Seværdigheder i Liverpool

Seværdigheder i Liverpool

Hvad skal man se i Liverpool? Det spørgsmål er der mange, der har. Mange tager til Liverpool for at se fodbold og for at komme tættere på den engelske kultur. Byen er dog kendt for rigtigt meget, og derfor er der ganske få begrænsninger, når vi taler om seværdigheder i Liverpool. Denne artikel giver dig overblikket over de allerbedste attraktioner.

Men for lige at give en generel introduktion til Liverpool: Det er den femtestørste by i Storbritannien med en beliggenhed i den nordvestlige del af England, lige på grænsen til Wales. Byen blev grundlagt i 1207, men fik først by-status i 1880. Liverpools historie er forholdsvis begrænset før det 19. århundrede, men derefter begyndte der at ske en del. I dag er Liverpool kendt for sin industri, for sport, for musik og for de mange spændende museer.

Liverpool Cathedral

Mange ved det faktisk ikke, men Liverpool er hjemsted for Storbritanniens største katedral. Samtidig er det en af de største i hele verden, og da det er gratis at besøge den, bør du absolut tage forbi den imponerede Liverpool Cathedral.

Interiøret er især en oplevelse at se. Der er enormt højt til loftet, og med klassiske engelske arkitekturudsmykninger minder den meget om noget, som man ellers kun ser på film. Bygningen er forholdsvis ny, idet katedralen først blev bygget i 1904 og stod helt færdig i 1978. Vi anbefaler stærkt, at du tager forbi for at se den. Liverpool har i øvrigt to katedraler: Dette er den angelsaksiske, men der er også Liverpool Metropolitan Cathedral, som er en katolsk kirke, der især servicerer irerne i byen, samt mange af udlændingene fra Sydeuropa. Arkitekturen er noget mere unik udefra i forhold til den store Liverpool Cathedral, men begge er bestemt værd at se.

Anfield

Det legendariske fodboldstadion Anfield blev bygget på samme tidspunkt, som byen Liverpool mødte fremgang økonomisk. Det skete i 1884. Oprindeligt var det faktisk Evertons hjemmestadion, men otte år senere var det Liverpool FC, der tog over.

Anfield er ikke det største stadion – langt fra. Der er plads til 54.074 tilskuere, men det er ikke størrelsen, der er imponerende. Det er i stedet stemningen. Kun få stadions har samme vanvittige stadion som Anfield. Liverpools fans er kendt som nogle af de mest inkarnerede og passionerede klubstøttere i verden. Man kan hurtigt mærke historien og stemningen, når man træder inden for på Anfield. Derfor kan det klart anbefales at tage forbi for at se en fodboldkamp. Det betaler sig – og samtidig er det garanti for underholdning, da Liverpool FC jo gør det ganske godt i øjeblikket og spiller glimrende offensiv fodbold!

The Cavern Club & Beatles Story

The Beatles kommer naturligvis fra Liverpool. Det var her, at den populære pop-rock gruppe blev samlet tilbage i 1960’erne, og det var hos The Cavern Club, hvor de fik deres officielle debut i 1961.

Det vrimler med gode Beatles-oplevelser i Liverpool, da byen havde kæmpe indflydelse på gruppen. Besøg først og fremmest The Cavern Club for at komme tæt på et af de historiske steder, hvor gruppen spillede. Men tag også forbi Albert Dock og oplev en mere detaljeret hyldest til Beatles. Her er der udstillinger, samlerobjekter og mulighed for at få hele historien fortalt.

World Museum

Der er mange museer i Liverpool, som er værd at opleve. Men det mest spændende er nok World Museum, som er kæmpe stort, og som ikke kun fokuserer på Liverpools eller Englands historie, men faktisk har et fokus på hele verden.

De har nemlig samlet objekter og kunst fra hele verden. Der er især en interessant kollektion af værker fra det gamle Egypten. Derfra er der også udstillinger, der viser alle andre tidsaldre, og det går faktisk helt frem til nutiden. World Museum i Liverpool har nemlig også et planetarium, der fokuserer på rumfartshistorie, så vi finder lidt af hvert. Dermed er det et super spændende sted at besøge, og hvis du er kulturelt interesseret, bør du absolut ikke misse World Museum.

Mersey Ferries

Liverpool ligger ved kysten og du kan tage en tur til søs ved at hoppe ombord på en af de mange Mersey Ferries. Her kan du se byen fra vandet og du kan få en guidet tour, der viser de største seværdigheder og du får forklaret byens historie nærmere.

Faktisk er Mersey Ferries ret karakteristiske for Liverpools kultur. New York har sine gule taxier, San Francisco har sine sporvogne, og Liverpool har sine færger. De sejler hele året rundt, og en billet koster kun 7 pund – der kan være mængderabat, hvis I er en hel familie eller en gruppe af venner, der vil have turen sammen.


Det var hermed en guide til de bedste seværdigheder i Liverpool. Har du anbefalinger til flere attraktioner, som andre læsere kan nyde godt af? Så kommentér herunder – du kan i øvrigt gøre det samme, hvis du har spørgsmål omkring de forskellige ting i Liverpool.

Skriv en kommentar