenfor alle terminaler, ligesom busserne. Og det gør de hele døgnet rundt. Derfor er det en solid løsning, hvis du ankommer på et lidt skævt tidspunkt. Der vil altid være taxaer til rådighed.

En taxa fra lufthavnen til centrum har normalt en fast pris på 30 euro. Det er en god idé at spørge ind til prisen på forhånd, men chaufføren vil næsten altid sige 30 euro. Du kan også booke en Uber, hvilket nogle gange er en smule billigere, alt efter efterspørgslen. Visse services tilbyder også afhentning, som du bestiller på forhånd, og derefter bliver du kørt hen til din destination. Lidt dyrere end almindelig taxi, men til gengæld er der også styr på lufthavnstransporten fra start.

Lej en bil i lufthavnen

Det er muligt at leje bil i lufthavnen.

Flere store biludlejningsselskaber hører til lige i nærheden, og du kan nemt leje en bil. Den kan bookes online hjemmefra, hvor der ofte kan spares en smule, men du kan også bare gøre det ved ankomst.

Ved billeje har du desuden et køretøj til rådighed til at tage på visse dagsture i løbet af de næste par dage. Det er især populært at køre til byer som Toledo, Segovia og Salamanca, så her slår du eventuelt to fluer med ét smæk – hvis altså du planlægger at besøge flere spanske byer på turen.

Hvis du kører i bil fra lufthavnen tager det godt 20-30 minutter at komme til centrum. Det tager dog lidt tid med processen med at leje bil, men hvis du får brug for en bil på rejsen, er det yderst relevant.

Fra Madrid centrum til lufthavnen

Du kan følge de samme tips, hvis du vil fra centrum til lufthavnen. Det er bare den omvendte rute, men ellers gælder transportmetoderne og priserne stadig.

Konklusion

Madrid lufthavn er nem at finde rundt i, selvom den er ret stor. Det er også nemt og billigt at komme til og fra centrum, eller hvor end du skal hen, så det er værd at udnytte.

Hvis du mangler yderligere rejsetips til Madrid, så tjek nogle af vores artikler. Vi har for eksempel tips til de bedste oplevelser og meget mere. Du finder også en hotelguide, som måske kan være nyttig.

Ellers skal du have tak for at læse med – skriv en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål til lufthavnen i Madrid.

Skriv en kommentar