De Kanariske Øer – Bedste steder at besøge

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer tilhører Spanien, men de ligger tættere på Marokkos og Vestsaharas kyst end de gør til det europæiske fastland. Der er i alt 8 beboede øer – de to mest populære destinationer er Tenerife og Gran Canaria, mens Lanzarote, Fuerteventura og La Palma også kan besøges af turister.

Her beskriver vi De Kanariske Øer, så du kan lære mere om, hvad hver ø har at byde på. Det kan potentielt hjælpe dig med at finde den helt rette destination, hvis du stadig sidder og overvejer, hvilken ø du vil besøge.

Tenerife

Den største kanariske ø er Tenerife – mange betragter også Tenerife som et af verdens bedste rejsemål, da øen har så meget at byde på.

Sydkysten har nogle glimrende strande hvor der er mulighed for at tage på charterferie. Særligt det område, der hedder Adejekysten er populært blandt turister. Centralt på Tenerife ligger vulkanen Teide. Det er den tredjestørste vulkan i verden, og det er Spaniens højeste punkt. På den nordlige del af Tenerife ligger de to byer, Santa Cruz og La Laguna. Santa Cruz er øens hovedstad og økonomiske motor, mens La Laguna har et gammelt universitet og står på verdensarvslisten.

Der er to internationale lufthavne på øen Tenerife – en nordlig og en sydlig. Den sydlige lufthavn er den, der primært benyttes, når internationale rejsende skal til og fra øen. Det er også muligt at sejle til Tenerife. For eksempel fra Gran Canaria. Mange krydstogtskibe kommer forbi og ligger typisk ind ved Santa Cruz.

Vejret på Tenerife er fremragende, og det er en rejsedestination der kan overvejes hele året rundt. Hvis du elsker at gå på stranden, eller hvis du bare er til flot natur, så er Tenerife et herligt rejsemål. Hvis du kommer forbi byerne Santa Cruz og La Laguna er der også kultur at opleve.

Læs hvor man skal bo på Tenerife her!

Gran Canaria

Gran Canaria er måske den mest populære ferieø blandt danske rejsende. Med god grund: Det er den mest centrale af De Kanariske Øer, og på grund af øens runde form er den meget nem at udforske.

Storbyen Las Palmas ligger på nordkysten og har virkeligt meget at byde på. Der er en central strand, masser af underholdningsmuligheder, samt et fint kulturliv.

De fleste turister vælger dog at overnatte på sydkysten i det område der hedder Maspalomas. Det er et gigantisk ferieresort, hvor man virkelig kan nyde vejret og få sig nogle oplevelser. Det centrale Maspalomas egner sig til alle rejsende, også børnefamilier. Det sydvestlige Meloneras-område er ideelt for dem som vil på upscale luksusferie, mens Playa del Inglés øst for Maspalomas nok har kanarieøernes bedste natteliv.

Vejret på Gran Canaria minder meget om vejret på Tenerife. Der er ikke de store forskelle. Dog er naturen anderledes. Gran Canaria har nogle meget flotte sandstrande, og fra bjerget Pico de las Nieves er der panoramaudsigt over hele øen. Gran Canaria er et rigtigt godt rejsemål på alle tidspunkter af året.

Læs hvor man skal bo på Gran Canaria her!

Lanzarote

Den tredjemest populære kanariske ø er Lanzarote, som sammen med Fuerteventura er tættest på den afrikanske kyst. Der bor lidt over 150.000 mennesker fast på Lanzarote, mens antallet af turister også er betragteligt. Lufthavnen på Lanzarote tillader, at man nemt kan komme til og fra øen. Dog er der færre fly til Lanzarote end der er til Tenerife og Gran Canaria.

Det menes, at Lanzarote var den første af De Kanariske Øer hvor folk bosatte sig. Først fønikerne, senere araberne, så portugiserne, og siden spanierne som har haft kontrol over øen i over 600 år.

Lanzarote har nogle rigtigt flotte byer, særligt Puerto del Carmen og Arrecife. Langt de fleste aktiviteter foregår på sydøstkysten. Der er forskellige resorter rundt omkring på Lanzarote. Den vestlige del af øen består af en stor nationalpark. Nord for Lanzarote er der mindre, knapt så beboede øer, som man kan sejle til for at tage på stranden. Især La Graciosa-øen er oplagt til dette formål, da den ligger lige op ad Lanzarotes nordkyst.

Fuerteventura

Fuerteventura er den næststørste kanariske ø, om end kun den fjerdemest befolkede. Ligesom de andre store kanarieøer er Fuerteventura populær blandt turister. Geologisk er det den ældste af øerne, og den gør sig bemærket ved at have et mere ørken-lignende og tørt klima i forhold til de øvrige øer.

De primære turistområder på Fuerteventura er Puerto del Rosario (som også er den primære by), Costa Calma og Corralejo. Turismen åbnede på Fuerteventura i 1965 og øen er gradvist blevet mere populær. Den er især et godt rejsemål i vintermånederne, da Fuerteventura årligt får mere end 3,000 solskinstimer, så der er næsten garanti for sol, uanset hvornår du er af sted. Kulturelt er der ikke nær så meget at opleve som på de andre øer, men fra et naturmæssigt synspunkt er Fuerteventura meget interessant.

La Palma

La Palma ligger nordvest i dette øhav. Det er en flot og interessant ø, som især er kendt for observatoriet ved Roque de Los Muchachos – et af de vigtigste astronomiske observatorier i verden. Spanierne har lokalt givet La Palma tilnavnene Isla Bonita og Isla Verde, som betyder henholdsvis den flotte ø og den grønne ø. Det siger lidt om, hvor flot La Palma er.

Dog har øen også været i mediernes søgelys af kontroversielle og farlige årsager. I flere omgange har der nemlig været vulkanudbrud, senest fra september til december i 2021 hvor lava forårsagede milliardskader på øen. Vi skal dog tilbage til 1971 for at finde det sidste store udbrud før situationen i 2021, så det er ikke noget der sker hvert år.

Hvis du er til bjerge og grønne naturområder, så er La Palma en af de absolut bedste øer i verden. At arrangere en rejse dertil kan være sværere end til fx Tenerife og Gran Canaria, da der er flere afgange dertil, samt færre hoteller på selve øen. Men det kan lade sig gøre, især hvis du allerede er på De Kanariske Øer. Der er nemlig regelmæssige flyruter til La Palma fra både Gran Canaria og fra den nordlige lufthavn på Tenerife.

Andre øer + Fakta

De fem vigtigste øer er nævnt herover. Andre øer, som kan være til interesse fra et turistperspektiv, er La Gomera, El Hierro og La Graciosa – sidstnævnte som kort blev nævnt under punktet om Lanzarote, da de to øer ofte kædes sammen.

Der er også mindre, ubeboede øer og små klipper i det kanariske øhav. Den nemmeste måde at komme rundt mellem de primære øer er ved at flyve. Sejlture kan dog også arrangeres, og nogle krydstogtskibe har netop fokus på området.

Alle De Kanariske Øer fungerer samlet som én spansk region rent politisk. Canarias, som regionen hedder på spansk, har en høj grad af selvstændighed. På tværs af øerne er der en fælles identitet og de taler alle med den kanarisk spanske dialekt, som til forveksling kan minde om den måde, man taler på i Venezuela. Kanarieøerne beboes primært af spaniere, som tog dertil for flere hundrede år siden. Men i løbet af de seneste årtier er der også mange venezuelanere, colombianere, englændere og tyskere der har bosat sig på øerne. Nogle for at arbejde, nogle på grund af kulturelle relationer, og andre for at gå på pension og nyde livet i de herlige vejrforhold, som De Kanariske Øer tilbyder.

De to bedste rejsedestinationer er naturligvis Tenerife og Gran Canaria. Hvilken én af disse du vælger er op til dig. Har du allerede besøgt de to primære øer, så kan du overveje at gå på opdagelse i regionen og opleve nogle af de mindre kendte øer. Hvis du tager på et længere ophold til De Kanariske Øer, og hvis du selv arrangere rejsen, har du stor fleksibilitet og kan tage rundt mellem øerne som det passer dig.

Skriv en kommentar