Hvor skal man bo i Bergen? Guide til bydele og hoteller i Bergen

Hvor skal man bo i Bergen?

Bergen er en populær destination for færger og krydstogter. Norges andenstørste by er omringet af smuk natur og er inden for fornuftig afstand af Danmark. Derfor rejser mange danskere dertil, så ved planlægning af turen er spørgsmålet – hvor skal man bo i Bergen?

Vi har set nærmere på byens bedste områder. Du får en hotelanbefaling i hver af de bedste bydele, så du nemt kan reservere værelse hos et af de bedste hoteller i Bergen. Lad os se nærmere på mulighederne.

Sentrum

På norsk kaldes Bergens midtpunkt for Sentrum, hvilket jo svarer til centrum på dansk. Det er den bedste bydel at overnatte i for langt de fleste turister. Både fordi det er et livligt område med masser af attraktioner, men også fordi det er nemt at komme videre til andre bydele, når du overnatter i centrum.

Arkitekturen er rigtig flot – der er enkelte bygninger, der er næsten tusinde år gamle. Dog er der også rigtigt meget nyt. Især fordi Bergen er blevet moderniseret i løbet af de sidste par år. Men også fordi der i starten af 1900-tallet var en voldsom brand i bydelen, hvilket betød at meget skulle genopbygges igen. Den moderne skandinaviske stil er nu populær i området, men der er generelt en god blanding af forskellige arkitekturstile.

Der er gode seværdigheder og attraktioner i Sentrum. Blandt andet KODE Bergen museet, AdO Arena, Nonneseter kloster og flere andre spændende steder. Vi må heller ikke glemme de gode indkøbsmuligheder, heriblandt shoppingcenteret Galleriet. Der er en togstation i centrum, og herfra kan du nemt komme videre.

Du bør overnatte i Sentrum på din tur til Bergen, hvis du primært ønsker en kulturel ferie og en byoplevelse.

Desuden findes mange af byens bedste hoteller i Bergen centrum. Bergen Børs Hotel er nok det mest charmerende af dem. Det ligger i en gammel bygning som engang var en en børs. Faciliteterne og interiøret er selvfølgelig blevet kraftigt opgraderet med årene, men charmen er der stadig. Hotellet har flotte, rummelige værelser med god møblering og fremragende service. Det er et af de hoteller, der får de bedste anmeldelser på nettet (gennemsnitligt 9 ud af 10 på Booking.com). Der er bar, restaurant, fitness, parkering, og alt hvad man overhovedet kan få brug for. Hotellet er ikke billigt, men vil du have en kvalitetsoplevelse, så er det værd at gå efter.

Book overnatning hos Bergen Børs Hotel her!

Nordnes

Nordnes er bydelen som ligger på den yderste spids af halvøen hvor Bergen ligger. Det er et lidt roligere område end de dybe centrum, men stadig tæt på næsten alt, så det er et rigtigt godt sted at overnatte.

Især for familier. Både takket være den skønne Nordnes Park som er en dejlig park med god udsigt sydpå, men også på grund af attraktioner som akvariet og kulturhuset. Nordnes er ikke et kæmpe område, men det er rigtigt flot, og der er hurtig gåafstand til Sentrum. I Nordnes er der velkendte supermarkeder som Rema 1000 og Kiwi. Det er altså nemt at købe ind. Du finder både hoteller og ferielejligheder i denne del af Bergen.

Et rigtigt godt lejlighedshotel i Nordnes er YM40. Her er der forskellige ferielejligheder, du kan booke. Her kan du nyde godt af flotte forhold, mange redskaber, køkken, og ikke mindst byudsigt! Det er en bestseller i Bergen, så du må hellere booke i god tid, hvis du vil overnatte hos YM40.

Book overnatning hos YM40 i Bergen her!

Der er ofte udsolgt – hvis det også er tilfældet på dine rejseddadge, så husk på at Nordnes er ret tæt på Sentrum, så hvis du finder et hotel i det centrale Bergen, kan du alligevel nemt tage frem og tilbage mellem bydelene.

Bryggen

Bryggen ligger ud til havnen i den østlige del af det centrale Bergen. Det er her, at byens karakteristiske huse ligger. Hvis du har set billeder af Bergen, eller hvis du nogensinde har fået et postkort derfra, så er det formentligt fra dette sted. Bryggen har nemlig de flotte og farverige træhuse ud til kysten, som der ofte tages billeder af.

Det var i denne bydel, at Bergen blev grundlagt tilbage i 1070. Bydelen er nu på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis du ønsker et meget idyllisk ophold i Bergen, så er det her, du bør opholde dig. Det er nemlig på Bryggen, at du får den mest autentiske oplevelse i Bergen.

Nattelivet er også ekstremt godt på Bryggen. Det er her, at mange går i byen om aftenen. Der er gode caféer, restauranter, barer, og natklubber. Seværdigheder er der selvfølgelig også nok af. Hvis du ønsker en tur til Bergen hvor du både oplever kultur, festligheder og idyl, så er det her, du bør overnatte. Bryggen er særligt godt til solorejsende, par, samt alle førstegangsbesøgende i Bergen.

Clarion Hotel Bergen er det klart bedste valg. Det er det mest populære hotel i Bergen, og hvis du vælger at bo her, er du sikret en rigtig god oplevelse.

Clarion har en perfekt beliggenhed i Bryggen, og der er samtidig gåafstand ind til Sentrum og Nordnes. Lufthavnsbussen standser lige i nærheden. Hotellet har en god hygiejne, forskellige værelser at vælge imellem, samt bar, motionscenter og flere faciliteter.

Book dit værelse hos Clarion Hotel Bergen her!

Nygård

Nygård, også kendt som Nygårdshøyden, er et andet populært område. Det ligger direkte syd for Sentrum, og Nygård er primært kendt for at være et ungt og cool område.

Bergen Universitet ligger nemlig i bydelen Nygård, så der er rigeligt med energi, kreativitet og underholdning i området. Det er i øvrigt også i Nygård, at mange af byens museer ligger – heriblandt sømuseet, samt universitetsmuseet som både indeholder naturhistoriske og historiske afdelinger.

Der er gode spisemuligheder i Nygård, da der findes mange forholdsvis billige restauranter – i forhold til norske standarder. Nattelivet er også helt i top, eftersom der er rigeligt med barer. Hvis du ønsker at være i et moderne miljø med mange unge mennesker omkring, så tøv ikke med at finde overnatning i Nygård.

Hotel Park Bergen ligger ved Nygårdsparken og er den klart bedste mulighed i området. Det er et trestjernet hotel med overkommelige priser, som giver vanvittig værdi for pengene. Hotel Park har en fremragende beliggenhed i Nygård, tæt på universitetet og de mange nærliggende underholdningsmuligheder, så her bor man rigtigt godt. Der er hjælpsomt personale, en god atmosfære, mens værelser såvel som fællesområder er smukt indrettede.

Reservér værelse hos Hotel Park Bergen i Nygård her!

Sandviken

Sandviken ligger nordpå og er det ideelle sted for dig, der vil være i nærheden af naturen, mens storbyen samtidig er inden for rækkevidde.

Denne bydel af Bergen ligger mellem fjorden og bjergene. Der er gode outdoormuligheder, fx hvis du vil gå lange ture i naturen, mens du har en fantastisk udsigt. Selvom Sandviken er rig på natur, er der stadig mange bebyggelser, flotte huse, og adskillige forretninger. Sandviken er blevet populær blandt den yngre befolkning i Bergen, og turister strømmer ligeledes til. Bydelen er perfekt til backpackers, men også til dig der bare vil have en rolig tur i flotte omgivelser.

Der er ikke voldsomt mange hoteller i Sandviken. Til gengæld er der nogle ferielejligheder der udlejes på sider som Airbnb. Et rigtigt flot lejlighedshotel er idylliske Sandvikensjøfront. Denne lejlighed ligger i den sydlige del af Sandviken – dermed også tæt på centrum – og helt ud til vandet. Dermed er der masser af frisk luft, flot udsigt, og rigeligt med luksus. Helt klart værd at overveje, hvis du ønsker at bo i denne del af Bergen, men reservér gerne tidligt!

Book ophold hos Sandvikensjøfront lige her!

Det var hermed en guide til hvor man skal bo i Bergen. Der er lidt forskellige muligheder, da Bergen har mange fine hoteller og ferielejligheder. Vores primære anbefaling er at bo i centrum ved Bergen Børs Hotel, men Clarion Hotel Bryggen og Hotel Park Bergen er også nogle fremragende valg. Overordnet bør du vælge efter, hvilket område der passer dig bedst, men i alle tilfælde går du ikke galt i byen: Bergen er et fantastisk rejsemål hvor du er sikret gode oplevelser og eventyr.

Skriv en kommentar