Hannover – Seværdigheder, Attraktioner & Oplevelser

Seværdigheder og attraktioner i Hannover

Hannover er en interessant by i Nordtyskland. Den er især kendt for sine messer, hvor folk fra hele verden kommer forbi. Hannover har dog interessante seværdigheder og attraktioner hele året rundt, og her får du en grundlæggende guide til dem.

Blandt danskere er Hannover et forholdsvis populært rejsemål. Det skyldes måske beliggenheden, som ikke er ret langt væk fra grænsen, og det gør det muligt at køre til byen på ganske få timer. Vi anbefaler det stærkt – for det er et glimrende rejsemål på mange måder!

Fakta om Hannover

Hannover har lidt over en halv million indbyggere. Byen er hovedstad i den tyske delstat Niedersachsen og ligger i den central-nordlige del af landet. Med motorveje i alle retninger er det nemt at komme til byen, og den har faktisk også en stor togstation og en lufthavn.

Det var tilbage i middelalderen, at Hannover blev grundlagt. I løbet af det 14. århundrede blev der bygget en del vigtige bygninger – heriblandt de fleste af Hannovers kirker, samt bymuren og den basale infrastruktur. Takket være den centrale beliggenhed i landet, samt den gode placering ved Leine-floden, gjorde den til et centrum for handel og industri. Byen fik stor indflydelse, og i løbet af de næste par århundreder var det en af de vigtigste i Tyskland.

På et tidspunkt blev Hannover og den omkringliggende region et kongerige for sig selv. Det var dog i en relativt kort periode (1814-1866), da Hannover senere blev taget af Preussen. Siden blev den en del af det forenede Tyskland, hvilket dog fik katastrofale følger: Under 2. Verdenskrig var byen utrolig vigtig for den tyske trafik og industri. Derfor var den et strategisk mål for allierede bombefly, og store dele af byen blev destrueret.

Siden har man lavet et flot stykke genopbygningsarbejde, og i dag er Hannover en strålende by med mange gode seværdigheder. Dem vil vi komme ind på nu – der er nemlig rigtigt meget at se og opleve i Hannover!

De bedste seværdigheder i Hannover

Vi har udvalg fem gode seværdigheder, som du absolut bør overveje, hvis du rejser forbi Hannover.

Rådhuset

Den klart mest kendte bygning i Hannover er byens rådhus – også kendt som Neues Rathaus, altså det nye rådhus. Se det indledende billede i denne artikel for at få et indtryk af det – for stilen er virkelig unik!

Bygningen er storartet og imponerende. Derfor tror de fleste rejsende som regel, at bygningen har et helt andet formål, da mange andre rådhuse normalt er mere diskrete.

Det tog 12 år at bygge rådhuset, og det blev indviet i 1913. Siden hen er den lokale politik blevet udført her, så det er altså et ganske betydningsfuldt sted.

Du har mulighed for at komme indenfor. Her kan du se, hvordan byen så ud i fortiden. Gå eventuelt op i kuplen, som er næsten 100 meter høj og giver en rigtig god udsigt over byen. Der er i øvrigt en park, som er værd at besøge.

Den gamle bydel

Hele Hannovers gamle bydel kan faktisk anbefales. Du finder en del historiske bygninger – mange af dem genopbygget efter krigen – men også en masse nye caféer. Du kan slentre rundt i de flotte, idylliske gader og nyde byen. Det er noget, som vi anbefaler alle turister at gøre!

Marktkirken er en af de primære attraktioner i Hannovers gamle bydel. Der er desuden det gamle rådhus, samt Holzmarkt og flere andre spændende seværdigheder.

Herrenhausen

Den kendte barokhave i Hannover bør bestemt også nævnes. Den er kendt under navnet Herrenhausen barockhave, og den blev grundlagt af Sophie von der Pfalz, som var kurfyrstinde af byen.

Haven har en længde på næsten to kilometer. Den består primært af blomster og minder mest af alt om en botanisk have. Stilen er ret engelsk og kan give indtryk af den engelske havekultur, om end der selvfølgelig også er hentet inspiration fra den generelle europæiske havekultur, heriblandt den tyske.

En perfekt oplevelse i Hannover, når du har brug for noget lidt roligt. Om sommeren er der dog mange events i Herrenhausen, så der sker bestemt også lidt af hvert. Haven er i øvrigt blevet besøgt af flere store personligheder, som blandt andre Barack Obama.

Marktkirken

Marktkirken, kendt som Marktkirche på tysk, er en anden vigtig seværdighed i Hannover. Det er en klassisk kirke i nordtysk stil, da den bærer præg af murstensgotik og har et rødt udseende. Den er et perfekt eksempel på den nordtyske middelalderstil og kan sammenlignes med de øvrige gotiske værker i Tyskland, som fx dem vi finder i Bremen.

Den ligger i den gamle bydel, så der er gode chancer for, at du kommer forbi. Det anbefaler vi bestemt også. Kirken er en af de ældste attraktioner i Hannover, da den blev bygget i 1300-tallet. Den står i øvrigt lige ved siden af byens gamle rådhus, som du også bør se nærmere på.

Marktkirken blev ødelagt under 2. Verdenskrig, men man har lavet et fænomenalt stykke genopbygningsarbejde, så i dag står den i bedste stil – den har præcis samme udseende som den havde i de mange tidligere århundreder!

Besøg deres officielle hjemmeside her for at finde informationer om særlige begivenheder i kirken.

Statsoperaen

Operahuset i Hannover er et af de vigtigste i Tyskland. Ikke alene er det flot – der afholdes også mange vigtige begivenheder.

Mange opfatter Statsoperaen som en af de smukkeste bygninger i byen, sammen med det nye rådhus. Derfor er det en seværdighed, du absolut bør se. Operaen blev bygget mellem 1845 og 1852. Der er lavet adskillige moderniseringer og forbedringer, især mellem 1985 og 2012. I dag afholdes flere af verdens bedste og mest populære operaer i dette hus i Hannover.

Til og fra Hannover

For de fleste danskere er det nemmest at køre i egen bil til Hannover. Fra Aarhus tager det cirka 5 timer, og fra København tager det cirka 6 timer. Du kan eventuelt stoppe en tur i Hamborg på vejen, da du alligevel kører direkte forbi!

Ellers har Hannover en stor togstation – Hannover Hauptbahnhof – som er nem at rejse til. Stationen er et knudepunkt i den tyske togtrafik, så der er forbindelser til alle de vigtigste byer. Fra Danmark kan du komme til Hannover via et enkelt stop i Hamborg, så det er også ganske nemt.

Derudover har Hannover en lufthavn. Den ligger cirka 11 kilometer nord for byen. Det er Tysklands niendetravleste lufthavn, idet den gennemsnitligt betjener omkring 5,5 millioner rejsende om året. Hannover lufthavn har især forbindelser til mange europæiske storbyer. For eksempel har SAS en regelmæssig rute mellem København og Hannover.

Hvis du vil besøge andre byer i nærområdet, kan du nemt tage bil, bus eller tog. De mest interessante byer, du kan rejse til på 3 timer eller mindre, er Hamborg, Bremen og Wolfsburg. Du har dog et hav af muligheder – trafikken går nemlig hurtig i Tyskland. En anden god seværdighed, bare lidt uden for byen, er Marienburg Slot. Et smukt sted, der kun ligger lidt udenfor, og som bestemt kan betegnes som en af de bedste attraktioner i Hannover og omegn!

Konklusion

Der er meget at lave i Hannover. Vi håber, at du kunne bruge denne guide til noget – i hvert fald hvis du planlægger et besøg til den nordtyske by! Der er nemlig masser af gode seværdigheder i Hannover, så forhåbentligt kan du nemt få tiden til at gå.

Du er i øvrigt velkommen til at kommentere, hvis du selv har yderligere forslag til Hannover, eller hvis du har spørgsmål til byen.

Skriv en kommentar