Hvor skal man bo i Poznan?

Hvor skal man bo i Poznan

Poznan er en af de mest historiske byer i Polen. Ryanair har direkte fly fra Danmark til Poznan, så det er en destination mange har let adgang til. Hvor skal man bo i Poznan? Her får du lidt informationer om byens områder, samt nogle hotelanbefalinger.

Heldigvis er det en billig by, så det er også nemt at finde et godt hotel i Poznan. I 2022 blev mange af Poznans offentlige områder renoveret, så det er nu en moderne storby med et rigtigt aktivt byliv.

Jeg vil klart anbefale en tur til Poznan. Enten som enkeltdestination eller i kombination med flere polske byer. 3-4 dage i byen er ideelt, og her bør du selvfølgelig finde central overnatning. Lad os tage et kig på mulighederne.

Det bedste hotel i Poznan

Puro Poznań Stare Miasto – Book her

Dette er det mest populære hotel i Poznan.

Hvorfor? Simpelthen fordi det har en god kombination af det hele. Beliggenhed i den nordlige del af centrum, hvor der er pænt og stille. Flotte værelser med rigtig god udsigt. Og naturligvis god service fra personalet.

Hotellet har tilmed en moderne stil. Der er fokus på både stil og komfort, men mest på komforten. Der er altså behagelig seng, skrivebord og god badeværelsesplads uanset hvilket værelse du vælger.

Der serveres en fin morgenmad, og bliver du sulten igen senere er der også restaurant på stedet. Hvis du ankommer i bil, er der mulighed for parkering ved hotellet (f0r 90 zl pr. døgn) og hvis du ankommer med fly, kan Puro Poznan hjælpe med at arrangere en lufthavnstransfer, enten med privat chauffør eller shuttlebus.

Det er et rigtigt byhotel med alt i nærheden og flotte indre forhold. Med en gennemsnitsvurdering på 9,1 ud af 10 er Puro Poznan det bedst anmeldte hotel i Poznan.

Book overnatning hos Puro Poznan Stare Miasto her!

Billigt hotel i Poznan

Hotel Traffic Stare Miasto – Book her

Leder du efter et prisvenligt hotel som stadig er ganske godt? Så er Hotel Traffic Stare Miasto nok den bedste mulighed. Her starter priserne normalt ved 400 kr pr. nat, indimellem med tilbud ned til 250 hvis du rejser uden for sæsonen.

Beliggenheden går du dog ikke på kompromis med: Hotellet ligger i bycentrum, men i den sydlige del, hvilket betyder at du også er tæt på togstationen. Derfor er hotellet ideelt til dig, der rejser med tog og bare skal på et kort ophold i Poznan. Altså hvis du vil opleve byen i et par dage, uden det koster en formue, så er hotellet perfekt.

Angående værelser er der adskillige muligheder. Lige fra enkeltværelser som er de billigste og passende til solorejsende – til store familieværelser, hvor der er god værdi, hvis man rejser mange sammen.

Hotellet er i øvrigt rent og pænt. Ikke luksus, men det forventes heller ikke. Tingene er dog generelt i orden. Der serveres en fin morgenmad med rigeligt udvalg. Morgenmaden er som udgangspunkt ikke inkluderet i den billigste pris, men det er muligt at tilkøbe på forhånd, bare hold øje med det ved booking.

Reserver overnatning hos Traffic Stare Miasto her!

Luksushotel i Poznan

Sheraton Poznań Hotel – Book her

Det er faktisk ikke helt nemt at finde et luksushotel i Poznan. Der er nemlig kun to femstjernede hoteller. Af de to er det Sheraton Poznan der har det bedste ry og som tilbyder flest faciliteter.

Det ligger ikke helt i det historiske centrum, men en smule mod vest, tæt på det fine område i Poznan der hedder Łazarz. Hotellet er også tæt på togstationen i Poznan, som mange bruger til at komme til og fra byen. Det er også tættere på andre attraktioner, som fx Stare Zoo, Wilsona-parken, Galeria Avenida og universitetet.

Booker du et normalt dobbeltværelse hos Sheraton, så er det rigtigt godt – ikke decideret luksus, men rigtigt godt.

Vælger du et club værelse eller en suite, så er der rent faktisk tale om luksus. Herlige møbler, god plads, flot indretning og udsigt.

Service er i top uanset værelsesvalg. Sheraton er kendt som det hotel i Poznan, hvor personalet er mest professionelt. Du kan få hjælp til stort set alt, uanset om det er booking af lokale til forretningsmøde, eller arrangere aktiviteter i byen. Og det er virkelig et kæmpe plus.

Prismæssigt ligger Sheraton Poznan selvfølgelig i den høje ende i forhold til andre overnatningssteder i Poznan. Dog er det stadig Polen, så priserne er lavere end i Danmark og Vesteuropa. Normalt starter priserne for et dobbeltværelse omkring 1.100 kr pr. nat. Der kan indimellem være tilbud ned til 700-800. Prisen for en suite starter ofte omkring 2.000 kroner pr. nat, hvilket er ret god værdi i forhold til dobbeltværelset, når du alligevel leder efter en luksusoplevelse.

Reserver værelse hos Sheraton Poznan her!

Bedste områder i Poznan, Polen

Anbefalinger af hotel i Poznan

Efter gennemgangen af de bedste hoteller i Poznan, er det nu tid til at se på de bedste områder i byen. Det kan nemlig være rart at vide, hvis du selv vil ud at kigge på flere hotelmuligheder, men gerne vil være sikker på, hvor man skal bo i Poznan.

Der er fem vigtige områder i byen:

  • Stare Miasto
  • Jeżyce
  • Łazarz
  • Grunwald
  • Wilda

Af de fem vil jeg klart anbefale Stare Miasto, som er der hvor jeg selv overnattede da jeg besøgte Poznan i en uge. Det er det bedste område, for det er der, at du har alle de historiske seværdigheder tæt på. Og det er trods alt på grund af seværdighederne og bycharmen, at Poznan er værd at besøge. Stare Miasto, altså den gamle bydel, har været under renovation de seneste år. Det betyder, at selvom den gamle charme er bevaret, så er centrum gjort mere behageligt at være i. For eksempel i form at store, åbne pladser og andre tiltag der forbedrer levestandarden.

Puro Poznan, det hotel jeg bedst kunne lide, ligger netop i Stare Miasto. Og det er generelt det bedste valg i byen.

Men de andre områder kan bestemt også overvejes. Både til overnatning, hvis du skal være længere tid i Poznan, men også når du bare skal rundt og se stederne i byen.

Huse i Poznan Stare Miasto bydelen
De flotte gamle byhuse i Poznan centrum

Jeżyce er et mere trendy nabolag hvor der er fokus på moderne kulturtiltag. Plac Wielkopolski markedet er ret fedt, og Solacki-parken bør besøges. Derudover er der spændende butikker og kunstgallerier. Altså ret små af slagsen, men meget interessante. Det er et mere roligt område overordnet. Befolkningstætheden er lavere end i centrum. Der er ikke alt for mange hoteller i området, så det er også mindre turistet. Skal du bo i denne del af Poznan, så find en ferielejlighed eller måske et hostel.

Łazarz er et roligt og historisk nabolag med flotte villaer, byhuse og endda paladser. Wilsona-parken er en fin attraktion her, og generelt er det pænt og sikkert i området. Flere af de bedre overnatningssteder ligger tæt på Łazarz – heriblandt Sheraton Poznan, min anbefaling af luksushotel i byen.

Grunwald ligger mod nord og kombinerer mange af de bedste ting ved Poznan: Byliv, butikker og grønne arealer. Besøg især Cytadela, den største park i Poznan, som er kendt for sine monumenter. Der er også andre attraktioner, og hvis du kommer på det rette tidspunkt af året er Poznan International Fair værd at opleve.

Wilda er et gammelt industrikvarter, som dog har udviklet sig på fornem vis i de senere år. Gamle fabrikker er blevet genombygget til kreative områder, og der er et hav af kulturseværdigheder i Wilda nu – samt caféer og restauranter af høj kvalitet. Husk at Poznan over de seneste årtier har været Polens mest kreative by, som har haft rigtig stor indflydelse fra de studerende og unge. Det viser sig især i Wilda, som er gået fra at være et småskummelt område til et populært nabolag.

Konklusion

Der er mange muligheder når du skal finde overnatning i Poznan. Byen har fem gode områder, hvor jeg især vil anbefale Stare Miasto, altså byens centrale midtpunkt. Her er der flere gode hoteller, deriblandt Puro Poznan som er min favorit – men også Hotel Traffic hvis du leder efter noget billigt.

Nyd din rejse til Poznan – og glem ikke at læse artiklerne om Gdansk, Wroclaw og Warszawa, hvis du skal videre rundt i Polen!

Skriv en kommentar