Hvor skal man bo i Zürich?

Hvor skal man bo i Zürich?

Schweiz er et vidunderligt land at besøge, og Zürich er den største og mest besøgte by. Hvis du rejser dertil som turist overvejer du måske hvor man skal bo i Zürich. Derfor vil vi i denne artikel anbefale et par af de bedste hoteller i byen, samt nævne nogle af de bedste bydele og områder.

Enhver tur bliver nemlig bedre med et ordentligt sted at opholde sig. Godt nok er det dyrt at rejse til Zürich, og det afspejler hotelpriserne også, men til gengæld kan du forvente et fantastisk ophold. Lad os se nærmere på mulighederne.

Bedste hoteller i byen

Vi anbefaler 3 forskellige hoteller i Zürich herunder. Et populært og centralt hotel, et prisvenligt hotel, samt et luksushotel.

Centralt hotel i Zürich

Central Plaza – Se billeder & book her

Først har vi Central Plaza, som er det mest populære hotel i Zürich. Det er det hotel, som gennemsnitligt modtager flest bookings. Central Plaza er 4-stjernet, og det er højtvurderet blandt tidligere gæster som typisk er tilbagevendende.

Hotellet ligger centralt i byen. Det ligger lige i den nordlige del af Altstadt, som er den gamle bydel, lige over for Zürich hovedbanegård på den anden side af den smalle Limmat-flod. Fra denne beliggenhed kan du nemt gå rundt i den gamle bydel som er et smukt kvarter. I nærheden finder du attraktioner som Schweiz’ Nationalmuseum, den populære shoppinggade Bahnhofstrasse, flotte kirker, og adskillige restauranter. Det tager cirka et kvarter at gå fra Central Plaza til nordsiden af Zürich-søen. Beliggenheden er altså helt i top.

Hvad angår selve hotellet, så er det et flot og nydeligt sted. Udvendigt ser Central Plaza meget klassisk ud, men indendørs kan du forvente moderne og komfortable værelser. Den gamle bygning er blevet nyrenoveret et par gange og er nu i fineste stand. Møblerne byder på fortrinlig komfort, og der er flotte udsmykninger i både værelser og lobby.

Værelserne hos Central Plaza er lydisolerede, så du kan snildt få en dejlig og rolig nat. Der er gratis Wi-Fi, og hvert eneste værelse er udstyret med kaffemaskine, som giver gratis kaffe. Der er også minibar, men her skal du selvfølgelig betale. Værelser varierer fra enkeltværelser til suits. For de fleste rejsende vil vi anbefale et dobbeltværelse med flodudsigt.

I kælderen er der en rigtig flot og autentisk restaurant som bør prøves mindst én gang på turen. Der serveres primært kødretter lavet på rigtig grill, om end der også er andre ting på menuen.

Priserne starter omkring 1.200 kroner pr. nat for de billigste værelser. Forvent dog at skulle betale et sted mellem 1500 og 2000 kroner for et dobbeltværelse, afhængigt af hvornår på året du ankommer. Du bør booke et par uger inden afrejse, da det er det mest populære hotel i Zürich ud fra antallet af bookings. For langt de fleste rejsende er dette hotel den bedste mulighed, når der tages højde for både pris, komfort og beliggenhed.

Reservér dit værelse hos Central Plaza her!

Billigt hotel i Zürich

EasyHotel Zürich City Centre – Book her

Zürich er en af verdens dyreste byer, så derfor er det ikke nemt at finde billige hoteller. Hvis vi skal komme med et bud på et solidt prisvenligt hotel, vil det nok være dette.

EasyHotel er ejet af samme selskab som driver lavpris flyselskabet easyJet. De har faktisk flere hoteller i Zürich, men dette er det mest centrale af dem. Det ligger i bydelen 4. kvarter og i nabolaget Langstrassse. Det er omkring 500 meter væk fra det dybe centrum af byen og lidt over en kilometer væk fra Altstadt (den gamle by). Den gode nyhed er, at det er så tæt på, at du nemt kan gå rundt til seværdighederne. Samtidig er det i et multikulturelt kvarter, hvor du finder lidt andre aktivitetsforslag end i de almindelige kvarterer. Nattelivet er måske det bedste i Zürich i lige netop denne bydel, så det er en fordel.

Værelserne er enormt simple. Der er ikke mange dekorationer eller ekstra faciliteter. Der er det mest nødvendige – seng, privat badeværelse, toiletartikler, internet, tv, og skabe der kan aflåses. Det er et klart budgethotel. Derfor skal du ikke vælge EasyHotel Zürich hvis du ønsker en sublim oplevelse. Du skal vælge hotellet, hvis du vil have et billigt ophold i Zürich, og hvis du forventer at tilbringe størstedelen af din tid ude i byen.

Priserne starter omkring 550 kroner pr. nat for et privat værelse. Det er utroligt billigt i forhold til byens gennemsnit. I højsæsonen kan det koster nogle få hundrede kroner mere, men hotellet følger generelt samme procentmæssige prisudvikling som andre hoteller og er derfor altid et af de billigste hoteller i byen.

Book værelse hos EasyHotel Zürich City Centre her!

Luksushotel i Zürich

Baur au Lac – Se billeder & book her

Ønsker du den bedst mulige oplevelse i Zürich? Og er du villig til at betale ekstra for at få et særligt godt ophold?

Så skal du selvfølgelig overnatte hos et af byens 5-stjernede hoteller. Dem er der flere af, så du har faktisk fine muligheder, men favoritten herfra er Baur au Lac. Det særlige ved dette hotel er, at det ligger i en privat park i den sydlige del af centrum, lige ved Zürich-søen. Hvis du overnatter her, kan du forvente en eminent udsigt, hvor du både har udsigt til søen og til Alperne.

Derudover er byens bedste attraktioner inden for gåafstand, så du er reelt tæt på det hele. Beliggenheden bliver virkelig ikke bedre!

Hotellet kan minde lidt om et palads. Værelserne er meget store og rummelige. De er klassisk indrettede og giver et indtryk af luksus og idyl. Du får den traditionelle schweiziske kvalitetsoplevelse, hvor der er styr på alt, og hvor der er taget højde for hver eneste lille detalje.

Baur au Lac har desuden 2 prisbelønnede restauranter. Der er forskellige ekstra faciliteter – du kan blandt andet bestille massage, tage i skønhedssalon, træne i det fantastiske fitnesscenter, nyde solen på terrassen eller i haven, booke en guidet byvandring, eller simpelthen bare nyde livet på værelset. Du kan checke ind døgnet rundt, og der er god service fra personalet.

Hvis du vil have en luksusoplevelse i Zürich, så vælg Baur au Lac. Det er et ikonisk hotel, som vurderes rigtigt højt af gæsterne. Dog er det dyrt og eksklusivt. Ofte står priserne i omkring 5000 kroner pr. nat for et dobbeltværelse med udsigt. Det er altså et hotel, der henvender sig til de velhavende. Hvis det er dig, så lav din booking og se frem til en fantastisk ferie.

Reservér værelse hos Baur au Lac lige her!

Bedste områder i byen

Zürich er en forholdsvis stor by med lidt over 400.000 indbyggere i selve byen og 1,8 millioner hvis alle forstæder tælles med. Derfor er der en del forskellige områder at overnatte i. Som turist er der nogle få, som skiller sig ud, og som du ideelt bør fokusere på.

Altstadt

Den gamle by er den mest charmerende, og der er flere gode hoteller her. Du kan få dig et fantastisk ophold med museer, shopping, kirker og flotte omgivelser lige i nærheden.

Centrum (Kreis 1)

Hele centrum, inklusiv Altstadt men også flere andre nabolag, kaldes for Kreis 1. Det er den bydel, hvor de fleste seværdigheder og attraktioner ligger. Og bydelen ligger lige nord for Zürich-søen. Hvis du ønsker en kulturel ferie, så handler det absolut om at være i Kreis 1, om det så er i Altstadt eller et af de andre centrale nabolag.

Enge (Kreis 2)

Sydvest for Kreis 1 finder vi Enge, som også er et virkeligt populært område. Der er meget natur i dette område, men også nogle kulturelle attraktioner såsom Rietberg Museet og FIFA museet. Dog er der mest fokus på natur, sport, motion, ro og hygge. Det ligger ud til søen, så det er et meget flot område. Det er også et af de sikreste områder i Zürich centrum. Derfor egner Enge sig godt til familier, til sportslige rejsende som gerne vil løbe en tur på ferien, samt for par som gerne vil have en romantisk tur uden for meget støj, mens de dog stadig er tæt nok på centrum til at kunne opleve ting.

Riesbach (Kreis 8)

Et grønt, pænt og meget beboeligt område i den østlige del af byen – uden alt for meget turisme, måske undtagen lige langs kysten. Hvis du ønsker en mere lokal Zürich-oplevelse, så overvej at bo i Riesbach. Det vælter ikke med hoteller, men der er nogle enkelte muligheder, samt ferielejligheder som udlejes af private. Der er nogle flotte parker og haver. Også restauranter. Men igen, det er ikke et område med mange turister, det er mere lokalt, hvor der primært bor familier og forholdsvis vellønnede arbejdere, mange af dem unge (25-40).

Langstrasse (Kreis 4)

Et af Zürichs multikulturelle nabolag. Her er der fokus på sjov og ballade, underholdning og natteliv. Området er perfekt til unge turister. Mange af de prisvenlige hoteller og hostels ligger i eller omkring Kreis 4. Der er ikke stille i området, så vælg kun at overnatte der, hvis du selv ønsker en oplevelse med gang i den. Du har gåafstand til centrum og til de historiske seværdigheder, så du kan godt kombinerer et ophold i Langstrasse med noget kultur.

Der er også andre områder i Zürich, som kan overvejes, men disse er de primære. Vil vi anbefale de fleste turister at overnatte specifikt i Altstadt. Hvis ikke i Altstadt, så i en anden del af centrum (Kreis 1). Enge (Kreis 2) er det perfekte alternativ, hvis du vil have en mere stille tur, men hvor der stadig er fokus på kvaliteten og på at få et nydeligt ophold.

Prisniveau og forberedelse

Zürich er en dyr by, hvor du ikke finder ret mange hoteller med værelser til under 1.000 kroner pr. nat. De fleste hoteller er dyre, men du får til gengæld også rigtig fin kvalitet de fleste steder i byen. Vi vil anbefale at sætte et budget, der er lidt højere, end når du besøger andre europæiske destinationer.

Prisniveauet er desuden højt, når du skal ud at spise og shoppe. Mange internationale kædeforretninger har samme priser som andre steder, men det varierer. Zürich er et fint sted at købe smykker og ure. Restauranter er generelt dyre, men kvaliteten kan være vidt forskellig. Det er en god idé at søge efter anmeldelser på nettet først.

Konklusion

Hvis du vil til Zürich, så er det vigtigt at finde et godt hotel. Det gør oplevelsen meget bedre.

Så hvor skal man bo i Zürich? Central Plaza er et rigtigt godt valg. Du kan overnatte centralt og meget komfortabelt. Priserne er til at arbejde med.

Men hvis du ønsker at lægge flere penge i overnatningerne og få en luksusoplevelse udover det sædvanlige, så tag et kig på Baur au Lac, der er et af de mest anerkendte hoteller i Schweiz.

Skriv en kommentar