10 bedste rejsemål i 2021

De fleste danskere brænder efter at rejse, da vi generelt ikke har haft de samme rejsemuligheder over det seneste år, som vi normalt har haft. Hvis du gerne vil rejse, men ikke helt ved hvor du skal hen, så kan du finde noget inspiration her. Vi anbefaler 10 fantastiske rejsemål i 2021 som er fordelt over flere kontinenter!

Dubai

Dubai har udviklet sig til at blive en af verdens førende rejsedestinationer. Og det giver faktisk ganske god mening, da Dubai har opbygget en fremragende infrastruktur. Der er eminente shoppingmuligheder, mulighed for unikke og vilde oplevelser, og samtidig er det et varmt sted hvor du nemt kan tage på stranden.

Hvis du ønsker en luksusferie, så er Dubai et åbenlyst valg. De Forenede Arabiske Emirater er også en del mere åbne end andre lande, så en tur til Dubai er forholdsvis let at arrangere i 2021. Trods storslået luksus behøver en tur til Dubai heller ikke at være dyr. Der er fine hoteller med fornuftige priser, og selv flybilletterne kan nogle gange fås billigt. Dog er der også mulighed for at fyre et stort budget af og bo på 5-stjernet, hvis det er det, du ønsker.

Nu om dage kan du lave stort set alt i Dubai, så det er en rejsedestination, der absolut ikke bør undervurderes længere.

Tjek vores guide til hvor man skal bo i Dubai når du forbereder turen!

Miami

Florida har været en af de amerikanske stater, der har været helt åben over det sidste år, og det er et rigtigt godt tegn, hvis du vil rejse et sted hen, hvor du kan forvente maksimal frihed. Florida har i øvrigt ulovliggjort coronapas, hvilket betyder at du kan komme ind i barer, restauranter, sportsarenaer og forlystelser uden at skulle vise dokumentation.

Det har gjort byerne i Florida til nogle oplagte rejsedestinationer og Miami er nok den bedste af dem. Miami er i vækst og der kommer altid nye tiltag til byen. Der er fremragende vejr, strand i nærheden, stor lufthavn, og mulighed for at tage rundt til andre byer i Florida – fx Fort Lauderdale, Orlando og Tampa.

En tur til Miami er lidt dyr, men det er simpelthen en så god rejsedestination, at det er pengene værd. Du kan lave stort set alt, og hvis du drømmer om at rejse til USA er det nok den bedste by i øjeblikket.

Dubrovnik

Kroatien har meldt ud, at de vil være særdeles åbne for turister i løbet af sommeren 2021 og frem, og det er et godt tegn, hvis du vil ud at rejse. Kroatien byder nemlig på solskin, strand og god mad. Samtidig er der et bredt udvalg af destinationer at vælge imellem.

Dubrovnik er nok den mest populære by. Det er stedet, hvor strand og kultur mødes. Du kan nyde det gode vejr og slappe af, men du kan også vælge at udforske den gamle bymur, paladset og det historiske centrum af byen. Udover Dubrovnik kan du overveje kroatiske byer som Split, Zadar, Rijeka og Zagreb.

Græske ø-hav

Grækenland er et af de første lande, der er åbnet op for turister, og derfor skal landet naturligvis repræsenteres på en liste som denne.

Problemet er bare, at der er utallige gode rejsedestinationer i Grækenland, så vi kan ikke bare nøjes med at anbefale én by eller én ø.

I stedet vil vi anbefale hele det græske ø-hav, der blandt andet byder på Kreta, Rhodos, Syros, Naxos, Korfu og mange andre spændende steder. Du kan vælge en enkelt ø og tage på charterrejse dertil – eller du kan rejse rundt mellem øerne med færge. Der er mange muligheder, men noget der er helt sikkert er, at Grækenland kan give dig den perfekte strandferie!

Lissabon

Portugal er et land, der har en meget turisme-baseret økonomi. Derfor forventes det, at Portugal vil have forholdsvis lempelige krav til rejsende, der kommer at besøger landet inden for den kommende periode.

Samtidig er Portugal et varmt land, som er super sikkert, og der er muligheder for alle slags underholdning. Hvis du er mest til strand og afslapning, så tag turen til Algarvekysten, men hvis du derimod gerne vil have kombinationen af kultur og godt vejr, så book en flybillet til Lissabon i stedet. Det er den ældste by i Vesteuropa, der er vidunderlige seværdigheder og spændende arkitektur, og så henvender Lissabon sig til rejsende i alle aldersgrupper.

Hvis du vælger den portugisiske hovedstad, så husk at tjekke vores guide til hoteller i Lissabon.

Reykjavik

Island har klaret sig godt igennem krisen og haft lave smittetal i meget lang tid. Derfor er det et land, som de fleste danskere kan føle sig yderst trygge ved at rejse til, og ingen destination er bedre end hovedstaden Reykjavik!

I Reykjavik kan du nemlig lave lidt af hvert – du kan shoppe, se på attraktioner, gå i byen, og meget mere. Derudover kan du tage dagsture ud til andre dele af Island for at opleve naturen, hvilket i den grad også giver mening. Mange vælger at overnatte i Reykjavik og udforske Island derfra.

Hvad er de bedste hoteller? Se vores overnatningsguide til Reykjavik.

Bergen

Bergen er et af de interessante rejsemål, som er inden for en fornuftig distance af Danmark. Vi har meget kultur tilfælles med nordmændene, men naturen er i særdeleshed anderledes. Hvis du gerne vil se fjorde, bjerge og smukke naturlige omgivelser, mens du stadig er i en forholdsvis stor nordisk by, så bliver det ikke bedre end historiske Bergen.

Der går daglige færger mellem Hirtshals og Bergen, hvis du vil have en dejlig sejltur. Ellers er der hyppige flyforbindelser mellem København og Bergen!

Tjek vores guide til hvor man skal bo i Bergen her.

Mérida

Mérida er en af de mere historiske byer i Mexico som byder på rigtig flot arkitektur og spændende seværdigheder. Der er mange museer og paladser, så du kan i den grad få dig en på opleveren her. Mérida er en by, der er vant til turister, og som har været åben for det. Det er ikke den største by når vi måler med latinamerikanske standarder, men der er rigeligt at lave. Det er heller ikke en strandby, så Mérida er mere for kulturelt interesserede rejsende. Når det så er sagt, er kysten lige i nærheden, så med taxi eller billeje er det muligt at komme helt ud til kysten. En tur til Mérida kan overvejes, hvis du har mod på noget anderledes.

Cancún

En mere mexicansk destination fortjener også at blive nævnt. Cancún ligger på den nordøstlige del af Yucatan-halvøen, og her får du faktisk både strand- og kulturliv.

Du kan både nyde den smukke kyst med det lyseblå vand – og du kan se de arkæologiske steder som byder på fund fra Maya-civilisationen. Det kan regne meget i Cancún, men der er dog et eminent rejsemål, og de dage hvor solen skinner kan man virkelig nyde det. Cancún er utrolig populær blandt turister, og du kan eventuelt kombinere en tur til Mérida med et ophold i Cancún og dermed se to af Mexicos bedste byer.

Zanzibar

I løbet af 2020 og den første del af 2021 var Tanzania faktisk et af de mest besøgte lande i verden. Landet har i høj grad været åbent og givet turister frihed til at leve som normalt. Zanzibar er en ø, der ligger lige ud for Afrika og som er en del af landet Tanzania. Denne ø er utroligt interessant fra et kulturelt synspunkt, hvor der er meget at lave og se – og det er formentligt en del anderledes fra almindelige ferie du er vant til. Samtidig er der varmt vejr, hvilket også tæller op!

Mange rejsebloggere har besøgt Zanzibar over det seneste år, så her kan du hente lidt inspiration. Gå selv til YouTube for at se rejsevideoer fra Zanzibar. Inden du planlægger din rejse, bør du dog holde dig opdateret på den politiske situation i landet, da landet har fået nyt lederskab for nyligt, og det kan selvfølgelig få indflydelse på, hvad man må og ikke må i landet.

Nu kender du nogle af de bedste rejsemål i 2021. Dette var selvfølgelig bare et lille udvalg af de rejsemuligheder du har, for verden er langsomt begyndt at åbne op igen, hvilket er glimrende for alle turister. Tag selvfølgelig dine forbehold når du rejser, og sørg for at komme hjem igen helt sund og rask. Men husk samtidig at nyde ferien og få det meste ud af hver dag!

Skriv en kommentar