Seværdigheder i Köln – Hvad skal man lave i Köln?

Seværdigheder i Köln

Köln er Tysklands fjerdestørste by og mangler ikke just seværdigheder. Byen ligger langs Rhinen og har en historie, der går tilbage til år 38 før vores tidsregning. Köln havde sin storhedstid i Middelalderen og har efterladt sig flere spændende monumenter. I denne artikel kan du få overblikket over de bedste seværdigheder i Köln.

Mange rejsende går nemlig og tænker – hvad skal man lave i Köln? Der er heldigvis et bredt udvalg af ting du kan opleve. Köln er kendt for sine mange messer, så der sker altid noget. Derudover er der de flotte julemarkeder, samt sommerfestivalerne hvor der for alvor drikkes øl.

Nedenfor vil vi dog beskrive nogle af de attraktioner, som er relevante hele året rundt, og som du altid kan opleve, uanset hvornår du kommer til Köln.

Hvis du mangler sted at overnatte, så læs artiklen om hvor man skal bo i Köln først.

Kölner Dom

Kölner Dom er navnet på den store domkirke i Köln, som utvivlsomt er byens mest kendte symbol.

Det er en katolsk domkirke, som tog årevis at bygge. Man startede i 1248 og blev først færdig i 1880. Domkirken fik nogle skader under 2. Verdenskrig, og der skulle igen arbejdes på den – men siden 1956 har den stået i sin nuværende form, helt åben for offentligheden.

Kölner Dom er synlig fra de fleste steder i Köln, da de 156 meter høje tårne stikker tydeligt op, og da det er den kirke i verden med den største facade. Domkirken har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Den ligger helt centralt i byen, i det område der kaldes Altstadt-Nord, tæt ved Rhinen.

Udover at være en massiv domkirke, er den rigtig flot. Især vestsiden og du bør uden tvivl opleve kirken helt tæt på. Du kan også forvente at blive imponeret, når du træder indenfor. Inden i Kölner Dom findes det hellige relikvie af Hellig Tre Konger, som traditionelt menes at indeholde resterne af de tre vise mænd. Oprindeligt blev relikviet opbevaret i Konstantinopel, men det blev først flyttet til Milano, og dernæst til Köln. I løbet af årene har Köln modtaget mange pilgrimme, blandt andet fra Danmark, der er kommet for at se netop dette. Derfor kan det betragtes som en stor kulturel oplevelse.

At besøge Kölner Dom bør stå øverst på listen hos enhver turist, som planlægger at besøge Köln!

Adresse: Domkloster 4, 50667 Köln, Tyskland

Museum Ludwig

Köln har mange museer, men det vigtigste er nok Museum Ludwig.

Det er et kæmpestort museum som primært fokuserer på moderne kunst. Mange værker i udstillingen relaterer sig til surrealisme, expressionisme, popkunst og avantgarde. Der er særligt mange tyske og russiske værker, men Museum Ludwig har været gode til at samle værker fra hele verden. Det er i øvrigt det museum i Tyskland, som har den største samling af Picasso-værker. Det er også et af de museer i Europa, der har den største samling af Warhol-værker.

Museet er uden tvivl et besøg værd for alle, som er interesserede i kunst. Det er et af Tysklands mest populære museer, og der er næsten altid mange på besøg. Dog er det samtidig så stort, at det ikke er tætpakket, ligesom mange andre museer. Derfor kan du forvente en god og hyggelig oplevelse, når du besøger Museum Ludwig.

I samme bygning som museet findes Kölns symfoniorkester (Kölner Philharmonie). Potentielt er der altså to gode attraktioner i denne bygning!

Adresse: Heinrich-Böll-Platz, 50667 Köln, Tyskland

Phantasialand

Nu til en lidt anderledes attraktion i Köln i forhold til de første to.

Phantasialand ligger en lille smule uden for byens centrum. Det er en meget populær forlystelsespark, som tiltrækker flere end to millioner besøgende om året. Den blev åbnet tilbage i 1967 og der er gradvist blevet tilføjet flere og flere attraktioner. Samlet er der 32, heraf 7 store rutsjebaner.

Store dele af Phantasialand er inspireret af forskellige steder rundt omkring i verden. Det gør det til en meget flot forlystelsespark. Der er 6 forskellige områder med hvert sit tema: Berlin, Mexico, Kina, Afrika, ‘Mystery’ og ‘Fantasy’.

‘Afrika’ er nok det flotteste og mest interessante område af forlystelsesparken, mens ‘Mexico’ er den del der har de bedste forlystelser.

Parken åbner klokken 9 hver dag, mens forlystelserne åbner klokken 10. Der er restauranter i parken og indimellem shows. Det er et populært sted blandt lokale, blandt tyske indenrigsrejsende, og naturligvis blandt internationale turister som besøger Köln.

Find praktiske informationer på Phantasialands hjemmeside.

Adresse: KG Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl, Tyskland

Top 10 over attraktioner i Köln

Til sidst vil vi bringe en lille liste over de 10 bedste attraktioner i Köln, så du har noget at gå efter:

  • Kölner Dom
  • Museum Ludwig
  • Phantasialand
  • Schokoladenmuseum
  • Wallraf-Richartz-Museum
  • Augustusburg/Falkenlust
  • Rheinpark
  • Romersk-tysk museum
  • Köln Zoo
  • Groß St. Martin kirke

Hav en rigtig god rejse til Köln!

Skriv en kommentar