Hvor skal man bo i Manchester? Lær om områder og hoteller i Manchester

Hvor skal man bo i Manchester?

Manchester tiltrækker turister fra hele verden. Det er en af Englands mest populære byer, og det skyldes især kombinationen af en stor sportskultur, spændende museer, og et veltrivende natteliv. Hvor skal man bo i Manchester som turist? Vi anbefaler de tre bedste områder med tilhørende hoteller!

Der er nemlig en god mængde hoteller at vælge mellem i Manchester. Det vigtigste som rejsende er at have styr på beliggenheden – altså finde et hotel, som ligger i et interessant område med nem adgang rundt til seværdighederne.

Cottonopolis (Manchesters øgenavn) har flere spændende områder, og vi vil gennemgå de vigtigste steder i byen herunder, så du kan finde den ideelle overnatning.

Deansgate

En af de mest populære gader i Manchester hedder Deansgate og den ligger centralt. Her kan du passende tilbringe din rejse til Manchester, da du vil være tæt på det hele. Manchesters bymidte er relativt kompakt, så du kan hurtigt nå de største attraktioner. Fra Deansgate bliver det ikke ret meget bedre.

I selve området er der rigeligt med barer, pubs, natklubber og restauranter – både de finere af slagsen, samt de mere prisvenlige. Tæt på Deansgate ligger også Manchester Science & Industry Museum som giver dig mulighed for at lære om byens historiske baggrund – Manchester var en utrolig vigtig by under den industrielle revolution. Den bliver ofte omtalt som verdens første industriby, og museet giver god indsigt.

Selve gaden Deansgate har en sporvognsstation som kan sende dig videre til de andre bydele på få minutter. Der er også gratis busser i Manchester som kommer forbi Deansgate og forbinder gaden med resten af bycentrum.

Bedste hotel på Deansgate: The Hilton Manchester – Book her

Det flotte og luksuriøse Hilton Manchester er det førende hotel på Deansgate. Hotellet har adresse på en af de højeste bygninger i Manchester, hvilket typisk er lig med en god udsigt samt at man altid nemt kan finde vej hjem. Takket være den centrale beliggenhed på Deansgate, er The Hilton et glimrende hotel til weekendture såvel som længere ophold i byen.

Hvad angår selve oplevelsen inde på hotellet, så tilbyder The Hilton virkelig god service og fremragende faciliteter. Cocktailbaren Cloud 23 på den 23. etage i bygningen kan anbefales. Her er der lækre drinks, brunch, snacks of aftensmad i virkelig høj klasse. Udsigten er eminent. Et perfekt sted at tage forbi sidst på dagen, når du er færdig med sightseeing, sport eller shopping.

Oxford Road

Et andet spændende område er det omkring Oxford Road. Det er et trendy kvarter med masser af underholdning. Manchester University ligger blandt andet på Oxford Road, med masser af barer og restauranter omkring, som i særdeleshed frekventeres af studerende. Samtidig ligger Oxford Road ikke langt væk fra bycentrum – blot omkring fem minutter – men der er så meget at lave ved Oxford Road, at det måske ikke engang er nødvendigt at drage væk derfra.

Manchester Museum ligger nemlig også lige i nærheden og her kan man nemt have sig en interessant formiddag eller eftermiddag. Whitworth Museum er et moderne kunstgalleri som også ligger i området. Så er der Palace Theatre, et af de mest anerkendte teatre i England, da der afholdes masser af kendte forestillinger hele året rundt.

Men fokuspunktet for turister i Oxford Road vil nu nok altid være barerne, restauranterne og de lidt spøjse lokale forretninger.

Bedste hotel på Oxford Road: Kimpton Clocktower – Book her

Dette hotel ligger tæt ved Manchester University og er et rigtigt fint overnatningssted. Det er et af de hoteller, der gør allermest ud af indretningen og dekorationerne. Det var tidligere kendt under navnet The Principal Hotel, men er nu kendt som Kimpton Clocktower. Beliggenheden er perfekt: Hotellet ligger direkte på Oxford Road, kun få meter væk fra stationen og fra de bedste seværdigheder i området. Længere nede af vejen ligger de bedste barer, som er populære blandt de studerende i området.

Værelserne er suveræne og service er i top. Det er et femstjernet hotel, så priserne er også højere end gennemsnittet. Derfor er det et af de mest prestigefyldte hoteller i Manchester. Ved at booke online kan du dog finde fornuftige priser.

Hotellets restaurant og bar er i øvrigt helt i topklasse, så selv hvis du ikke overnatter på hotellet, kan du overveje at tage forbi.

Old Trafford

Vi skal selvfølgelig også nævne bydelen Old Trafford som jo er kendt for noget helt særligt: Fodbold.

Mange rejser til Manchester for at se fodbold. Byen har mange klubber, men to skiller sig ud – Manchester United og Manchester City. United er historisk den mest succesfulde af de to, og Man U kommer fra denne bydel. De spiller på stadionet Old Trafford som deler navn med bydelen.

Ved at overnatte i Old Trafford-området kan du være tæt på stadionet og nemt tage til kamp eller til rundvisning. Hele kvarteret er blevet renoveret over de seneste år, og der sker meget nytænkning i området. Der er desuden gode transportforbindelser ind til det dybe centrum af Manchester.

Hvis en fodboldfan spørger, hvor man skal bo i Manchester, så er Old Trafford umiddelbart et godt svar. Dog er der også andre fordele ved at være i området – få minutters gang væk fra stadionet ligger Salford Quays som har et teatre, et shoppingcenter, og en medieby. Sidstnævnte hedder nærmere bestemt Media City UK og fungerer som kvarter for BBC og ITV i Manchester. Atmosfæren er generelt også cool i Old Trafford, så området byder både på fodbold og på andre attraktioner.

Bedste hotel i Old Trafford: Hotel Football – Book her

Igen, mange rejsende overnatter i området for at se fodbold og for at være tæt på United. Dette hotel er også dedikeret til fodbold og her kan du passende overnatte, hvis du skal på fodboldrejse til Manchester. Hotellet har udsigt hen mod Old Trafford Stadium. Der arrangeres særlige events flere gange om året, og du kan blandt andet booke stadiontour hos hotellet personale, så det hele nemt kan arrangeres.

Der er også en herlig bar og en udmærket restaurant på stedet. Faciliteterne, både på værelserne og i fællesområderne, er meget moderne og indretningen er praktisk anlagt. Hvert værelse har plasma TV med Sky Sports installeret, så du kan følge med i sportsbegivenhederne, når du overnatter på dette Manchester hotel.

Skriv en kommentar