Beograd rejseguide – Tips og gode råd til Beograd

Beograd rejseguide - Beograd tips

En af de mest undervurderede byer i Europa er den serbiske hovedstad Beograd. Det er en billig by at besøge, og den byder både på historie og moderne attraktioner. Der findes dog ikke mange rejseguides til Beograd på dansk, så derfor kan du her læse nogle praktiske tips og gode råd til Beograd i Serbien.

Artiklen er opsat således, at vi simpelthen bare svarer på de mest oplagte spørgsmål om at rejse til Beograd. Find alle informationerne herunder, og skriv selv et spørgsmål i kommentarfeltet, hvis der er mere, du gerne vil vide 🙂

Hvordan kommer man til Beograd fra Danmark?

Selskabet WizzAir har åbnet en direkte rute mellem Billund og Beograd. Turen tager cirka 2,5 time og der er ofte billige billetter at finde. Fra København og Aalborg kan du komme til Beograd med bare et enkelt stop, fx i enten Amsterdam eller Frankfurt.

Du kan også køre i egen bil til Beograd. Turen vil tage 18-20 timer hvis du kører non-stop. Det er dog kun en realistisk mulighed, hvis man er flere der kører sammen og kan skiftes om at sidde bag rattet. Det er ideelt at fordele køreturen og flere dage og tage et par stop på vejen. Der er nemlig også andre spændende byer på vej til Beograd.

Hvordan kommer man fra Beograd lufthavn til centrum?

En privat chauffør (kan bestilles hos Booking.com eller via dit hotel på forhånd) koster typisk omkring 200 kroner. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til døren.

Alternativt kan du tage bussen. Der går flere busser til og fra lufthavnen, men de to primære er henholdsvis A1 og A1 Shuttle. A1-bussen kører til den primære busterminal i centrum af Beograd. Mens A1 Shuttle er en mindre bus, der kører frem og tilbage mellem lufthavnen og Slavija-pladsen, også i centrum af Beograd. A1 Shuttle holder parkeret på vejen Kralja Milutina lige bag ved Slavija-pladsen. Den er nem at se. Det er en god måde at komme fra Beograd til lufthavnen, når du skal den anden vej. Du skal betale 300 RSD (cirka 20 kroner) for at komme med.

Køreturen mellem lufthavnen og centrum varer omtrent 30 minutter, men det kan variere efter trafik.

Hvad er valutaen i Serbien?

I Serbien bruger man dinarer (RSD). I skrivende stund (juni 2022) er 1 dinar cirka 6 danske øre værd. Generelt kan du selv vælge, om du vil betale med kort eller kontant hos de fleste restauranter, forretninger og supermarkeder i Serbien. Det er dog altid rart med lidt kontanter på lommen, så det kan anbefales at hæve nogle kontanter efter ankomst. Det kan både gøres i selve lufthavnen, hvor der er mange hæveautomater, eller hos en bank i byen efter du er kommet til centrum.

Skal man have visum for at rejse til Serbien?

Nej, danskere kan rejse til Serbien uden visum og blive i op til 90 dage. Men du skal igennem paskontrol og have stemplet passet ved både ankomst til Beograd, samt når du rejser væk fra byen igen. Og det kan tage lidt tid, da der ofte er køer.

Er det sikkert at rejse til Beograd?

Beograd er generelt et meget sikkert rejsemål, hvor turister sjældent bliver udsat for kriminalitet eller andre problemer. Du kan gå trygt rundt i centrum af byen, både dag og nat.

Skulle der mod forventning ske noget, så tag først tilbage på overnatningsstedet og kontakt derefter politiet.

Kan man drikke vandet i Beograd?

Du kan roligt drikke vandet fra hanen i Beograd uden at blive syg. På gaden vil du ofte se folk der drikker af de offentlige vandhaner. Dem er der mange af overalt i byen. Hvis du foretrækker vand på flaske, kan det nemt og billigt købes hos de fleste supermarkeder.

Taler de engelsk i Beograd?

Blandt unge mennesker er der et højt engelsk niveau i Beograd. Serberne lærer det i skolen, og de ser film og serier på engelsk, ligesom vi gør i Danmark.

Ældre serbere kan generelt ikke tale engelsk, men til gengæld er de gode til russisk.

Du kan generelt forvente at alle serbere der arbejder på hoteller, restauranter, centrale forretninger og ved de primære attraktioner godt kan tale engelsk. Mange er endda rigtigt gode til det.

Derfor er det dog stadig sjovt at lære lidt serbisk, bare så du kan de allervigtigste ord.

Hvorfor ser alfabetet anderledes ud i Beograd?

Serberne har deres eget alfabet, som er en variant af de kyrilliske alfabet. Mange offentlige skilte står dog både på det serbiske alfabet og på det latinske alfabet som vi er vante til. Serberne lærer nemlig begge dele. Restauranter har typisk menukort hvor begge alfabeter benyttes.

Hvad skal man se i Beograd?

De vigtigste steder at se er:

  • Skt. Sava kirken
  • Nationalmuseet og republikkens plads
  • Nikola Tesla museet
  • Jevremovac (botanisk have)
  • Kalemegdan parken
  • Knez Mihailova (lang gågade med shopping og caféer)
  • Gåtur langs vandet

Læs vores artikel om seværdigheder i Beograd for at lære mere om disse ting, samt for at booke billetter/rundvisning på forhånd.

Hvor skal man overnatte i Beograd?

Overnat i centrum. Om du foretrækker det gamle centrum, Stari Grad, eller det mere moderne centrum lidt mod syd er helt op til dig.

Et klassisk hotel i Beograd er det fine Hotel Moskva. Det kan klart anbefales, men du kan også bare søge på Booking.com for at finde den bedste deal.

Hvor mange dage skal man bruge i Beograd?

Det er en forholdsvis stor by med mange mennesker. Men de vigtigste attraktioner kan opleves på 2-3 dage. Hvis du ønsker yderligere tid med shopping, spiseoplevelser eller natteliv, så er 5-7 dage ideelt. Husk at Beograd er en billig by at besøge, så pengene rækker langt. Det er ikke dyrt at være der i en uge.

Er der andre interessante byer nær Beograd?

Zemun er en forstad til Beograd, som ligger godt 6 kilometer nordvest for bycentrum. Det er meget nemt at tage en bus dertil, og du kan tilbringe et par timer i Zemun. Der er flotte huse, en fin stemning og gode spisesteder.

Novi Sad ligger længere mod nord. Ligesom Beograd grænser Novi Sad op til Donau-floden. Det er en yderst spændende kulturby, hvor man fint kan overnatte en enkelt nat. Der afholdes regelmæssigt koncerter og sjove events i Novi Sad.

Golubac er en by, der ligger på grænsen mellem Serbien og Rumænien. Stedet er mest kendte for det store og flotte fort, som dateres tilbage til 1300-tallet og anses som et af de helt store monumenter i Serbien.

Vi vil hermed konkludere på denne artikel, der forhåbentligt kan bruges som en god rejseguide til Beograd, også selvom det egentlig bare var en lang række spørgsmål og svar.

Igen, hvis der er mere du gerne vil vide, så skriv herunder. Ellers kan du læse nogle af de øvrige artikler vi har om Beograd (og resten af Serbien) ved at søge i formularen øverst til højre på siden.

Hav en herlig tur til Beograd!

Skriv en kommentar