Hotel i Lissabon – Her er mit yndlingshotel

Der er flere gode hoteller at vælge mellem i Lissabon, og de er alle forholdsvis billige – i hvert fald når vi sammenligner med standarden i andre lande. Desuden er kvaliteten ganske høj.

Det er altså muligt at finde et super hotel til ganske fornuftige penge. Jeg har selv været i Lissabon en del gange og har overnattet på både hotel og i ferielejligheder. Igennem de gange, jeg har besøgt byen, er der dog én hoteloplevelse, der var særligt god. Det drejer sig om Hotel Real Palacio, som jeg klart kan anbefale. Du kan gå direkte til booking her, men du kan også læse min beskrivelse af hotellet lidt længere nede.

Jeg vil også komme ind på generelle områder, der er gode at overnatte i, samt fortælle lidt om mine oplevelser ved at bo i ferielejlighed i Lissabon.

Lad os se nærmere på det!

Hotel Real Palacio – Et godt og centralt hotel i Lissabon

Gå til booking her!

Jeg besøgte Lissabon for første gang i 2016, så det er godt tre år siden nu. Jeg var vild med byen med det samme. Den har utroligt meget at byde på, der er et fremragende socialt miljø i byen, og der er alt fra klassiske attraktioner til moderne underholdningsmuligheder.

En del af grunden til at det var et så godt ophold skyldtes nok også hotellet, som var dejligt at bo hos.

Siden hen er jeg taget tilbage til Lissabon 6 yderligere gange og planlægger mindst en årlig tur dertil fremover.

Viden om hotellet

Hotel Real Palacio i Lissabon er et femstjernet hotel, hvor det dog er forholdsvis billigt at overnatte – især med kvaliteten taget i betragtning. Standardprisen for et dobbeltværelse er omkring 1000 kroner per nat, hvilket i sig selv er glimrende. Men dertil er der ofte tilbud, som sænker prisen med et par hundrede kroner, især uden for sæsonen. Hvis du får den pris, så er du heldig. Du får nemlig masser af værdi for pengene!

Dog kan der i højsæsonen (juni til august) være lidt højere priser end ellers. Men der stiger priserne i hele byen, så det er det samme uanset hvilket hotel du vælger.

Hotellet ligger lige i nærheden af det kendte Gulbekian-museum og Parque Eduardo VII. Området kaldes Avenida Novas, da det er et områder med flere boulevarder med populære bygninger.

Der er flere metrostationer inden for 2 minutters gang – den nærmeste station er Parque, men São Sebastião er også lige i nærheden. Hotellet er dog centralt nok til at du kan gå rundt til de fleste områder i centrum af byen.

På Booking.com anmeldes hotellet til 8,6 ud af 10 af de besøgende, hvilket er fremragende. På Booking.com er anmeldelsen 4,8 ud af 5 – endnu bedre. Min vurdering? Tæt på det maksimale.

Fordele ved hotellet

Værelserne er pæne og rene. Der er udmærket rummelighed på standardværelserne, og med mulighed for at opgradere til et endnu større værelse, hvis du ønsker det.

Gratis Wi-Fi er altid inkluderet, og morgenmad er med i de fleste reservationer. Ellers kan det altid tilkøbes til en billig pris. Der er god aircondition, og hvis der mangler noget, så er receptionen altid klar til at hjælpe.

Der er gode muligheder for at socialisere med andre rejsende. Der er nemlig lounge og fællesområder til dem, der ønsker at benytte sig af dem.

Og ja, så har hotellet en fin beliggenhed. Der er rigeligt med ting at lave i området, som at gå på restaurant, besøge en park, shoppe lidt i butikker, samt at se på museer og seværdigheder. Hvis du vil gå sydpå til Lissabons historiske centrum tager det lidt over 20 minutter. Du kan også tage metroen og gøre det på under 10 minutter.

Fra lufthavnen er der en metrolinje, der går næsten direkte til døren. Der er altså ganske kort transporttid, når du ankommer til Lissabon og skal checke ind hos hotellet. Alt går i øvrigt som smurt i receptionen.

Det jeg godt kunne lide

Jeg kunne godt lide den service, der var på hotellet. Jeg kunne godt lide faciliteterne. Morgenmaden var god, det var muligt at træne i fitness, også var rengøringen helt på plads.

Desuden er der en rigtig god restaurant, der er tilknyttet hotellet. Kan sagtens anbefales, og de har nye retter hver dag.

Beliggenheden er ikke den absolut bedste, men den er stadig rigtig god. Du får en autentisk Lissabon-oplevelse i et unikt nabolag.

Derudover var internetforbindelsen overraskende god. Når jeg normalt overnatter på store hoteller, så går internettet altid utroligt langsomt. Det var ikke tilfældet her – faktisk var det muligt at streame film på computeren uden nogle som helst problemer. Meget rart, og det betyder også, at man hurtigt kan søge på internettet efter aktiviteter og mulige oplevelser i Lissabon.

Reserver dine overnatninger lige her!

Andre populære hoteller i Lissabon

Jeg anbefaler Hotel Real Palacio, men der er også mange andre gode hoteller i byen.

Jeg har også erfaring med et billigt hotel, der lå på Avenida, og trods den billige pris var alt faktisk ganske godt. Så selv de billige hoteller i Lissabon kan altså være fine valg, selvom man måske skal være lidt mere opmærksom på billederne og anmeldelserne når hotellet bookes.

Men for at finde andre populære hoteller i Lissabon, så er det oplagt at tjekke Booking.com hvor de har en oversigt over de 10 mest bookede hoteller. Det kan du gøre lige her.

En klassiker er Hotel Santa Justa, der ligger helt centralt. Det er et forholdsvis dyrt hotel, men kvaliteten er på plads, og det modtager høje anmeldelser fra de besøgende. Jeg har ikke overnattet der, men jeg har dog været derinde. Alt ser fint ud, og beliggenheden bliver i hvert fald ikke bedre.

Jeg anbefaler at du tjekker Booking.coms liste over byens mest populære hoteller for at finde andre gode muligheder.

Her er et par måder at vurdere, om et hotel er godt eller ej:

  • Tjek antal stjerner
  • Tjek vurdering fra tidligere besøgende
  • Kig på billederne og se, om de tiltaler dig
  • Kig på beliggenheden
  • Og prisen skal naturligvis være nogenlunde fair

Bedste områder at bo i Lissabon

De fleste rejsende foretrækker de helt centrale hoteller, der ligger tæt på metrostationen Baixa-Chiado. Ved at overnatte her er du tæt på det meste.

At finde overnatning i den sydlige del af Avenida da Liberdade er også en glimrende idé. Igen med gåafstand til det meste, smukke omgivelser, og en masse gode forretninger lige i nærheden.

Personlige kan jeg godt lide charmen ved Alfama-kvarteret. Og jeg havde en rigtig god oplevelse, dengang jeg overnattede der i en ferielejlighed.

Lidt længere nordpå, omkring São Sebastião, Saldanha og Alameda, er der dog rigtigt mange gode hoteller der ligger. Her er der 20-30 minutters gåafstand til det dybe historiske centrum, men stadig med mange ting i nærheden. Med metro er det også nemt at komme rundt. Endnu længere nordvest finder du mange hoteller af høj kvalitet tæt på Lissabons zoologiske have. Et populært område, da der også er togstation (Sete Rios) lige i nærheden, hvor det er muligt at rejse til andre byer.

Du behøver heller ikke at overnatte i midten af Lissabon. Mange vælger også at overnatte i nærliggende interessante byer. Sintra er en populær og historisk by, hvor mange rejsende tager en overnatning eller to. Hvis du vil bo i et af Portugals dyreste områder, hvor det er populært at gå på stranden og spise på fine restauranter, så find et hotel i Cascais, der ligger direkte vest for Lissabon.

Priser på hoteller i Lissabon

Det er billigt at overnatte på hotel i Lissabon sammenlignet med andre vesteuropæiske storbyer. Enkelte gode hoteller kan fås helt ned til 300-400 kroner per nat. Nogle femstjernede hoteller går som regel til omkring 1.000 kroner, hvilket også er lig med glimrende værdi.

Selv helt centralt i byen er det muligt at overnatte billigt og godt. Hvis du ikke har noget imod at være lidt udenfor, kan du potentielt spare endnu flere penge. Jeg vil dog anbefale at finde et centralt sted, betale for god kvalitet, også ellers nyde turen. Du kommer alligevel til at bruge mindre, end du ville på en storbyferie til de fleste andre hovedstader.

Mine tanker om ferielejligheder

Der er mange ferielejligheder i Lissabon, og de er også værd at overveje.

Her kan du nogle gange spare lidt i forhold til hotelpriserne (der i forvejen er billige).

Fordelene er, at det er en mere autentisk oplevelse, og at der måske er flere muligheder til rådighed. Desuden har du eget køkken i en ferielejlighed og du kan lave mad. Mere plads er også typisk, da du ikke er begrænset til bare ét værelse.

Ulemperne er, at en ferielejlighed kan være lidt sværere at finde ved ankomst, at ting ikke bliver repareret hurtigt, hvis der er noget i vejen med lejligheden, samt at du ikke får samme service som du gør hos et hotel.

Jeg har overnattet i ferielejligheder i Alfama, i Martim Moniz og ved Marques de Pombal. Alle gode ferielejligheder med fine mængder plads, så det kan også anbefales.

At booke et hotel i Lissabon er oplagt, hvis du gerne vil have fuld service og gerne vil have en typisk rejseoplevelse. Booking af ferielejlighed er mest oplagt, hvis du gerne vil have mere personlig frihed og plads, og hvis du ønsker en helt autentisk oplevelse af byen.

Konklusion

Der er mange gode hoteller i Lissabon, så det er aldrig rigtigt svært at finde et sted. Dog håber jeg, at du kunne bruge min specifikke anbefaling til noget – og hvis ikke, så var de øvrige tips og råd i artiklen forhåbentligt brugbare.

Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har nogle kommentarer til hotellet, eller til Lissabon generelt. Så svarer jeg gerne tilbage på det.

Ellers – rigtig god tur 🙂

Skriv en kommentar