Hvor skal man bo i Venedig?

Hvor skal man bo i Venedig

Venedig har altid været et populært rejsemål, hvilket især skyldes den unikke beliggenhed og bystruktur. Venedig er kendt for sine kanaler, for sin flotte arkitektur, og for de mange gode underholdningsmuligheder. Som altid er det vigtigt at finde det helt rette sted at overnatte, så her svarer vi på det relevante spørgsmål – hvor skal man bo i Venedig som turist?

Vi vil først anbefale tre forskellige hoteller. Et luksushotel, da mange gerne vil have en storslået oplevelse i Venedig. Dernæst et historisk/centralt hotel, og til sidst et billigt hotel i Venedig. Dermed er der en anbefaling til alle typer af rejsende. Samtidig vil vi se nærmere på byens områder og hvad du egentlig kan lave, når du er fremme.

Luksushotel i Venedig

Baglioni Hotel Luna – Se billeder & book her

Hvis du ønsker den bedst mulige oplevelse i Venedig bør du bo hos et af de 5-stjernede hoteller i byen.

Baglioni Hotel Luna er måske det bedste af dem. Det er et meget anerkendt hotel, som er super elegant, og hvor du er garanteret en uforglemmelig oplevelse.

Ved ankomst, afrejse, og når du skal rundt i byen, kan du benytte dig af hotellets egen mole, hvor du kan komme ind med gondola eller motorbåd. Bare det giver en fornemmelse af eksklusivitet. Og den fornemmelse bliver kun øget, når du træder ind i hotellet.

Det er nemlig et hotel, der gør meget ud af indretningen, og som har den fornemme stil, mange forbinder med Venedig. Selve hotellet og faciliteterne er moderne, men møblerne og indretningen er meget klassisk. Overordnet er værelserne meget rummelige i forhold til andre hoteller i Venedig. Samtidig har Baglioni Hotel Luna et bredt udvalg af suites, som du kan vælge, hvis du ønsker den helt særprægede oplevelse. Der er perfekt udsigt til flere monumenter i Venedig og naturligvis også til vandet. Du kan hurtigt gå/sejle videre til vigtige punkter i byen. Byens ubestridte centrum, Piazza San Marco, ligger kun få meter væk.

Dog er det et af de dyreste hoteller i Venedig. Superiorværelser går som regel til omkring 4000 kroner pr. nat, mens suites med lagune-udsigt er de mest eftertragtede – her skal gæster typisk slippe over 15.000 kroner pr. nat. Storslået morgenmad følger dog med, og du får som sagt en luksus oplevelse. Baglioni-hotellet er netop et hotel man vælger for at få en særlig oplevelse. Hvis du ønsker et praktisk ophold til et mere rimeligt beløb, så tjek vores andre anbefalinger længere nede. Men hvis du ønsker en helt uforglemmelig oplevelse i Venedig og gerne vil betale ekstra for stor luksus, så overvej Baglioni.

Reservér værelse hos Baglioni Hotel Luna her!

Historisk hotel i Venedig

Rosa Salva Hotel – Se billeder & book her

Dette hotel vurderes af mange – både rejsende og lokale – for at være et af de buddste hoteller i Venedig. Prisen er nemlig rimelig, det er ultra-central, og oplevelsen er helt i top.

Samtidig er Rosa Salva et meget historisk hotel. Et af de mest historiske i byen, da det har en lang historie. Dog er det blevet renoveret og moderniseret i løbet af de seneste år. Så selvom det er et hotel med en rig historie, kan du forvente moderne komfort og praktiske faciliteter.

Rosa Salva Hotel er 3-stjernet, men gæster vurderer det til 9,4 ud af 10 efter at have besøgt det. Og det vidner om høj kundetilfredshed, hvilket netop skyldes, at hotellet har styr på det meste.

Beliggenheden er i top. Det er i samme område (San Marco) som luksushotellet vi nævnte tidligere. Du kan altså nemt komme rundt til de bedste steder i Venedig, og det er et område med masser af klasse og historie. Der går vandbus til og fra hotellet. Værelserne er meget flotte og rummelige. Møblerne er forholdsvis moderne, og indretningen er der gjort noget ud af. Personalet er kendt som et af de venligste i Venedig, mens der er sikker Wi-Fi og morgenmad til rådighed.

Uden tvivl en af de bedste muligheder i byen. Men book tidligt hos Rosa Salva, da det er et hotel i Venedig som er særdeles populært, og hvor der ofte er udsolgt tæt på rejsedatoerne, så det handler om at springe til tidligt. Der er både almindelige dobbeltværelser, større familieværelser, og endda også enkelte ferielejligheder i hotellet. Priserne varierer, men starter typisk omkring 900 kroner pr. nat for de billigste værelser. Derefter går det op, men du kan ofte få et rigtigt godt værelse, selv i højsæsonen, til omkring 1.500 kroner pr. nat, hvis bare du booker et par uger i forvejen. En hel uges ophold kan altså fås til omkring 10.000 kroner, hvilket jo ikke er nogen overdrevet dyr tur, byen taget i betragtning.

Foretag booking hos Rosa Salva Hotel her!

Billigt hotel i Venedig

Hotel Casa Petrarca – Book her

Venedig er generelt en dyr by at besøge, da der er fokus på luksus, og da der netop er så mange turister, der kommer til. Det driver priserne op. Men der er også enkelte prisvenlige hoteller, og det klart bedste af de billige hoteller i Venedig er Hotel Casa Petrarca.

Det er et simpelt, men hyggeligt og meget populært hotel som ligger i hjertet af Venedig nær San Marco. Hotellet er beskedent og har ikke mange faciliteter, men til gengæld er det et rigtigt godt sted at sove og spise. Værelserne er flotte og veldekorerede. Der er kun almindelige værelser og ingen suites – derfor holdes priserne nede. Indretningen er klassisk, og du får en god gammeldags Venedig-oplevelse ved at overnatte der. Hotellet ligger nemlig i en historisk bygning. Det har taget navn efter den vigtige digter Petrarca, der anses som faderen til humanismen og renæssancen.

Der serveres morgenmad i spisesalen, og som noget unikt bliver der spillet musik til morgenmaden. Det er med til at gøre det hyggeligt. Derfor anbefaler vi, at du tilkøber morgenmad enten når du booker eller ved ankomst.

Selve området, hvor hotellet ligger, er mere stille end andre områder i Venedig. Det kan altså også ses som en fordel. Værelserne har aircondition, så vær ikke bange for det varme vejr, hvis du ankommer midt om sommeren.

Priserne for et værelse starter omkring 600 kroner pr. nat, hvilket er meget billigt for et centralt hotel i Venedig. For at få den bedst mulige pris, og for at kunne vælge dit ideelle værelse, bør du booke så tidligt som muligt. At booke et par uger før din tur er i hvert fald bedst.

Reservér dit værelse allerede nu via Booking.com!

Byens områder

Udover anbefaling af hoteller i byen vil vi også gennemgå nogle af de bedste nabolag og områder i Venedig. Det kan nemlig være rart at vide, hvis du selv ønsker at kigge efter flere overnatningsmuligheder og gerne vil være sikker på, at beliggenheden er i orden, eller hvis du bare skal planlægge hvilke områder du vil rundt og se.

San Marco er det mest kendte område i Venedig. Det er det centrale distrikt, hvor de fleste store turistattraktioner og historiske monumenter befinder sig. Alle vores anbefalede hoteller ligger i eller nær San Marco, da det netop er det bedste område at være i. Der er nemlig mange hoteller, og du får den ideelle Venedig oplevelse. Det eneste minus er, at der generelt er mange turister, men det vil næsten være tilfældet overalt i Venedig og i enhver italiensk storby. Hvis du ønsker lidt mere stille eller alternative omgivelser, kan du dog vælge at være i et andet område. Vi vil dog til hver en tid anbefale San Marco som det primære valg.

Cannaregio er det næststørste distrikt i byen. Det ligger i den nordlige del af byen. Cannaregio er mere nede på jorden end centrum, det føles mere lokalt, men der er stadig nogle fine attraktioner. Samtidig er overnatningsmulighederne generelt lidt billigere i Cannaregio end i San Marco området, så hvis du vil spare lidt ekstra på dine overnatninger, er det et distrikt, der er værd at kigge nærmere på.

Dorsoduro er også et nabolag, der bør nævnes. Det er et meget kunstnerisk område, hvor der selv på gaden er flotte udsmykninger. Mange gallerier ligger i Dorsoduro, så det er et perfekt område at komme forbi på turen. Nattelivet er også interessant i Dorsoduro, da du har mulighed for at få en drink, og eventuelt også feste. Nogle vælger at overnatte i Dorsoduro, da det giver en lidt anden oplevelse end de andre områder, og det er et nabolag som er blevet mere populært med årene.

Castello er et distrikt der går fra centrum til flådebasen og til Giardini haverne. Det er et flot område, omgivelserne er eminente, og det er også et meget roligt område. Faktisk meget fint at overnatte i, og det er der nogle rejsende, som vælger at gøre.

San Polo & Santa Croce er også populært. Det er et område, der er tæt forbundet med San Marco og som byder på mange velkendte attraktioner. Det er et historisk område. Der er både ferielejligheder og hoteller i San Polo og Santa Croce. Flere af dem henvender sig til familier, så det er et udmærket område at overnatte i som familie, men vær stadig opmærksom på at der er mange turister og at enkelte steder kan være larmende. Dog er der fremragende markeder og gode spisesteder. Og det er et flot og historisk område.

Forslag til aktiviteter

De fleste turister tager til Venedig for at nyde omgivelserne, sejle, besøge historiske attraktioner, og spise god italiensk mad.

Hvis du leder efter særlige seværdigheder og attraktioner vil vi først og fremmest anbefale følgende:

  • Markuskirken & pladsen (San Marco)
  • Katedraltårnet
  • Rialto-broen
  • Canal Grande
  • Dogepaladset
  • Sukkenes bro
  • Santa Maria basilika
  • Peggy Guggenheim paladset og museet
  • Teatro la Fenice
  • Correr museet (fokuserer på venetiansk kunst)

Men en vigtig del af byen er også bare at nyde den i ro og mag. Sejle rundt i en gondola og nyde omgivelserne. Forhåbentligt også nyde solen – vejret er typisk godt i Venedig, så der er gode chancer for, at du kan tage solbriller og shorts med dig.

For at få den bedst mulige oplevelse bør du booke et godt hotel i Venedig. Selvom du kommer til at tilbringe med tid ude i byen (det gør de fleste rejsende, da der er så meget at se og lave) er det stadig vigtigt at overnatte et godt sted. Og mange kan netop godt lide oplevelsen ved at overnatte i luksuriøse omgivelser, hvilket er oplagt i Venedig, da der er så mange fine luksushoteller. Dog er der også billigere muligheder, så der er noget for enhver smag og for ethvert budget.

I alle tilfælde ønskes du en rigtig god tur til Venedig. Og vi håber, at denne artikel fik svaret på, hvor man skal bo i Venedig når man kommer til byen som turist!

Skriv en kommentar