Hvor skal man bo i Tallinn?

Hvor skal man bo i Tallinn?

Hvor skal man bo i Tallinn? Det er et udbredt spørgsmål blandt danske turister, som planlægger en tur til Estland. Over de seneste år er Tallinn blevet et yderst populært rejsemål. Det er den perfekte destination til en hyggelig byferie, og mange turister kommer også dertil med krydstogt.

Samtidig er Tallinn en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa. Mange tager til Prag for at opleve de middelalderlige omgivelser dér, men Tallinn er et lige så godt rejsemål, som dog får væsentligt mindre opmærksomhed.

Hvis du skal til Tallinn, så handler det om at finde et godt sted at bo. I denne artikel beskriver vi de bedste områder af byen og anbefaler et godt hotel i hvert af dem. Du kan altså finde specifik anbefaling af hotel i Tallinn herunder.

Vanalinn

Overnat i Vanalinn - Tallinns gamle bydel
Den flotte katedral i det gamle Tallinn

Vanalinn er det gamle centrum i Tallinn. Det er det mest interessante område for turister, da der er flotte middelalderlige gader, mange attraktioner, og ikke mindst nogle gode steder at spise.

Rådhuspladsen ligger i Vanalinn, og her sker der ofte aktiviteter. Der er flere end otte forskellige kirker i Vanalinn, hvoraf de to mest imponerende at se er Skt. Nikolaj Kirke og Alexander Nevsky Katedralen. Du finder i øvrigt flere gode museer i Vanalinn.

Højdepunktet er dog selve stemningen i den gamle bydel. Derfor vil vi helt klart anbefale turister at bo i Vanalinn som førsteprioritet. Hvis det er første gang, du besøger Tallinn, så handler det om at være tæt på det vigtigste og få det bedste indtryk af byen. Derfor er Vanalinn uden tvivl den bedste bydel.

Hvor skal man bo i Vanalinn?

Du kan passende bo hos det bedste hotel i Tallinn som netop ligger i bydelen Vanalinn. Der er tale om det femstjernede Schlössle Hotel. Et traditionelt og utroligt flot hotel som ligger inde i bygninger der stammer fra det 13. århundrede. Alt er dog super moderne og komfortabelt. Service er i top, maden er fantastisk, og du kan nyde den bedst mulige beliggenhed i Tallinn – nemlig i den nordlige del af det historiske centrum.

Book overnatning hos Schlössle Hotel her!

Kesklinn

Find et godt hotel i Tallinn
En af de store seværdigheder i byen, som netop ligger i Kesklinn

Kesklinn er et større område, der generelt betragtes som Tallinns centrum. Det er et distrikt, der faktisk omfatter Vanalinn (den gamle bydel som vi nævnte før) samt de moderne dele af byen, inklusiv det flotte og idylliske nabolag Kadriorg, som har et kunstmuseum og en skøn park.

Der er mange hoteller i Kesklinn, så hvis du ikke finder noget inde i selve den gamle bydel Vanalinn, er det også fuldt ud acceptabelt at bo i udkanten – hvilket så vil være i Kesklinn. Hele Kesklinn opfattes som centrum, der er gode transportmuligheder, og mange nydelige steder at bo. Området egner sig for alle turister, samt for forretningsrejsende, da der naturligvis er rigeligt med faciliteter og handel i centrum.

Hvor skal man bo i Kesklinn?

Lige i udkanten af den gamle by, og midt i Tallinns moderne bymidte, finder vi Palace Hotel Tallinn. Det er et af de mest populære hoteller i byen. Bygningen udstråler omgående luksus, og når du kommer indenfor bliver du heller ikke skuffet. Hotellet er meget flot indrettet, møblerne på værelset er komfortable, og personalet hjælper med alt, hvad du kunne få brug for. Der er masser af ekstra faciliteter, blandt andet spa, finsk sauna, fitness, og en god restaurant. Om morgenen er der buffet. Et rigtigt godt valg.

Reserver værelse hos Palace Hotel Tallinn her!

Kalamaja

Kalamaja i Tallinn
En almindelig bygning at se i Kalamaja

Kalamaja er den nordvestlige bydel, som er kendt for sine træhuse og gode caféer. Historisk er det et meget traditionelt område, som både er blevet inspireret af nordisk og russisk arkitekturstil. Men det interessante er, at Kalamaja er en af de hurtigst voksende bydele i Tallinn, og at området især er populært blandt unge mennesker. Der er mange studerende og mange hipsters i Kalamaja.

Hvis du vil opleve den moderne estiske kultur, hvis du gerne vil være i kreative omgivelser, og du eventuelt også gerne vil gå i byen, så er Kalamaja et glimrende sted at bo i Tallinn. Du finder mange museer, gallerier, forretninger, barer, caféer og diverse andre attraktioner.

Hvor skal man bo i Kalamaja?

Kalamaja har ikke rigtigt nogle store hoteller, men til gengæld er der mange ferielejligheder og enkelte hostels. Få overblikket lige her hos Booking.com.

Kristiine

Et dejligt område lige sydvest for centrum. Kristiine er en af de mest populære bydele i Tallinn blandt de lokale. Det er et forholdsvis tilbagelænet område med plads til at nyde livet, og plads til at have en god og behagelig hverdag.

Området er ikke vildt turistet – det er primært bare almindelige estere der færdes i Kristiine – så det egner sig måske bedst til dig, der skal være i Tallinn over en længere periode. Men turister kan også bo der. Der er nogle fine hoteller.

Kristiine Shopping Centre ligger i bydelen. Det er Tallinns mest populære indkøbscenter. Udover centeret er der også andre gode butikker at handle i. Der er flotte parker, især Löwenruh og Tondimõisa. Desuden er det nok det område af Tallinn, hvor der er flest sportsfaciliteter. Uden tvivl et lækkert og behageligt område.

Hvor skal man bo i Kristiine?

Vi vil anbefale det moderne Kreutzwald Hotel, som ligger super centralt i byen. Hotellet ligger i en moderne del af Tallinn, lige nord for den populære Kristiine bydel, med cirka 500 meters afstand til det gamle centrum. Det er et firestjernet hotel med moderne møbler og god service. Værelserne er meget rummelige, priserne er rimelige, og hotellet modtager fornemme anmeldelser af tidligere gæster.

Reserver værelse hos Kreutzwald Hotel her!

Pirita

Find overnatning i Pirita, Tallinn

Pirita er kystområdet nordøst for Tallinns centrum (Kesklinn).

Det er et flot og eksklusivt område, hvor de velhavende lokale bor. Det er også et populært område blandt turister, da der er strand. Godt nok er det koldt i Estland det meste af året, men hvis du kommer om sommeren, så kan du nemt bade og få sol på stranden i Pirita-bydelen. Derudover er der marina og mulighed for at se på flotte både.

Hvis du gerne vil overnatte tæt ved vandet – og uden for byens larm – så er Pirita et glimrende område.

Hvor skal man bo i Pirita?

Pirita Beach Apartments & Spa er det oplagte valg. Her kan du bo i en flot lejlighed, der ligger helt ud til vandet, og med nem adgang til stranden. Der er lejligheder i forskellige størrelser at vælge imellem, lige fra studiolejligheder til familielejligheder. De har dog alle det tilfælles, at kvaliteten og komforten er i top.

Book overnatning hos Pirita Beach Apartments lige her!

Lasnamäe

Lasnamäe - tæt på Tallinn lufthavn

Et stort beboelsesområde øst for centrum. Lasnamäe er dog et område, som langt de fleste turister kommer forbi, da lufthavnen ligger her. Det gør også, at der er gode transportmuligheder for at komme videre rundt i byen.

Selvom de fleste turister omgående tager ind til centrum og den gamle bydel efter ankomst, så kan der faktisk også være grund til at bo i Lasnamäe. Det er et område med masser af underholdningsfaciliteter. For eksempel Super Skypark centre som er et indendørs center med klatring, trampoliner, rutsjebaner og lignende. Bydelen byder også på skøjtebaner, sportshaller, og meget andet. Der afholdes hyppigt koncerter i Lasanamäe, da der er faciliteter til det. I høj grad et sted hvor der er fokus på moderne aktiviteter frem for ren og skær sightseeing.

Derfor egner Lasnamäe sig rigtigt godt til familier som rejser til Tallinn. Det er også et fint sted at bo, hvis du bare gerne vil være tæt på lufthavnen – for eksempel i forbindelse med en weekendtur, hvor det skal være praktisk, eller hvis du for eksempel har en tidlig afrejse med flyet hjem.

Hotel tæt på Tallinn lufthavn

Hvis du vil slå to fluer med et smæk – dermed både bo i Lasnamäe bydelen og være tæt på lufthavnen – så overnat hos Hestia Hotel Susi. Det er et yderst populært hotel i Tallinn for turister og for forretningsrejsende.

Værelserne er ret simple, men der er de ting, man har brug for, og personalet gør det godt. Der serveres en god og varieret morgenbuffet hver morgen. Det er det ideelle hotel, hvis du gerne vil være i nærheden af lufthavnen.

Book overnatning hos Hestia Hotel Susi her!


Det var hermed en fuld guide til hvor man skal bo i Tallinn. Som du kan se, er der flere gode områder at vælge imellem. Og hvert område af byen har sin helt egen charme. Book værelse hos et af vores anbefalede hoteller, hvis du vil være sikker på at få en god tur, og ellers vil vi bare ønske dig et rigtigt godt eventyr, når du kommer til Tallinn!

Skriv en kommentar