Seværdigheder i Napoli – 5 ting du skal opleve

Bedste seværdigheder i Napoli

Der er masser af gode seværdigheder i Napoli, som er en af Italiens ældste byer. Mange af de napolitanske attraktioner er historiske, men byen byder naturligvis også på mere moderne underholdning. Derfor er der noget at opleve for alle.

På den ene side er Napoli nemlig en formidabel kulturby med mange vigtige monumenter. På den anden side er det en befolkningsrig by med masser af kaos og passion – noget som man hurtigt oplever i det tætpakkede historiske centrum eller til en lokal fodboldkamp.

Herunder gennemgår vi fem af de bedste oplevelser i Napoli. Læs også artiklen om hvor man skal bo i Napoli, hvis du stadig mangler at finde overnatning i byen.

Teatro San Carlo

Teatro Reale di San Carlo (ofte bare kaldt Teatro San Carlo) er det ældste operahus i verden som stadig eksisterer og som stadig benyttes. Det åbnede i Napoli i 1737 og etablerede sig hurtigt som et af de vigtigste i Italien – hvilket det stadig er i dag.

Det er et sted med en imponerende historie, da den napolitanske operaskole oplevede stor succes i begyndelsen af 1800-tallet. Mange af de største kunstnere ved denne tid boede i Napoli, hvilket gjorde at byen blev hovedstaden for europæisk musik. Efter foreningen af de italienske stater i 1861 begyndte Napoli gradvist at tabe sit omdømme, og blev overgået af andre italienske byer – særligt Milano og Venedig. Over de seneste år er der dog igen kommet masser af musisk aktivitet til Napoli, og Teatro San Carlo anses som et af de fineste operahuse. Derfor betragter vi det også som en af de bedste attraktioner i Napoli.

Operasæsonen er fra januar til maj, så hvis du er i Napoli i denne periode, kan du tage ind og se en forestilling. Balletsæsonen er fra april til juni. Der er også indimellem andre typer af forestillinger. Uanset hvad, så kan du tage ind og se Teatro San Carlo og få operahuset at se. De tilbyder nemlig også guidede rundvisninger, som tager cirka 30 minutter. Det er meget overskueligt og en rigtig god oplevelse. Find flere informationer på operahusets hjemmeside.

Galleria Umberto I

Dette galleri er en glimrende seværdighed, og du har også mulighed for at shoppe.

Galleria Umberto I ligger direkte over for San Carlo. Det er et stort, traditionelt indendørs shoppingcenter som blev bygget sidst i 1800-tallet. Det blev designet af Emanuele Rocco som også designede det kendte Galleria Vittorio Emanuelle II i Milano.

Planen med dette galleri var blandt andet at gøre Napolis bymidte flottere, som en del af planen Risanamento. Samtidig kunne man have et indendørs sted med forretninger, caféer og kontorer. Den dag i dag finder du rigtigt mange flotte butikker derinde. De fleste af dem relaterer sig til mode. Der er også gode spisesteder derinde.

Galleriet er uden tvivl et af de flotteste steder i Napoli. Arkitekturen er interessant, der er flotte udsmykninger og meget højt til loftet. Det er et glimrende sted at tage på shopping i Napoli, men selv hvis du ikke planlægger at handle ind, er det alligevel en attraktions er er værd at se.

Caffè Gambrinus

Mange turister tager til Napoli for at få en hyggelig tur og for ren og skær livsnydelse. Her er et besøg på Caffè Gambrinus oplagt. Det er den historiske og mest kendte café i Napoli.

Caféen er privatejet og har eksisteret siden 1860. Det er et flot og traditionelt sted, hvor der serveres formidabel kaffe. Dekorationerne inden i caféen blev malet af nogle af tidens førende kunstnere, da caféen åbnede. Værkerne bærer især præg af art nouveau. I løbet af 1900-tallet var Gambrinus mødestedet for de forfattere, som tilbragte tid i Napoli – eksempelvis Hemingway, Wilde, D’Annunzio, Sartre, og Zola.

Caffè Gambrinus ligger nær Piazza del Plebiscito, som er en anden stor og kendt seværdighed i Napoli. Du kan passende se begge steder den samme morgen eller formiddag og få dig en kaffe hos Gambrinus. Det er selvfølgelig at dyrt sted, da de kan tillade sig at have høje priser, men det er det hele værd – bare for oplevelsen.

San Gennaro katakomberne

Præcis som i Rom og Paris er der katakomber i Napoli.

Det er nogle underjordiske gange, der blev brugt af de tidlige kristne. Det er et meget flot sted, som daterer helt tilbage til det andet århundrede. Flere helger har været begravet i Napolis katakomber, og stedet er opkaldt efter Gennaro (Januarius). Nede i katakomberne er der gamle freskoer, der portrætterer San Gennaro.

Du bør helt klart besøge katakomberne, hvis du er interesseret i historie og ikke mindst i Napolis tidlige kristne kultur. Det er blevet til en stor turistattraktion, og det er selvfølgelig meget spændende at være under jorden og se en helt anden del af byen.

Det er vigtigt at booke en guidet tour, så du ikke farer vild i katakomberne, og så du får den fulde fortælling med. Find flere informationer inde på katakombernes turisthjemmeside.

Stadio San Paolo/Maradona

Fodbold er ekstremt populært i Napoli, og byen har en af Italiens bedste klubber – SSC Napoli. Klubben har aldrig vundet Serie A, men det har været tæt på i flere omgange, og især i løbet af de sidste 10 år er Napoli blevet betragtet som et af topholdene i Italien. Trods manglen på Serie A-titler, så har Napoli dog vundet hele 6 Coppa Italia pokaltitler og 1 UEFA Cup.

Napoli spiller på det historiske Stadio San Paolo, der nu officielt kaldes for Stadio Diego Armando Maradona, opkaldt efter den kendte argentinske spiller som netop spillede for Napoli. Der er plads til over 54.000 tilskuere, og der er en vild stemning til kampene.

Hvis du har mulighed for det, så er det oplagt at se en fodboldkamp på Stadig San Paolo. Napoli har flere end 20 hjemmekampe hvert år, så der bør være mulighed for at tilrettelægge en fodboldtur, hvis du prioriteter det. Hvis der ikke spilles kampe, mens du er i Napoli, kan du stadig tage ind at se stadionet. Det er en fin oplevelse, for fodbold er uden tvivl en væsentlig del af kulturen i Napoli.

Det var hermed fem gode seværdigheder i Napoli, som du kan overveje at se, når du kommer til byen.

Dog er der ingen tvivl om, at Napoli også har meget mere at byde på. Det er en historisk by med utallige gode attraktioner, så ved ankomst kan du passende tage på udforskning og finde endnu flere gode steder. Hav en rigtig god ferie til Napoli.

Skriv en kommentar