Hvor skal man bo i Doha, Qatar?

Hvor skal man bo i Doha, Qatar

Qatar vokser som rejsemål. Takket være store olie- og gasreserver er det blevet til en af verdens rigeste nationer. Det har ført til stor udvikling i infrastrukturen over de seneste år. Beliggenheden ved Den Persiske Bugt gør Qatar til et glimrende alternativ til Dubai, hvis du ønsker en luksusferie i Mellemøsten.

Selvom Qatar allerede nu er forholdsvis populært blandt turister, så forventer vi, at det for alvor eksploderer i løbet af de kommende år. VM-værtsskabet, store byggeprojekter og kulturelle tiltag giver Qatar masser af opmærksomhed, og det vil utvivlsomt få en effekt.

Samtidig er Qatar Airways ved at udvikle sig til et af de førende luftfartsselskaber i verden, hvilket gør det nemt at komme til og fra emiratet.

Qatar er en forholdsvis lille nation, hvor det meste er centreret omkring storbyen Doha. 80% af landets befolkning bor i Doha – enten i selve byen eller i de nærmeste forstadsområder. Derfor fokuserer denne artikel primært på forslag til hoteller i Doha. Du kan altså både se det som en guide til, hvor man skal bo i Qatar, men mere specifikt hvor man skal bo i Doha. Lad os begynde med forslagene!

Bedste hoteller i Doha, Qatar

Der er hundredvis af valgmuligheder, når du skal finde overnatning i Qatar. Vi anbefaler de 3 bedste muligheder herunder.

Four Seasons Hotel Doha

Luksushotel i Doha – Book her

Vores primære anbefaling er Four Seasons. Det ligger i det nye og populære område West Bay, lige ud til vandet, og tæt på mange af de skønneste attraktioner i Doha. Hotellet er femstjernet og tilbyder en privat strand. Derfor er Four Seasons det ideelle hotel for dig, som ønsker den bedst mulige ferie med adgang til både byliv og strand.

Alle værelser og suites er meget moderne og kommer med fremragende udsigt. Nogle værelser har panoramaudsigt, hvilket gør det til en fantastisk oplevelse at stå op om morgenen og kigge ud. Generelt er indretningen veltænkt og møblerne er super komfortable.

Der er flere restauranter hos hotellet, blandt andet en glimrende restaurant hvor du kan smage japansk mad, samt en anden restaurant ved Shisha-terrassen hvor de har arabisk mad. Der er også spa, wellness, fitness, og diverse sportsfaciliteter hos Four Seasons i Doha.

Du kommer altså ikke til at mangle noget her, og service er helt i top. Du kan få arrangeret transport til lufthavnen og til byens shoppingcentre.

På grund af den overdådige luksus er det selvfølgelig ikke billigt at bo hos Four Seasons. Priserne starter omkring 1800 kroner pr. nat for deluxeværelser, men du skal forvente at betale lige omkring 4000 kroner pr. nat, hvis du vil have en hel suite.

Book værelse hos Four Seasons i Doha her!

Millennium Plaza Doha

Hotel for forretningsrejsende i Qatar – Book her

Mange rejser til Qatar af forretningsårsager. Hvis det gælder dig, så skal du helst være omkring Al Sadd som er det primære forretningsområde. Og her er Millennium Plaza et af de førende hoteller.

Det ligger lige midt i det travle erhvervskvarter, hvor de store virksomheder holder til, og hvor der er gode transportmuligheder.

Der er også fine underholdningsmuligheder i området, blandt andet shopping samt diverse events og aktiviteter, så du kan også bo på dette hotel hvis du ønsker at se Doha fra dens kulturelle sider.

Selve hotellet er femstjernet og har særdeles flotte værelser. Der vises sport på hotellet, der er restaurant, pool, terrasse, mødelokaler og selskabslokaler. Hotellet tilbyder gratis parkering for alle overnattende, hvilket er relevant hvis du har lejet bil, mens du er i Doha.

Forvent at priserne starter omkring 1000 kroner pr. nat for et superiorværelse hos Millennium Plaza, mens suites selvfølgelig er lidt dyrere.

Reserver værelse hos Millennium Plaza Doha her!

Souq Waqif Boutique Hotels

Hotel i Dohas historiske centrum – Book her

Selvom flere dele af Doha er yderst moderne, så er der også nogle mere traditionelle bydele som byder på historie. Et af dem er Al Souq, hvor vi finder Souq Waqif hotellet som er meget flot med sin gamle arabiske stil, og hvor du kan forvente fin luksus, når du checker ind som gæst.

Hotellet bestyres af Tivoli-kæden, men forsøger så vidt muligt at have en autentisk stil og passe ind i omgivelserne. Det lykkes meget godt, og der er ingen tvivl om, at beliggenheden er perfekt for turister, som primært ønsker en kulturel rejse til Qatar. Der er cirka 5 minutters gang til Corniche (den kendte strandpromenade) og cirka 10 minutters gang til det populære museum for arabisk kunst. Det historiske Souq Waqif marked, som hotellet har taget navn efter, ligger naturligvis også lige i nærheden.

Udover flotte værelser er der gode spisemuligheder hos Souq Waqif Boutique Hotels. Hele 8 restauranter er der. Hotellet har også services hvor du kan nyde massage, spa, sauna, pool, skønhedssalon og meget mere. Det er et boutique hotel, så der er stil over det, og samtidig langt flere faciliteter end der typisk er ved denne hoteltype.

Hotellet er det ideelle valg, hvis du ønsker en mere autentisk arabisk oplevelse frem for den typiske storbyoplevelse. Du kan stadig nemt komme rundt og opleve de moderne attraktioner, da transportmulighederne er ganske fine fra hotellets nærområde.

Book overnatning hos Souq Waqif Boutique Hotels her!

Bedste områder i Doha, Qatar

Doha er forholdsvis kompakt, trods det at mere end 2 millioner indbyggere bor i byen. Ethvert sted i centrum er et godt valg, da du nemt kan komme rundt uanset hvad, og da der generelt er en rigtig høj sikkerhed. Derfor handler det mere om at finde et godt hotel frem for at fokusere på områder. Alligevel vil vi anbefale et par af Dohas bedste områder herunder.

West Bay

Et af de nyere områder i Doha, som byder på rigtigt meget underholdning. Mange moderne hoteller ligger i West Bay og tilbyder god udsigt over byen såvel som havet, mens der samtidig er nem vej videre til attraktionerne.

Vil du være tæt på skyskraberne, shopping centre og fantastiske restauranter, så overvej at bo i West Bay. Four Seasons er det mest luksuriøse hotel i området, og du får adgang til privat strand!

Corniche

Et meget flot område nær vandet. Corniche har en populær promenade syd for West Bay, hvor der er fine omgivelser. Corniche er et hyggeligt område, men stadig meget moderne – præcis som resten af Qatar.

Der er gode attraktioner i Corniche, og du kan komme ud at sejle. Nattelivet er også ganske fint. Med Corniche menes der generelt hele kystområdet langs promenaden ved bugten.

Al Souq

Mens West Bay og Corniche er nogle ret moderne områder i Doha, så er Al Souq et af de mere autentiske og traditionelle.

Det er i hvert fald i Al Souq, at Qatars historie kommer bedst til udtryk. Denne bydel er opkaldt efter markedet Souq Waqif som absolut bør besøges. Her kan du købe alt fra lokale madretter til souvenirs og tekstiler. Der er mange museer i området og i de omkringliggende nabolag. Al Souq ligger direkte overfor West Bay ved bugten. Lufthavnen er ikke langt væk, så hvis du skal have et hurtigt, men autentisk ophold i Doha bør Al Souq være et fint sted at overnatte.

Souq Waqif Boutique Hotels er det åbenlyse valg – et hotel med flotte, traditionelle værelser og hele 8 tilknyttede restauranter.

Al Bidda

Al Bidda ligger direkte vest for Al Souq. Det er meget centralt i forhold til det meste. Og Al Bidda har en interessant historie – det var engang en by for sig selv, inden Doha begyndte at udvikle sig alle vegne omkring. Den mest kendte bygning i denne bydel er Amiri Diwan, der benyttes som præsidentkontor – det er med andre ord Qatars bureaukratiske centrum.

Der er ikke mange steder at overnatte i Al Bidda, men selv hvis du vælger at overnatte i et andet nabolag, er det bestemt et område, du bør komme forbi. Det hotel, vi anbefalede i punktet om Al Souq højere oppe, er også tæt på Al Bidda, så det kan fint vælges.

Al Sadd

Det primære forretningskvarter. Der ligger mange hoteller i Al Sadd, så du kan fint overnatte i området. Der er også nogle attraktioner, men du skal være opmærksom på, at kvarteret ikke ligger ud til vandet, men derimod længere inde. Dog perfekt hvis du skal på forretningsrejse, eller hvis du bare vil være i det mest aktive kvarter i byen.

Du kan booke overnatning hos Millennium Plaza hvis du gerne vil bo i Al Sadd-distriktet.

Fra Hamad lufthavn til Doha centrum

Du kommer formentligt til Qatar via den lokale lufthavn i Doha som kaldes Hamad International Airport.

Det nemmeste er at tage en taxi. Der holder lyseblå taxier uden for lufthavnen. Du finder simpelthen bare én og bliver kørt til døren af dit hotel. Vær opmærksom på at de fleste taxier KUN accepterer kontanter og det skal være i den lokale valuta Riyals. Du kan udbetale penge i lufthavnen – så gør det inden du går ind i en taxi. Det er muligt at reservere taxi på forhånd ved at ringe til +974 800 8294 men det er sjældent nødvendigt.

Prisen for en taxi varierer – det er lidt billigere om dagen end om natten. Der er en starttarif på 25 QAR, og derefter 1.20 QAR pr. kilometer om dagen og 1.80 QAR pr. kilometer om natten. Turen ind til centrum er forholdsvis hurtig. Alt efter hvor i Doha du skal overnatte, er der 15-20 kilometer ind. Gennemsnitligt vil det altså koste omkring 50 QAR at tage en taxi, hvilket svarer til cirka 90 kroner.

Du kan også tage metroen, hvilket er billigere. Der er en station i lufthavnen, som går videre til centrum. Metroen er ret behagelig, så det er også et fint valg, om end det kan være lidt besværligt hvis du har meget baggage.

Billeje er også muligt i lufthavnen. Alle de store biludlejningsselskaber, som du kender fra andre lande, er til stede i lufthavnen. Du kan få nøglerne øjeblikkeligt efter ankomst, hvis du har booket billeje på forhånd. Derefter er det bare med at indstille GPS’en og tage den cirka 20 minutter lange køretur. Billeje er en ideel mulighed, hvis du forventer at køre rundt i Qatar i løbet af din tur.

Konklusion

Doha er et interessant rejsemål. Især fordi vi forventer at Qatar vil blive et mere og mere populært rejsemål i fremtiden. Du kan opleve Doha nu, mens der stadig er fuld fart frem. På mange måder rivaliserer Doha allerede Dubai og Abu Dhabi – de to mest populære destinationer i Mellemøsten.

Nu hvor du har fået svar på, hvor man skal bo i Doha, vil vi ønske dig en rigtig god ferie. Sørg for at booke et godt hotel i Qatar på forhånd og nyd din tur!

Skriv en kommentar