Hvor skal man bo i Amsterdam?

Hvor skal man bo i Amsterdam?

Amsterdam er blevet til en af danskernes foretrukne feriedestinationer. Den hollandske hovedstad ligger ikke ret langt væk, og der er meget at lave. Men hvor skal man bo i Amsterdam som turist? Der er flere gode muligheder, og dem ser vi nærmere på her. Du får en komplet guide til de bedste områder og de bedste hoteller i Amsterdam.

Fra alle de tre store danske lufthavne (København, Billund og Aalborg) er det muligt at flyve direkte til Amsterdam for næsten ingen penge. Det er altså ikke flybilletten, du skal bekymre dig om. Det handler derimod om at finde det ideelle sted at bo. Men det afhænger også meget af, hvem du er som person, og hvad rejsens fokuspunkt er.

Vi har derfor set på en del forskellige muligheder. Herunder får du overblikket over de bedste steder at overnatte i Amsterdam for både kulturelle rejsende, festlige rejsende, par som ønsker en romantisk tur, samt familier der gerne vil have en sikker, sjov og hyggelig rejse.

Bedste hoteller i Amsterdam

Hotel V Nesplein er et centralt hotel i den historiske del af byen. Det er et af de bedste steder at bo i Amsterdam, da det er et hotel med morgenmad, som er tæt på det hele, og hvor kvaliteten er rigtig høj. Det er lidt dyrt (forvent omkring 1.500-2.000 kroner pr. nat), men for de fleste rejsende er det formentligt det bedste valg. Du kommer i hvert fald næppe til at fortryde det, hvis du vil have en ferie, som du virkelig nyder.

Du kan også vælge et af de billigere hoteller i Amsterdam i stedet. Her anbefaler vi Hotel van de Vijsel i den vestlige del af byen eller Kapitein Anna i den nordlige del af byen. Gennemsnitligt koster de begge mindre end 1.500 kroner pr. nat for et dobbeltværelse, så det er oplagt, hvis du leder efter noget lidt billigere. Hotel van de Vijsel er godt, hvis du gerne vil være tæt på byens bedste attraktioner, mens Kapitein Anna er ideelt til dig, der ønsker at bo helt unikt (hotellet ligger i en hjuldamper fra 1911 og det er virkelig hyggeligt og veldesignet).

Hotel De L’Europe er nok det bedste luksushotel i Amsterdam. Populært blandt velhavende rejsende, der ønsker det bedste af det bedste, samt forretningsrejsende der har brug for gode faciliteter.

Så hvor skal man bo i Amsterdam? Det afhænger lidt af budget og præferencer. Men hvis du bor hos et af de hoteller, vi har nævnt højere oppe, går du i hvert fald aldrig forkert.

Bedste områder i Amsterdam

Herunder vil vi beskrive de mest populære områder i Amsterdam, hvad man kan lave i dem, og hvem de primært henvender sig til.

Centrum

Amsterdams centrum hedder passende nok bare Centrum. Det er her, at de fleste seværdigheder findes, og det er umiddelbart den mest interessante del af byen. Inde i Centrum er der selvfølgelig en del forskellige nabolag, som hver især har noget unikt at byde på. Joordan er et af de mest interessante nabolag i Centrum, men der er også Plantage (kendt for jødisk indflydelse samt mange spændende museer).

Det er et meget turistet område, og hvis du rejser til Amsterdam, vil du absolut komme til at tilbringe en del tid i Centrum. Det er svært at sige, om det er det bedste sted at overnatte – hvis du vil være tæt på alt, og ikke har noget problem med at betale lidt ekstra for netop denne fordel, så er det et glimrende valg. Desuden er nattelivet nok også bedst i denne del af byen. Især De Pijp er kendt som et godt sted om aftenen/natten, takket være de mange gode restauranter, klubber og barer. De Pijp ligger lige mellem Centrum og Zuid, så uanset hvilken af disse bydele du opholder dig i, kan du komme forbi dette nabolag.

Hotel V Nesplein er det ideelle valg af hotel i centrum af Amsterdam.

West

I den vestlige del af byen, kendt som West på hollandsk, finder du det ‘typiske’ og det velhavende Amsterdam. Her kan du se byens klassiske arkitekturstil. Mange af Amsterdams bedste spisesteder ligger i øvrigt her.

Der er mange lokale markeder, og selvom priserne generelt er højere end i resten af byen, så er det bestemt værd at shoppe i West. Indbyggerne er generelt rolige, men der er ofte offentlige aktiviteter alligevel. Westerpark er et af de mest populære steder i denne bydel. De Baarsjes er et andet interessant område i West, kendt for multikultur og forretninger. Der er også mange hipstere i dette område, så det er fint for unge mennesker. Men vi er næsten tilbøjelige til at sige, at alle typer af rejsende kan bo i den vestlige del af Amsterdam og nyde det i fulde drag.

Zuid

Den sydlige del af Amsterdam er en lidt mere rolig bydel. Ofte forholdsvis stille, men med en god og interessant atmosfære. Zuid har en del interessante museer. Det er også et glimrende sted at tage hen, hvis du vil kigge i forretninger. Enhver som er lidt kulturelt interesseret vil synes om at overnatte i Zuid. Desuden er det fint for familier og andre, som gerne vil have en rolig ferie i Amsterdam. Området er også populært blandt forretningsrejsende, hvilket er et godt kvalitetsstempel.

Områder man skal undgå

Red Light District (De Wallen) er ikke det bedste område at overnatte i. Er det interessant at se? Ja. Men det er ikke det bedste sted at opholde sig hele tiden. Distriktet er kendt for prostitution og handel med hash. De lokale er ikke synderligt vilde med disse ting, så det er et meget turistet område, hvor det især er udenlandske unge mænd, der opholder sig. Der er en lidt særlig stemning, og den er ikke nødvendigvis rar når mørket falder på. For familier og par der rejser sammen er det nok ikke det bedste sted at bo i Amsterdam. Red Light District er uden tvivl værd at se, netop fordi der er en så unik livsstil og historie i distriktet, men overnat helst andetsteds i byen.

Engang blev området Noord (altså lige akkurat nord for centrum) betragtet som et usikkert område. Det er dog ikke tilfældet længere, så frygt ikke at overnatte her, hvis du tilfældigvis finder et godt hotel eller lignende. Der er sket en del, og i dag er det faktisk et ret udmærket område med mange nye restauranter og moderne attraktioner.

Distrikter der er langt udenfor centrum bør generelt undgås, da det vil give mere transporttid undervejs på turen for at komme ind og ud mellem centrum. Så er det bedre at betale lidt ekstra for et centralt hotel i Amsterdam.

Prisniveauet i Amsterdam

Amsterdam er på ingen måde en billig by at besøge. Prisniveauet minder om det danske, om end byen er en tand billigere end København. Priserne for at finde overnatning i Amsterdam ligger således lige omkring danske standarder. Der er en kæmpe turismeindustri som gør, at hotellerne kan opkræve høje priser, og den høje levestandard i Holland spiller også en rolle på priserne.

Således er Amsterdam en by, der er lidt billigere at besøge end London, cirka på samme prisniveau som Paris, men til gengæld dyrere end destinationer som Berlin og Barcelona.

Konklusion

Hvor skal man bo i Amsterdam? Du har mange forskellige muligheder, så det er umuligt at svare kort og kontant på det spørgsmål. Til gengæld har vi nævnt nogle muligheder højere oppe. Vi håber, at du har fået det perfekte overblik ved at læse denne artikel. Både så du kan finde et godt hotel i Amsterdam, men også så du finder den helt rette beliggenhed, samt de bedste områder at udforske i løbet af ferien.

Vi ønsker dig (og dine medrejsende) en fantastisk tur til Amsterdam. Det er en virkelig interessant by, så nyd turen og få nogle gode minder!

Skriv en kommentar