Dubai: Bedste seværdigheder og aktiviteter

Dubai attraktioner og seværdigheder

Dubai er stedet, hvor næsten alt kan lade sig gøre – i hvert fald inden for oplevelser og underholdning. Der er mange gode attraktioner i Dubai, og hvis du planlægger en tur til emiratet, så kan du finde noget inspiration til rejsen her!

Burj Khalifa

Den mest kendte turistattraktion i Dubai er nok Burj Khalifa. Det er den højeste bygning i verden (829,8 meter høj) og du kan naturligvis komme inden for. Det er ret populært at besøge observationsdækket på 124. etage. Her er der selvfølgelig en perfekt udsigt ud over omgivelserne, så det er noget særligt.

Omgivelserne omkring Burj Khalifa er også interessante. Inden du suser op med lynelevatoren, kan du nyde synet af Dubai Fountain samt Burj Khalifa park som ligger ved jorden.

En tur til Dubai er aldrig komplet uden at have set Burj Khalifa!

Shopping i Dubai Mall

Mange rejser til Dubai for at shoppe. Det bedste sted at handle ind er i Dubai Mall – det kæmpemæssige indkøbscenter som både har et hav af forretninger, samt mange underholdningsfaciliteter. Blandt faciliteterne er der fx biograf, skøjtehal, gamingområde og meget mere. Det er altså et sted for alle. Der er også mange restauranter i Dubai Mall. Sidst men ikke mindst er der regelmæssige events. Centeret er så stort, at der ofte er koncerter og forestillinger derinde. I alle tilfælde bør du tage forbi – du finder nemlig ikke et bedre sted at handle ind.

Kør Ferrari eller Lamborghini

Dubai er kendt som en luksusdestination. Nogle turister ønsker at få nogle unikke oplevelser, mens de er i Dubai. En måde er ved at leje luksusbiler. Der er flere biludlejningsfirmaer i Dubai der specialiserer sig i sportsbiler. Så hvis du altid har drømt om at køre Ferrari, Lamborghini, Porsche eller McLaren, så får du muligheden her. Hvis det specifikt er Ferrari, du er vild med, så overveje også en tur til nærliggende Abu Dhabi, der har den kendte forlystelsespark Ferrari World.

Oplev Dubai Museum

Selvom Dubai nok er mest kendt for sin lynhurtige vækst i nyere tid, så har området jo også en historie.

Den kan du opleve hos Dubai Museum der ligger i Al Fahidi fort. Selve fortet stammer fra 1787, men det er nu blevet et museum, hvor du kan lære mere om lokalhistorien. Der er mange spændende udstillinger – endda med artefakter der er flere tusinde år gamle. Du kan lære mere om Dubai og om de Forenede Emirater. Ved indgangen er der kort som viser området, og som illustrerer den store vækst efter fundet af olie.

Gå rundt i Al Fahidi

Hvis du er forbi museet, så tjek også bydelen Al Fahidi. Det er nemlig den gamle del af Dubai, der i modsætning til de nyere forretnings- og luksusdistrikter er mere gammeldags og autentisk.

I Al Fahidi er der nemlig traditionelle arabiske bygninger. Arkitekturen er spændende, og der er også små seværdigheder som lokale forretninger, museer, religiøse bygninger (endda af forskellige religioner) og meget mere. Hvis du også gerne vil have noget kulturelt ud af turen til Dubai, så er det et område med mange spændende attraktioner. Du kan udforske det til fods når først du er fremme.

Tag på stranden

Med det varme vejr i Dubai er det selvfølgelig også oplagt at tage på stranden. Og strand er der masser af, da Dubai netop ligger helt ud til kysten.

JBR Open Beach er den største og bedste strand som er nem at komme fra og til. Mange hoteller ligger lige omkring.

Umm Suqeim Beach er et andet godt valg. Flotte omgivelser og det ideelle sted for surfing.

Kite Beach er lidt mere rå, men et rigtigt fint sted, og med gode caféer i nærheden.

Hvis du ønsker at være i helt særlige omgivelser, så prøv strandene nær Jumeirah-palmen. Det er kunstigt land der er formet som en palme. Disse strande er ikke offentlige, men tilhører hoteller og boligforeninger. Derfor skal du booke dig ind for at komme på strandene der ligger ved palmen.

Marina Beach er også et fint valg, da det er centralt og fungerer godt hvis der er for trængt på JBR Open Beach.

Nyd dit hotels faciliteter

Dubai har et massivt udvalg af 5-stjernede hoteller. Mange af disse overnatningssteder i Dubai tilbyder utroligt mange faciliteter, så du kan egentlig bare nyde en tur uden at skulle ret langt væk fra dit hotel.

De fleste hoteller har fx pool, restauranter, barer, fitness, nogle har endda privat strand, andre har gaming-rum og andet unikt.

Dubai er en af de byer, hvor det giver mening at betale ekstra for at bo hos et særligt godt hotel, da det er en del af oplevelsen. Nogle af overnatningsstederne tilbyder også transport når du skal frem og tilbage mellem andre steder, så hvis du vælger det rette sted at bo, kan du uden tvivl få det meste ud af opholdet.

Personalet hos de fleste hoteller giver også gerne råd til ekstra aktiviteter og seværdigheder i Dubai, som du kan tage ud at opleve.

Læs vores guide om overnatning her: Hvor skal man bo i Dubai – Bedste hoteller

Det var en hurtig guide til nogle ting du kan opleve i Dubai. Husk at det kun er et lille udvalg, da der er hundredvis af sjove ting du kan opleve i bystaten. Vi ønsker en rigtig god tur, og skriv gerne i kommentarfeltet hvis du har flere forslag som andre læsere kan få gavn af.

Skriv en kommentar