Hotel i Beograd – Hvor skal man bo i Beograd?

Hvor skal man bo i Beograd Serbien

Beograd er en af de største byer i Østeuropa. Hvis du har ønske om at besøge den serbiske hovedstad, er det vigtigt at finde det rette sted at overnatte. Så hvor skal man bo i Beograd? Find forslag til de bedste områder, samt hotelanbefalinger, lige her!

For de fleste er målet at bo et centralt sted, som er sikkert, trygt, tæt på de bedste attraktioner, og med hurtig adgang til restauranter og forretninger. Nedenfor kan du læse om Beograds tre bedste områder til overnatning, og i hvert område får du også et hotelforslag. Lad os se nærmere på det.

Stari Grad

Stari Grad er den gamle bydel i Beograd

Det klart bedste område at overnatte i Beograd er bydelen Stari Grad.

Stari Grad betyder “den gamle bydel” og det er den historiske del af Beograd, hvor mange af attraktionerne ligger. Det er også her, der er mest liv. Stari Grad er den nordlige del af Beograd og selve området dækker over Republikkens Plads, Kalemegdan-parken, Beograd-fortet, Knez Mihailova (den primære gågade), samt det hyggelige lille bohemekvarter Skadarlija.

Hvis du er til seværdigheder og kulturelle oplevelser, er det helt klart i Stari Grad, at du bør overnatte. Langt de fleste turister (om end der er langt færre end i andre europæiske storbyer) vælger at bo her.

Bedste hotel i Stari Grad: Hotel Moskva – Book her

Hotel Moskva er det bedste hotel i Beograd

Hotel Moskva er det bedste hotel i Beograd. Det har taget navn efter den russiske hovedstad og ligger i en historisk bygning, som du ikke kan undgå at se, når du er rundt i byen. Hotelbygningen er nemlig blevet et vartegn for Beograd og statsbeskyttet siden 1968. Det åbnede dog helt tilbage i 1908 og er blevet besøgt af flere end 40 millioner gæster i løbet af årene.

Stilen er meget fornem og traditionel. Der er god komfort på værelserne såvel som på fællesområderne. Service er helt i topklasse, og når du bor hos Hotel Moskva kan du spise på restauranten “Tchaikovsky”.

Når kendte personer kommer til Beograd, overnatter de ofte hos Hotel Moskva. Vi danskere er så heldige, at vores købekraft er højere end serbernes, og derfor er det ikke synderligt dyrt at bo hos dette fine hotel.

Priserne starter omkring 700 kroner pr. nat, men de allerbedste værelser koster selvfølgelig noget mere. Hotel Moskva er billigt, når vi sammenligner med de bedste hoteller i andre europæiske storbyer, men det er et af de dyreste hoteller i Beograd. Derfor kan du godt finde billigere. Dog er der intet, der slår oplevelsen af at bo hos Moskva.

(Hotellet er, udover sit historiske navn, ikke affilieret med Rusland. Hotellet er 100% serbisk ejet.)

Reservér dit værelse hos hotellet her

Vračar

Vračar - Et godt område at overnatte i Beograd

Syd for det historiske centrum finder vi bydelen Vračar. Denne bydel er især kendt for én attraktion: Skt Sava kirke, som er en af de største og flotteste kirker i verden.

Desuden ligger Nikola Tesla museet i Vračar, mens der er mange fine restauranter, som især er populære blandt de lokale.

Overordnet er det et fint og pænt område, som er mere nede på jorden. Vračar er Beograds dyreste bydel, når vi kigger på boligpriser, så derfor er der noget eksklusivitet og klasse over området. Når du går rundt i denne del af Beograd, vil du se mange museer, gallerier og ambassader. Det betyder, at der er mange ting at opleve, og du har naturligvis gåafstand til de andre centrale områder i Beograd.

Hvis du ønsker flotte, sikre og moderne omgivelser, mens der stadig er adgang til seværdigheder og spisesteder, kan du overveje at overnatte i Vračar. Det er nok det bedste alternativ til det gamle område Stari Grad.

Bedste hotel i Vračar: Hilton Belgrade – Book her

Der er mange traditionelle hoteller i Beograd, men der er så sandeligt også et par moderne hoteller. Et af dem er Hilton Belgrade, som er en del af den kendte Hilton-kæde.

Dette hotel ligger netop i Vračar. Faktisk i den nordlige del af Vračar, hvilket er en ganske god beliggenhed, så du både kan udforske dette område, og samtidig have hurtig gåafstand til den gamle bydel, Stari Grad.

Hilton Belgrade er yderst veldesignet med flotte fællesområder og store, rummelige værelser. Service er helt i top, og det er et af de bedst anmeldte hoteller i Beograd med en gennemsnitlig vurdering på 9,2 ud af 10. Priserne er i den højere ende i byen, men det er netop et sted, hvor man betaler ekstra for en kvalitetsoplevelse og for den fine beliggenhed.

Reservér dit værelse hos hotellet her

Savamala & Waterfront

Beograd Waterfront - et godt kvarter om natten

Savamala er en bydel som ligger sydvest for det historiske centrum. Området dækker over den vigtige busterminal, den gamle togstation, samt en solid del af Beograds waterfront, hvor der sker lidt af hvert.

Hvem bør overnatte i Savamala?

  • Dig som skal på et kort ophold i Beograd, fx Interrail, og gerne vil være tæt på offentlig transport
  • Dig som vil nyde nattelivet

Der er nemlig flere gode barer i området. Samtidig kan du hurtigt krydse floden og komme over på den anden side, hvor der ligger fede natklubber. Hvis du følger kysten og går direkte syd for Savamala, kun en 5-10 minutters gåtur, ankommer du til bydelen Waterfront (eller Beograd na Vodi som de lokale kalder det). Her er der fine restauranter, flotte udsigter, og vi finder det massive indkøbscenter Galerija som er Beograds største.

Bedste hotel i Savamala/Waterfront: Belgrade City Hotel – Book her

Belgrade City Hotel ligger i en rigtig flot neorenæssancebygning som omgående imponerer. Udadtil virker det meget traditionelt, men når først du kommer indenfor, vil du se, at hotellet tilbyder en god og moderne komfort.

Der er flotte værelser, behagelige møbler og fornemme spiseområder. Du kan spise morgenmad på hotellet, og til frokost og aften kan du nyde den lokale restaurant “Savamala” der netop har taget navn efter bydelen.

Angående beliggenheden, så finder vi Belgrade City Hotel i Savamala, kun skridt væk fra Beograds største busterminal. Bus er den foretrukne (og nemmeste måde) at komme rundt i området. Der er cirka 500 meter ud til Sava-floden og du har flere barer og natklubber inden for 10-15 minutters gang.

Det fedeste ved at bo hos Belgrade City Hotel er, at man er tættere på lokallivet i Beograd, end man er på turistkvarteret som ligger længere mod nord. Priserne er overskuelige – det er det billigste hotel, vi har anbefalet i denne artikel.

Reservér dit værelse hos hotellet her

Flere områder i Beograd

De tre områder i Beograd, som vi allerede har nævnt, er de primære bydele, som turister bør overveje. Men når det er sagt, er der flere områder, som du kan besøge, eller som du kan se nærmere på, hvis du ønsker noget særligt.

Der er for eksempel Palilula – endnu et centralt område, syd for Stari Grad og nordøst for Vračar. Det er ikke det største område, men det er populært blandt studerende, da der er fakulteter, parker og kaffebarer. Palilula byder også på hoteller. Området er derfor et fint alternativ til fx Vračar, hvis alle hotellerne er bookede der.

Novi Beograd ligger på den anden side af Sava-floden. Det er et kæmpestort beboelsesområde som er blevet bygget i løbet af de seneste århundrede. Du finder ingen klassiske attraktioner i Novi Beograd, og det er generelt ikke det mest turistede område. Dog er der masser af lejligheder, shoppingcentre, sportsfaciliteter og udstillinger. Desuden er det tæt på lufthavnen.

Nord for Novi Beograd ligger Zemun, der på sin vis ligner en by for sig selv, men reelt er en forstad til Beograd. Stemningen er helt anderledes og det er et rigtigt flot område. Det føles mere lokalt, autentisk, og som om man hurtigt er kommet langt væk fra storbyen. Zemun har både barer, restauranter, museer og kirker. Især barerne er populære. Du kan godt overveje at bo i Zemun, mens du besøger Beograd, men forstaden egner sig nok bedst til en dagstur, mens du overnatter i centrum.

Hotel eller ferielejlighed?

Ferielejligheder er populære nu om dage, og der er mange af dem i Beograd. Derfor kan man som besøgende overveje, om man skal bo på hotel eller i ferielejlighed.

I sidste ende er det en smagssag. Ved at bo på hotel får du mere service, ofte bedre beliggenhed, og der er mere fleksibilitet ved check-in – for eksempel hvis du ankommer om aftenen/natten, hvilket man gør når de ankommer til Beograd.

Til gengæld er ferielejligheder ofte billigere, og man kan få en mere autentisk oplevelse. Dog er det ikke alle bygninger i Beograd, der er i lige så god stand som hjemme i Danmark, derfor skal man kigge grundigt igennem på billeder inden booking.

Både hoteller og ferielejligheder kan reserveres hos Booking.com.

Ydermere kan du lede efter privatejede ferielejligheder hos Airbnb.

Vi vil generelt anbefale førstegangsbesøgende at booke overnatning hos et hotel i Beograd, mens de som kender byen godt (og som gerne vil have en alternativ oplevelse) kan booke sig ind i en ferielejlighed.

Konklusion

Beograd er en virkelig spændende by at besøge, og det betaler sig i den grad at finde god overnatning i Beograd. De bedste områder er helt klart Stari Grad, Vračar, Savamala og Waterfront. Men så længe du er i eller nær centrum, går du aldrig helt galt i byen.

Vi håber denne artikel har givet svar på spørgsmålet om hvor man skal bo i Beograd. Hvis du leder efter flere informationer inden din rejse, kan du tjekke vores artikler om generelle rejsetips til Beograd samt oversigten over de bedste seværdigheder man skal se.

Skriv en kommentar