Hvor skal man bo i Kaunas?

Hvor skal man bo i Kaunas

Kaunas rangerer som den næststørste by i Litauen. Den har en god, central beliggenhed i Litauen med mulighed for vidererejse til Vilnius, Riga eller den litauiske kyst. Samtidig er der mange turister, der tager til Kaunas for at se basketball.

Med mange Ryanair forbindelser til Kaunas er det heller ikke noget problem at finde fly dertil. Men hvor skal man bo i Kaunas når først man er der? Du får et par forslag her.

Bedste hotel i Kaunas

Moxy Kaunas Center – Book her

Et sikkert valg i Kaunas er hotellet Moxy Kaunas Center. Det er ligger i det moderne centrum af byen, og du har stort set alt inden for gåafstand. De fleste klassiske seværdigheder i Kaunas ligger mod vest, mens mange af byens restauranter, butikker og parker ligger mod øst.

Hotellet er trestjernet, men kvaliteten er fremragende. Designstilen er meget frisk og moderne. De har helt klart valgt en kreativ indretning, og det går bestemt ikke ud over oplevelsen.

Værelserne har en minimalistisk stil og stort set alt føles nyt. På badeværelset er der rigeligt med plads og forholdsvis fin komfort, om end standardværelser dog ikke har badekar.

Fællesområderne er dog højdepunktet ved Moxy Kaunas hotellet. Morgenmaden er virkelig god, baren er virkelig cool, og så er der behagelige sofaer hvor du kan sidde og arbejde, eller bare snuppe en kop kaffe. Faciliteterne er helt i top, og der er også et lille motionsrum, hvis du vil træne.

Jeg var vild med dette hotel, og hvis vi kigger på anmeldelserne hos Booking.com, ser det ud til, at mange andre danskere også vurderer det rigtigt højt. Samlet til en vurdering på 9 ud af 10, hvilket gør det til et af de bedste hoteller i Kaunas. Og så endda til en pris som normalt starter omkring 550 kroner pr. nat.

Bedre værdi tror jeg ikke man får for pengene, hverken i Kaunas eller de fleste andre steder i Europa.

Book værelse hos Moxy Kaunas Center her!

Billigt hotel i Kaunas

Apple Economy Hotel – Book her

Kaunas har mere end 100 hoteller at vælge mellem. Hvis du vil spare lidt penge på overnatningerne, men stadig have en god oplevelse og være tæt på de vigtigste ting, så er Apple Economy Hotel klart den bedste mulighed.

Her starter prisen ved 350 kroner pr. nat hvilket er rigtigt billigt.

Værelserne er meget simple, men faktisk ganske hyggelige. Det føles meget hjemligt. De mindste værelser føles som at være på et budgethotel, men hvor der rent faktisk er styr på tingene – og de store værelser virker mere som en ferielejligheder. Priserne varierer selvfølgelig også derefter.

Personalet skal have ros, og overordnet er hotellet godt vurderet. Det er tostjernet, men vurderes til 8 ud af 10 blandt de tidligere gæster, hvilket bestemt ikke er dårligt. Faktisk er det meget bedre end de fleste dyrere hoteller i Kaunas.

Beliggenheden går du ikke på kompromis med. Hotellet ligger nemlig midt i Kaunas’ historiske bydel, det vil sige det helt gamle område mod vest. Det betyder du er helt tæt på de vigtigste seværdigheder som fx Kaunas Slot. Der er ikke langt ind til restauranterne i den moderne bydel, men der kan dog godt være lidt langt til togstationen. Heldigvis er der et busstop lige i nærheden af hotellet, og du kan også få receptionen til at bestille en taxi hvis du skal til togstationen eller lufthavnen.

Det er sjældent, man finder et så billigt hotel, der samtidig er ganske fint at overnatte hos. Apple Economy Hotel er ikke Kaunas’ bedste hotel, men det er klart bedst til prisen. Især hvis du ønsker at være i den gamle bydel i Kaunas.

Du kan reservere værelse hos hotellet her!

De vigtigste områder i Kaunas

Der er især to områder, som er relevante for turister:

Den gamle bydel som ligger lige vest for centrum og som er omringet af de to floder, Neris og Nemunas. Her er der gammel arkitektur, seværdigheder, kirker, rådhus, monumenter og parker. Rigtigt fint område som selvfølgelig er meget turistet. Der er gode hoteller i området, heriblandt budgethotellet Apple Economy.

Den gamle bydel i Kaunas

Centras (eller centrum som vi kalder det på dansk) er den anden relevante bydel for rejsende. Det er det moderne centrum, som især er kendt for den lange allé Laisvés der går hele vejen igennem. Her finder du butikker, restauranter, caféer, biblioteker, offentlig transport, og meget mere. Og så er det i øvrigt et ganske flot område hvor der er meget liv. Moxy Kaunas Center, mit foretrukne hotel, ligger lige midt i Centras.

Centras er den bedste bydel i Kaunas for turister

Hvis du besøger Kaunas for første gang, er det reelt kun disse to bydele du skal overveje.

For længere ophold kan man overveje den nordlige del af byen Žaliakalnis, da der er mange lejligheder – heriblandt også ferielejligheder.

Nemuas-øen er spændende, og et sted du klart skal forbi. Det er en lille ø, der ligger på floden, som går igennem Kaunas. Og her ligger blandt andet Žalgirio Arena hvor basketholdet BC Žalgiris Kaunas spiller deres kampe. Det er et stort hold i europæisk basketball, da de spiller med i EuroLeague og endda har vundet ligaen.

Dog kan du ikke finde overnatning på Nemuas-øen, så et ophold i centrum er ideelt.

I nærheden af togstationen, hvilket er i den sydøstlige del af Centras, finder du mange hostels – altså vandrehjem. De er oplagte til unge, der gerne vil rejse billigt og socialisere. Det er også praktisk, at man har bus- og togstationen lige i nærheden. Så langt væk fra byens primære midtpunkt er det heller ikke, og det store shoppingcenter Akropolis ligger også i det sydøstlige område af centrum. Men for de fleste er det bedre at være helt i midten af Kaunas eller i den gamle bydel – så det vil jeg anbefale.

Kaunas brostensbelagte gader

Andre destinationer i nærheden

Hvis du skal på ferie i Kaunas, kan du også overveje nogle af de andre destinationer i nærheden.

Der er blandt andet Vilnius mod øst som også er en glimrende by at besøge, og som i øvrigt har lidt flere ting at byde på end Kaunas. Læs artiklen om hvor man skal bo i Vilnius her.

Der er også Riga mod nord. Her skal du krydse grænsen til Letland, men det er intet problem, og der går regelmæssigt busser. Riga er nok den største kulturby i Baltikum.

Den litauiske kyst ligger ikke langt mod vest, og hvis du ankommer om sommeren, er det klart et sted der er værd at tage hen. Klaipeda er den største by på kysten, men nogle af de mindre byer har ry for at være endnu hyggeligere. Klaipeda er dog Litauens eneste rigtige havn, og her er der færger og krydstogter videre til andre destinationer i Østersøen.

Konklusion

Kaunas er en ganske udmærket rejsedestination. Det er nemt at komme dertil, takket være mange billige Ryanair ruter. Jeg vil mene, at Vilnius er et bedre rejsemål i Litauen, men det betyder ikke Kaunas helt skal overses. Da jeg besøgte Litauen i 2022 kombinerede jeg min tid i de to byer, og det var ganske rart at opleve begge.

Vi runder af her, og tak fordi du læste med. Forhåbentligt har du nu styr på hvor du skal bo i Kaunas. Jeg vil anbefale Moxy Kaunas som det bedste hotel i byen, med Apple Economy som et fint alternativ, hvis du leder efter noget billigt. Hav en rigtig god tur og stil endelig spørgsmål, hvis du mangler mere viden om Kaunas!

Skriv en kommentar