Hvor skal man bo i Alicante?

Hvor skal man bo i Alicante Spanien?

Alicante er en af de mest velbesøgte byer på den spanske middelhavskyst. De fleste rejser dertil for at nyde stranden og vejret, men Alicante er faktisk også en kulturdestination med mange attraktioner inden for historie og handel. Har du planer om at rejse til byen? Så handler det om at finde det rette sted at bo i Alicante.

Herunder gennemgår vi de bedste områder i Alicante by, samt et par øvrige steder du kan bo i provinsen Alicante. I hver områdebeskrivelse medfølger der en hotelanbefaling, så du også kan finde et hotel i Alicante der passer dig.

Centre

Find hotel i Alicante centrum

At bo centralt i Alicante er den bedste mulighed for de fleste besøgende.

Denne bydel kaldes for Centre på valenciansk (det lokale sprog) og for El Centro på spansk. Fordelene ved at bo i centrum er, at der er gode transportmuligheder, masser af shopping og restauranter, flotte kulturelle omgivelser, og kort afstand til de mest centrale strande.

Der er gåafstand fra Centre til den populære Postiguet-strand. Generelt kan du forvente bedre hotelpriser jo længere væk du kommer fra stranden, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Arkitekturen er imponerende i bycentrum. Mange bygninger går tilbage til tiden hvor Alicante var kontrolleret af maurerne. Andre bygningsværker står i gotisk stil. Et af højdepunkterne i Centre er den lange promenade, Explanada de España, som er flankeret af palmetræer og som grænser op til marinaen.

Det er også i centrum, at byens historiske teater ligger, samt det populære stormagasin El Corte Inglés hvor du kan shoppe. Direkte vest for Centre ligger kvarteret Ensanche, som også ofte bare regnes som en del af centrum.

Bedste hotel i Alicante centrum: Hospés Amerigo – Book her

Det bedste hotel i Alicante anses for at være Hospes Amérigo som ligger i den gamle bydel, men også særdeles tæt på Postiguet stranden. Det er et femstjernet hotel som dog har rimelige priser.

Hotellet ligger i et gammelt kloster, som siden er blevet renoveret, og nu er der masser af stil over stedet. Indretningen er fremragende, og det samme kan siges om udsigten. Der er indendørs pool på stedet, restaurant og bar, samt gratis Wi-Fi og herlig service. Men det bedste er beliggenheden – den bliver simpelthen ikke bedre hvis du skal finde overnatning i Alicante og gerne vil være tæt på alt det vigtigste.

Postiguet

Postiguet Alicante

Postiguet er navnet på den store, populære bystrand der ligger direkte øst for centrum og syd for Santa Barbara slottet. Området omkring stranden bliver normalt også bare kaldt for Postiguet, så på den måde kan det også anses som et kvarter i byen.

Her tager både lokale og turister hen for at bade og tage sol. Postiguet ligger inden for gåafstand af de fleste kvarterer i Alicante by, men da stranden er et kæmpe tiltrækningspunkt, ligger der selvfølgelig også flere hoteller lige op ad den.

Postiguet er det område, du bør bo i, hvis du ønsker en strandferie i Alicante. Det er en fremragende oplevelse at kunne bo relativt centralt i en europæisk storby og både være tæt på strand og kulturliv.

Få skridt fra vestsiden af stranden ligger Alicantes kunstmuseum MACA samt to af byens mest historiske kirker. Så hvis der mod alle odds skulle være dårligt vejr på ferien – det er usandsynligt da der næsten altid er solskin i Alicante – kan du tjekke nogle af disse seværdigheder.

Bedste hotel nær Postiguet stranden: Melia Alicante – Book her

Melia Alicante er et hotel der ligger ud til vandet, cirka midt imellem Postiguet stranden og havnen. Det er en rigtig god beliggenhed, og når du træder ud af hotellets lobby tager det kun omkring to minutter at nå den fine strand.

Hotellet er firestjernet og er især kendt for sin store morgenbuffet. Værelserne er moderne og rummelige. Udover almindelige dobbeltværelser har du mulighed for at booke familieværelser og suites. Udenfor er der pool, så hvis du ikke gider at dele stranden med alle andre i byen, kan du også bare blive og bade på hotellet. Service og beliggenheden er i top – så Melia Alicante er altid et godt valg. Især hvis du vil være tæt på vandet.

Cap de l’Horta

Almadraba Alicante

Et andet populære turistkvarter i Alicante er Cap de l’Horta som ligger nogle få kilometer nordvest for centrum i et kuperet område. Cap de l’Horta er det valencianske navn på bydelen – på spansk kalder man området for Cape Huertas. Alt efter hvilket kort du kigger på, kan der altså være to forskellige navne, men der er tale om samme sted.

Det er et flot naturområde, hvor der er to populære strande. Den ene er den lille men skønne Almadraba, hvor de omkringliggende restauranter er kendte for deres tunfisk. Almadraba ligger i den vestlige del af Horta/Huertas. Mod øst er der en noget større strand – Playa de las Huertas – som går langt mod nord og hvor det er nemt at finde plads, selv om sommeren.

Udover strandene er der også gode muligheder for vandring i området, men det kræver lidt energi, da terrænet er kuperet. Der er mange fiskerestauranter – det er området kendt for – men også mange burgerrestauranter og billige spisesteder. Der er et udmærket natteliv med flere cocktailbarer og spillesteder. Horta/Huertas er i øvrigt kendt som et område for nudister. Det dyrkes dog kun i de mere afsides naturområder i området. Nordpå er der golfklubber.

Bedste hotel i Cap de l’Horta: Boutique Calas de Alicante – Book her

I dette område er der generelt flere ferielejligheder end der er hoteller. Men den klart bedste mulighed er og bliver Calas de Alicante. Det er et hyggeligt boutique hotel med en rigtig god stemning – og i øvrigt en flot indretning.

Calas de Alicante ligger i den vestlige del af l’Horta-bydelen og derfor tæt på Almadraba-stranden. Faktisk tager det kun to minutter at gå dertil. Du kan tage bus frem og tilbage mellem hotellet og Alicantes bymidte.

Udover de flotte og komfortable værelser kan du nyde restauranten Tizona som ligger på stedet. Det er en anerkendt restaurant som fokuserer på lokale retter. Som gæst hos hotellet har du altid adgang til denne restaurant. Du får også adgang til poolen og haven på hotellets grund.

Elche

Overnatning i Elche nær Alicante

Elche er ikke et kvarter i Alicante, men derimod en hel by der ligger bare 23 kilometer sydvest for Alicante og dermed inden for grænserne af Alicante provinsen. Med en befolkning på næsten en kvart million indbyggere er Elche ikke en lille by. På grund af den tætte beliggenhed mellem Elche og Alicante, regner man ofte befolkningen i begge byer sammen, når der skal laves statistikker.

Fordelene ved at bo i Elche er, at priserne er meget lavere, der er kulturelle ting at opleve, og det kan være et fint sted at bo, hvis du allerede har været på en tidligere tur til Alicante by og gerne vil opleve noget lidt andet denne gang. Desuden er der langt færre turister i Elche, end der er i Alicante, men du kan bruge samme lufthavn til at komme ind og ud, mens der stadig er nem adgang til strandene i Alicante provinsen.

Den vigtigste attraktion i Elche er Palmeral – et omfattende område med over 200.000 palmetræer som er indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Altamira-slottet og det gamle kvarter, Barrio del Raval, bør også opleves.

Hvor skal man bo i Elche: Jardín Milenio – Book her

Jardín Milenio er et autentisk hotel i flotte omgivelser. Der er palmetræer i alle retninger, hotellet har en fortrinlig gårdhave og en swimmingpool, og du har relativt kort afstand til bycentrum i Elche. Alicante centrum kan nås på cirka en halv time via bil/taxi.

Der er både bar og restaurant hos hotellet. Værelserne har aircondition og varme, så det er behageligt uanset hvilket tidspunkt af året du ankommer. Hotellet er børnevenligt og der er legeplads i haven. Selvom det er et firestjernet hotel med rigtigt fine faciliteter, så er priserne yderst overkommelige. Du kan ofte booke overnatning til under 500 kroner pr. nat. Det er netop fordelen ved at være i Elche frem for Alicante bycentrum.

Benidorm

Find hotel i Benidorm i Alicante provinsen

Benidorm er et kæmpe turistresort der ligger cirka 45 kilometer nordøst for Alicante. Ligesom byen Elche, ligger Benidorm også inden for Alicantes provins. Det er nemt og hurtigt at rejse mellem Alicante og Benidorm, så du kan nemt bo det ene sted og stadig besøge det andet.

Der er et væld af hoteller, restauranter og festmuligheder i Benidorm. Alt i byen er centeret omkring turisme. Antallet af turister overgår med længder antallet af lokalbeboere.

Rent visuelt er Benidorm et imponerende sted, da der er høje bygninger som ligger helt ud til kysten. Den centrale og de omkringliggende strande i Benidorm er utroligt skønne. Mange af hotellerne tilbyder all-inclusive service, og det tiltrækker turister. Faktisk anses Benidorm som værende turisthovedstaden på Costa Blanca. Derfor skal du være klar på, at der altid er mange rejsende til stede, i særdeleshed englændere og tyskere. Man kan argumentere for, at Benidorm ikke er særlig autentisk, men hvis du ønsker en spansk strandferie med masser af luksus, så er det en oplagt destination.

Alicante lufthavn benyttes som indgang og derfra er der flere transportmidler der går videre mod Benidorm.

Hvor skal man bo i Benidorm: Helios Benidorm – Book her

Helios er et hotel, der ligger nord for den fine Levante-strand og med gåafstand til de smukke naturområder mod øst. Hotellet er særdeles populært og vurderes gennemsnitligt til 9,1 ud af 10, hvilket er fremragende for et hotel i Benidorm.

Der er rigeligt med plads på hotellet. Du finder alt fra små enkeltværelser til store suites. Det mest almindelige er dog et booke et dobbeltværelse – her er priserne også rimelige. Hvert eneste værelse har en balkon. Personalet hos Helios står til rådighed alle døgnets timer. Der er buffetrestaurant på stedet, og Benidorms bedste barer er inden for kort afstand.

Det var hermed en guide til hvor man skal bo i Alicante og omegn. De centrale områder af byen Alicante kan anbefales, hvis det er første gang du skal til Costa Blanca. Her er der nemlig både kultur og strand. Ønsker du kun at ligge på stranden, så overvej byen Benidorm der også ligger i Alicante provinsen. Og er du mest til en unik kulturoplevelse, så overvej Alicantes naboby Elche som er undervurderet og autentisk.

Hav en rigtig god tur til Alicante!

Skriv en kommentar