Budapest overnatning – Hvor skal man bo i Budapest?

Hvor skal man bo i Budapest

Budapest er en af de mest interessante kulturbyer i Europa. Der er historiske seværdigheder, moderne attraktioner, fremragende restauranter og et aktivt natteliv. Men hvor skal man bo i Budapest? Det er nemlig en ret stor by med mange indbyggere.

Oprindeligt var der faktisk to byer, men Buda og Pest voksede sig sammen og blev til Budapest.

De to bydele adskilles af Donau-floden, og der er naturligvis også andre bydele som omringer dem. De fleste turister vælger at overnatte i Pest, da det generelt anses som Budapests downtown område. Men Buda byder på flere historiske seværdigheder.

I denne artikel ser vi nærmere på de bedste områder i Budapest og kommer med anbefalinger af hoteller i Budapest.

På den måde finder du det helt rette sted at overnatte, når du skal besøge den flotte ungarske hovedstad.

Pest – Budapests moderne centrum

Distrikt 5 i Budapest

Pest er den østlige del af byen, og her finder vi nogle af de absolut mest populære nabolag. I moderne sammenhæng af Budapest inddelt i distrikter, og de kaldes simpelthen bare for distrikt 1, 2, 3, osv.

Det mest populære distrikt er det, som hedder distrikt 5. Og det er kort sagt den del af Pest, der ligger lige ud til Donau-floden.

Jeg vil mest af alt anbefale at finde overnatning i distrikt 5. Det er så centralt, at man hurtigt kan komme alle steder hen. Samtidig er det flot, der er masser af attraktioner, og hotelmulighederne er mange.

Andre dele af Pest-bydelen kan også anbefales som alternativer. Distrikt 6 og 7 har også mange seværdigheder, de ligger lige op af distrikt 5 i Pest, og så er de populære blandt unge på grund af nattelivet.

Det mere prisvenlige distrikt 8 ligger heller ikke langt væk. Her er der gode besparelser, især på ferielejligheder, og der er attraktioner som Ungarns nationalmuseum i området.

Men først og fremmest: Prøv at finde overnatning i distrikt 5 i Pest. Det er bedst for de fleste. Et godt hotelvalg i området er H2 Hotel Budapest. Priserne er rimelige, værelserne høj kvalitet, og beliggenheden bliver nok ikke bedre.

Reservér værelse hos H2 Hotel Budapest her!

Buda – Fremragende seværdigheder

Buda området har mange seværdigheder

Buda er det bedste alternativ til Pest og dets underholdende distrikter nummer 5, 6 og 7.

Mange af de vigtigste og ældste seværdigheder i Budapest ligger nemlig i Buda, hvor vi finder det vigtige distrikt 1.

Fordelen er, at du kommer til at overnatte i et populært område, hvor omgivelserne er rigtigt flotte. Ulemperne er til gengæld, at det er meget turistet og desuden lidt dyrt. Men kan du leve med det, så er Budas distrikt 1 et fremragende sted at være! Og du vil komme forbi området på din tur uanset hvad, da man netop skal besøge seværdighederne i området.

De seværdigheder tæller blandt andet:

  • Buda Slot
  • Nationalgalleriet
  • Fiskerbastionen
  • Matthias-kirken
  • Houdini-museet

Så hvis du er typen, der gerne vil på sightseeing og tilbringer mest tid med dette, så giver det mening at overnatte i distrikt 1. Det er nemlig der, vi finder flest store attraktioner og monumenter – der ofte relaterer sig til ungarernes historie.

Der er flere gode hoteller i Budas distrikt 1, heriblandt Hilton og Monastery. Men det hotel, hvor du får mest værdi og beliggenhed for pengene, er nok Park Plaza Budapest. Det ligger i distrikt 1, men næsten helt ud til Donau, så der er nem adgang til både seværdighederne længere inde i Buda, samt de øvrige i Pest. Derudover starter priserne ved bare 700 kroner pr. nat, og der er i øvrigt intet at klage over inde i selve hotellet. Derfor vil jeg klart anbefale det.

Reservér værelse hos Park Plaza Budapest her!

Hvad hvert distrikt er kendt for

Den nemmeste måde at opdele Budapest på er simpelthen i øst og vest. Det vil sige med Buda på vestbredden og Pest på østbredden. Som turist kan man godt bare se tingene på den måde, for det er klart mere overskueligt.

Men den lokale opdeling af områder foregår som sagt i distrikter. Så når hvert område i Budapest omtales, er det ofte som distrikt 1, distrikt 2, distrikt 7, osv.

Det er lidt forvirrende, når man endnu ikke kender byen ordentligt. Og man kan egentlig godt bare se uden om det, så længe det lykkes at finde god overnatning centralt i Budapest.

Alligevel synes jeg dog at jeg vil lave korte beskrivelser af hvert vigtigt distrikt, så der er lidt info omkring dem, og hvad man kan få tiden til at gå med i hvert af dem.

Distrikt 1

Vi har været lidt inde på det før. Men distrikt 1 er det vigtige historiske område i Budapest, som ligger i bydelen Buda. Et glimrende sted at overnatte og opholde sig, da der er et hav af gode seværdigheder. Men det er selvfølgelig meget turistet, så det må man leve med i distrikt 1.

Distrikt 5

Et langt distrikt der udgør hele det centrale område ud til Donau i den østlige bydel, Pest. Det føles mere moderne og tætpakket end Buda. Der er masser af aktiviteter, forretninger, restauranter, og generelt bare ting at lave. Også meget traffik. Men det er underholdene og spændende. Det vrimler med hoteller og Airbnbs i distrikt 5. Attraktioner er der også, heriblandt Parlamentsbygningen.

Distrikt 6

Et populært område der ligger direkte nordøst for distrikt 5. Fine seværdigheder som Operaen, desuden et godt natteliv. Distrikt 6 kaldes også i daglig tale for Terezvaros og er ret populært blandt unge mennesker. Det er nemt at komme til og fra distriktet, da der er mange metro- og busstop i området. Overnatning kan man nemt finde i form af Airbnb ferielejligheder, som ofte er billige – derudover er der også fine hoteller i denne del af Budapest.

Distrikt 7

Minder meget om distrikt 6 og ligger direkte syd for det. Her finder vi seværdigheder som Budapests kendte synagoge, og igen – et ganske godt natteliv. Den østlige halvdel af området er meget turistet og populært. Den vestlige halvdel lidt mindre befolket og derfor også lidt billigere. Overordnet et fint område, hvor man nemt kan tilbringe sine nætter i Budapest.

Distrikt 8

Et kæmpestort område direkte syd for distrikt 7, og omtrent sydøst for distrikt 5. Så det er også en del af Pest, og det er et kæmpe areal, hvor vi blandt andet finder Ungarns nationalmuseum som er en af byens største attraktioner. Der er også andre ting at se, men de største fordele er at området er billigt og at der er nem adgang til offentlig transport. De ting tæller op, helt klart.

Hoteller i Budapest

Der er blevet nævnt et par hoteller i Budapest i løbet af artiklen som korte anbefalinger, men jeg vil alligevel gennemgå mine tre yndlingsmuligheder med lidt flere ord, inden artiklen rundes af.

H2 Hotel Budapest

Dette hotel har måske den bedste beliggenhed i Budapest, hvis du spørger mig. Der er gåafstand til stort set alt, og selv hvis du ikke gider at gå, er der både metro og bus i nærheden, samt et hav af taxier i området.

Selve hotellet er pænt og rent. Designet er lidt moderne, måske en lidt for moderne stil rent visuelt, men det er behageligt at bo på hotellet – i hvert fald hvis du reserverer et almindeligt dobbeltværelse eller noget større.

Samtidig er der restaurant på stedet, mulighed for parkering, god service, personalet taler fint engelsk, og morgenmaden hører til blandt de bedre af slagsen.

Priserne varierer efter efterspørgsel og sæson, men starter som udgangspunkt omkring 900 kroner pr. nat for et dobbeltværelse.

Gå til Booking og se billeder af H2 Budapest her!

Park Plaza Budapest

Park Plaza er min anden hotelanbefaling. Det er det hotel i Budapest som du bør vælge, hvis du gerne vil bo i den historiske Buda-bydel, altså i distrikt 1.

Her er der traditionelle seværdigheder hele vejen omkring. Det gode ved Park Plaza er, at hotellet dog ikke ligger for langt inde i Buda. Det ligger derimod tæt ved vandet, hvilket betyder, at du også nemt kan komme over til Pest og opleve resten.

Det er altså en overordnet god beliggenhed, og selve hotellet fejler heller intet. Personalet er venligt, møblerne er behagelige, og der er god plads. Ligesom ved det første hotel er der mulighed for parkering, hvis du kommer i bil.

Men det bedste ved Park Plaza er nok den udsigt der er fra værelset. Det værelse jeg overnattede i havde en udsigt over Donau og parlamentsbygningen. Virkelig flot. Andre værelser har vist udsigt over Buda-slottet og Fiskerbastionen, men hvis du har mulighed for at vælge et værelse med udsigt over Donau, så vil jeg egentlig bare anbefale det.

Book overnatning hos Park Plaza Budapest her!

Mystery Hotel Budapest

Dette var faktisk det første hotel i Budapest, som jeg besøgte. Og det er et spændende et af slagsen. Mystery Hotel er femstjernet og har vanvittig god service. Hotellet er smukt indrettet og har en formidabel restaurant hvor der primært serveres ungarske retter. Restauranten er jeg nødt til at dele billeder af:

Mystery Hotel Budapest restaurant

 

Gullasch i Budapest

Trods det at Mystery Hotel er femstjernet er priserne faktisk rigtigt gode. De har nemlig ofte tilbud, hvor prisen trykkes ned omkring mange af de tre- og firestjernede hoteller i byen. Det er altså værd at holde øje med.

Beliggenheden er god, men ikke lige så god som de andre anbefalede hoteller. Mystery Hotel ligger i distrikt 6 som også kaldes Terezvaros. Det er centralt, men ikke helt nær Donau, og du skal gå lidt længere for at nå seværdighederne. Men hvis du har det fint med det, og du gerne vil prøve et lidt unikt hotel, hvor stilen er i orden, så kan du klart vælge Mystery-hotellet.

Se flere billeder og book overnatning her!

Konklusion

Budapest er en fantastisk by at besøge. Det er rart at vide, hvor man skal bo i Budapest, så der er nem adgang til både seværdigheder, restauranter, transport og lignende. Af den grund vil jeg anbefale enten distrikt 5 i Pest eller distrikt 1 i Buda. Det er simpelthen de bedste muligheder for de fleste rejsende, da de indeholder så mange attraktioner og samtidig er centrale i forhold til at opleve resten af Budapest.

Skriv en kommentar