Hvor skal man bo på Sicilien? Bedste byer og hoteller

Hvor skal man bo på Sicilien?

Sicilien er et populært rejsemål, hvilket især skyldes det gode vejr på øen, samt den traditionelle kultur og de lokale madretter. Men det forholder sig sådan, at Sicilien er en forholdsvis stor ø (Middelhavets største) med mange byer og strandområder. Det åbner op for spørgsmålet – hvor skal man bo på Sicilien?

Det er netop det, vi vil se nærmere på her. De bedste sicilianske byer og områder, samt nogle hotelanbefalinger.

Hvis du rejser til Sicilien som turist, er det nemlig meget vigtigt, at du finder et godt sted at bo. Det gør hele ferieoplevelsen bedre, og på den måde kan du overnatte nær de ting, som interesserer dig ved Sicilien.

Herunder nævner vi de bedste byer på Sicilien og ved hver by får du også en hotelanbefaling. Nogle rejsende vælger én by som deres base, mens andre vælger at overnatte nogle få natter i hver by og derefter drage videre til den næste. Den bedste løsning er typisk at bo i en af de større byer, leje en bil, og bruge én by som base, mens du udforsker de andre steder på dagsture.

Palermo

Hvor skal man bo i Palermo?

Palermo er den største by på Sicilien. Den ligger på nordkysten, og det er en af de mest nydelige byer på øen. Der er masser af kultur at opleve, det er nemt at udforske byen til fods, og så er Palermo statistisk den sikreste storby i Italien – noget som overrasker mange.

Med Palermos rige historie kan du nemt tilbringe et par dage med sightseeing. Se for eksempel Cattedrale di Palermo (byens store domkirke), samt det normanske palads fra det 9. århundrede. Generelt er arkitekturen også fascinerende.

Der er et rigtigt godt natteliv i Palermo, og du finder mange charmerende og skønne restauranter, hvor du kan spise god aftensmad.

Fra Palermo går der færger til både Napoli ved det italienske fastland, til Cagliari på øen Sardinien, og til flere andre steder ved Middelhavet. Hvis du har mod på et større eventyr, kan du altså nemt komme videre. Der er naturligvis også vejforbindelser til andre sicilianske byer, heriblandt til Trapani som ikke ligger så langt væk.

Palermo egner sig godt til dig, der vil på storbyferie på Sicilien. Du kan nyde kultur, god mad, godt vejr, og nem videre adgang til andre byer hvis du vil på dagsture undervejs.

Hvor skal man bo i Palermo?

Grand Hotel Wagner er et luksuriøst og traditionelt hotel i centrum, lige nær vandet. Det er et meget flot hotel med en rig historie – interiøret blev benyttet ved optagelserne til filmen Leoparden, som er et af de største værker i filmhistorien.

Som moderne turist kan du også få en god oplevelse hos hotellet. Der er antikke møbler og flot indretning. Du finder masser af ekstra faciliteter, foruden bar, restaurant og livemusik. Selvom hotellet er 5-stjernet, så er priserne ofte ganske rimelige. Et dobbeltværelse går til omkring 1.200 kroner pr. nat og det er inklusiv morgenmad. Klart det bedste hotel i Palermo, hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige.

Book overnatning hos Grand Hotel Wagner her!

Catania

Hotel i Catania

Catania er den næststørste by på Sicilien efter Palermo. Den ligger lige midt på østkysten og har en rigtig fornuftig beliggenhed hvad angår vejret.

Der er en international lufthavn i Catania, så det er en by, du nemt kan komme til. Byen er mest kendt for at ligge lige ved vulkanen Etnas fod, så det er en væsentlig del af oplevelsen ved at besøge Catania.

Men hvad er det ellers, der gør Catania til et af de bedste steder at besøge på Sicilien? Det er en velbefolket, men dog kompakt by, hvor du nemt kan spadsere rundt i centrum og få set de store attraktioner. Der er mange seværdigheder fra antikken som stadig eksisterer i Catania. Især Elefantfontænen, men også det romerske amfiteater. Ellers er der Catanias domkirke, den store plads foran, samt Ursino-slottet som både er flot, men som også indeholder gamle artefakter.

Ligesom Palermo har Catania et aktivt natteliv og mange gode restauranter. Du skal passe på lommetyve i Catania, men med almen sund fornuft er der ingen grund til at frygte for sikkerheden.

Catania er et ideelt sted at bo på Sicilien, hvis du er til kultur, hvis du gerne vil se Etna-vulkanen, og hvis du gerne vil tage hurtige ture til fx Taormina og Siracusa, som ligger inden for en fornuftig afstand af Catania.

Hvor skal man bo i Catania?

Palace Catania er et lækkert 4-stjernet hotel i Catania. Hvis du bor hos dette hotel, har du mindre end 10 minutters gang til det historiske centrum. Desuden er der udsigt til Etna, og hotellet ligger i en flot historisk bygning.

Du får altså en rigtig god oplevelse hos dette overnatningssted. Morgenmad skal tilkøbes, men det er det hele værd, da der serveres sicilianske specialiteter. Palace Catania byder på elegant indretning, komfort, tagterrasse, spa, fitness, og privat parkering. Priserne starter omkring 1.000 kroner pr. nat for almindelige dobbeltværelse, mens suites er lidt dyrere. Det er vigtigt at bestille lidt tid før afrejse, da hotellet er meget populært.

Reserver værelse hos Palace Catania her!

Cefalú

Hvor skal man bo i Cefalu på Sicilien?

Cefalú er en mindre by, som ligger helt centralt på nordkysten af Sicilien.

Byen blev grundlagt af grækerne i 400 f.Kr. Det er siden blevet til en rigtig hyggelig turistby, som både modtager italienske indenrigsrejsende samt udlændinge der er på ferie.

Selvom Cefalú ikke er nogen storby med samme folkemængde som Palermo og Catania, så er der stadig meget at opleve.

Byens centrum er domineret af domkirken, som er historisk og rigtig flot. Den har to høje tårne og der går trapper op til indgangen. Arkitekturen er generelt flot i Cefalú, men naturen er højdepunktet. Der er mange bakker og kuperet terræn i nærheden, hvor turister tager på vandreture, og der er også gode strande i nærheden, hvis du bare vil have noget solskin og ud at bade.

Cefalú er især et godt sted at bo på Sicilien for familier, da tempoet er lidt roligere end i de større byer, og da det er en meget sikker by. Samtidig er der store hoteller med mange faciliteter. Du kan kombinere kultur med en rolig strandferie ved at overnatte i Cefalú – så det er perfekt til familier og for par som ønsker en hyggelig og romantisk ferie.

Hvor skal man bo i Cefalú?

I Cefalú vil vi anbefale hotellet La Plumeria – primært på grund af den herlige beliggenhed. La Plumeria ligger helt inde i centrum, blot 150 meter fra byens domkirke, og hvis du vil ned til vandet tager det ikke mere end to minutter.

Alle værelser har balkon, og du kan naturligvis få morgenmad på hotellet. Der er god service, behagelige værelser, og hvis du kommer i bil har du mulighed for gratis parkering, om end det er på en parkeringsplads lidt væk fra selve hotellet. Hotellet er meget traditionelt i indretningen, men byder på moderne komfort. Priserne er højere end hos andre hoteller i Cefalú – til gengæld får du også den bedst mulige oplevelse i byen.

Book overnatning hos Hotel La Plumeria her!

Messina

Nat i Messina

Siciliens tredjestørste by Messina ligger på det nordøstlige hjørne af øen og dermed direkte over for det italienske fastland. Der er kun en hurtig lille sejltur fra Messina til enten Villa San Giovanni eller Reggio Calabria på den nederste del af ‘støvlen’.

Messinastrædet er netop kendt for de mange både og skibe, der sejler forbi, samt for fiskeri og for strandlivet. Der er mange krydstogte, der kommer forbi Messina, og det er i øvrigt en super populær by blandt lokale italienske rejsende.

Messinas popularitet skyldes formentligt den flotte arkitektur i byen, samt de mange museer og gallerier. Det er nok den førende kunstby på Sicilien. Det er også en af de sikreste byer på Sicilien. De lokale er mere åbne over for turister end andre steder. Der er en god social stemning, så Messina er på mange måder et eminent rejsemål. Hvis du går og tænker over, hvor man skal bo på Sicilien, så er dette måske svaret. Messina er både ideelt for solorejsende, par, familier, og vennegrupper der er på tur i det sicilianske.

Hvor skal man bo i Messina?

Vmaison Hotel er et strålende overnatningssted i nabolaget Lombardo, kun ganske få minutters gang fra det historiske centrum af Messina. Det er et meget populært hotel med en traditionel og hyggelig indretning. Nogle af værelserne kan være lidt små, men hvis du har brug for meget plads kan du bare booke et af de lidt større værelser – fx et deluxeværelse eller en suite.

Hotellet er 4-stjernet og priserne starter omkring 900 kroner pr. nat. De største fordele ved at vælge dette hotel frem for andre i Messina er, at personalet giver rigtig god service, indretningen giver en god stemning, hotellet er meget rent, og beliggenheden er yderst fornuftig. Derfor kan du forvente en rigtig god oplevelse, især til prisen.

Reserver værelse hos Vmaison Hotel i Messina her!

Taormina

Besøg Taormina på Sicilien

Taormina ligger også på den sicilianske østkyst, cirka 50 kilometer syd for Messina. Det er en forholdsvis lille by med omtrent 11.000 faste indbyggere, men lige siden 1800-tallet har det været en populær turistby, og det er der rigtigt mange grunde til.

For det første byder Taormina på interessant kultur. Den største seværdighed er uden tvivl Antico di Taormina teatret, som er et gammelt græsk teater, hvor ruinerne stadig står den dag i dag.

Men den primære grund til, at mange turister besøger Taormina, er hvor smuk byen er. Med romantiske gader og bygninger i centrum kan du gå rundt i Taormina og føle dig som en del af et eventyr. Ved siden af de klassiske bygninger er der mange strande i og omkring Taormina. Vandet ud for byen er utrolig smukt – det har den klassiske blå Middelhavsfarve – og vandet er varmt om sommeren. Selve byen ligger på en bakke, hvilket gør det lidt besværligt at gå fra strand til centrum, men der er svævebane, som dækker ruten.

Taormina er en typisk turistby med mange store og flotte hoteller, sikre omgivelser, og desværre også ‘turistpriser’. Det er dyrere at være i Taormina end i mange andre sicilianske byer, men det er forståeligt nok, da det er så populær en by, og da man kan opleve lidt af hvert. Taormina passer til alle typer af turister, heriblandt også familier da der er hoteller med mange faciliteter, samt mulighed for at lære om kultur og historie, plus nem adgang til strand og vand.

Hvor skal man bo i Taormina?

Det mest populære hotel i denne sicilianske by er Hotel Ariston & Palazzo Santa Caterina – grundet det lange navn, kaldes bliver det ofte bare kaldt for Hotel Ariston.

Det er et nydeligt hotel, som har en fremragende udsigt, og som har swimmingpool og mange andre faciliteter. Hotellet ligger lige i nærheden af det historiske centrum, så derfor er beliggenheden også på plads. Der er tre restauranter på hotellet, så du kan snildt prøve lidt forskellig mad på dit ophold. Priserne for at overnatte hos Hotel Ariston starter omkring 1.000 kroner pr. nat for et dobbeltværelse, hvilket er forholdsvis rimeligt hvis du vil bo et så flot sted på Sicilien.

Book værelse hos Hotel Ariston i Taormina her!

Trapani

Hvor skal man bo i Trapani

Trapani ligger på vestkysten af Sicilien – ikke alt for langt væk fra storbyen Palermo.

Trapani er en gammel by med flere myter relateret til grundlæggelsen. Det var hellenerne, der først grundlagde byen, hvor den så efterfølgende kom i romernes hænder. Siden har både goterne, byzantinere og araberne haft kontrol over Trapani, men i dag tilhører den altså italienerne. Længe var det en fiskerby, men over de sidste 100 år har den udviklet sig til en yderst populær turistby og et af de førende resorter i Middelhavet.

Det er en sikker by med mange antikke seværdigheder. Middelalderbyen Erice, Mangiapane grotten, Saltmuseet, og San Lorenzo katedralen er alle nogle væsentlige seværdigheder. Trapani har også en forholdsvis stor havn. Her foregår der primært handel, men der er også færger der sejler ud til mindre øer i Middelhavet. Det kunne potentielt åbne op for endnu flere destinationer på turen til Sicilien.

Trapani får besøgende i alle aldre. Over de senere år har byen forsøgt at tiltrække flere unge mennesker – blandt andet ved at skabe et rigere natteliv. Derfor er der mange barer og natklubber i Trapani. Dog er der stadig mange stille områder, og det er også en af de sikreste byer på Sicilien, især for turister, da økonomien netop afhænger af, at folk får en god oplevelse og kommer tilbage igen på ferie – af den grund holder myndighederne ekstra godt styr på tingene i netop denne by.

Hvor skal man bo i Trapani?

Room of Andrea er et af de mest populære hoteller i Trapani. Det ligger meget tæt på vandet såvel som på de helt centrale attraktioner i byen. Hotellet har fine værelser med behagelige senge, men det bedste er nok fællesområderne. Der er en pool og en rigtig dejlig gårdhave. Udsigten er ganske fin, og som gæst har du mulighed for at nyde morgenbuffeten og få en god start på dagen.

Forvent at skulle betale omkring 1.100 kroner pr. nat for et dobbeltværelse. Du har mulighed for at opgradere til deluxe eller suite for et ekstra beløb. Beliggenheden bliver ikke bedre, og det er netop derfor, at Room of Andrea er blevet et så populært hotel på Sicilien.

Book overnatning hos hotellet her!

Siracusa

Siracusa er en af de bedste byer på Sicilien

Du har med sikkerhed hørt om Siracusa før, da det er en af de mest historiske byer på Sicilien. Den ligger på den sydvestlige del af øen, et stykke syd for Catania.

Siracusa er ikke nær så stor som fx Catania og Palermo, men det er heller ikke en lille by. Der er godt 120.000 faste indbyggere, og Siracusa får også rigtigt mange turister hele året rundt.

Byen er over 3000 år gammel og har arkitektur med både græsk, romersk, byzantinsk og i særdeleshed også barok stil. Siracusa er den perfekte destination til dig, der vil på sightseeing, og som er interesseret i den sicilianske kultur. Du kan lære og opleve rigtigt meget her. Siracusa er officielt tilføjet til Verdensarvslisten, netop på grund af den rige historie og den fascinerende kultur. Besøg især Domkirken, Apollon-templet, Neapolis-parken, Arethusa-springvandet, og klippehulen Dionysos’ Øre.

Dette var blot få eksempler på, hvad du kan se i Siracusa. Der er rigtigt mange muligheder. Vejret er også noget af de bedste på Sicilien.

De fleste turister, som besøger Siracusa, gør det i et kulturelt øjemed. Der er også underholdning og moderne attraktioner, men det klare fokus er på historien og på seværdighederne.

Hvor skal man bo i Siracusa?

Der er mange gode hoteller i Siracusa at vælge imellem. Et af de mest autentiske er Hotel le Muse, som har en fornem beliggenhed på Via Malta, nær de fleste store attraktioner i centrum. Hotellets værelser er traditionelle og typisk italienske. Desuden er de mere rummelige end hos mange andre hoteller i byen.

Hvis du vil nyde vejret, så tilbring tid på solterrassen hos Hotel le Muse. Samtidig er der en rigtig flot udsigt, også fra værelserne. Det er et af de hoteller, som ofte har ledige værelser kort før rejsedatoerne, hvilket er en væsentlig årsag til vi anbefaler det her. Mange andre hoteller i Siracusa har nemlig forholdsvis få værelser, og man skal booke i rigtigt god tid. Hotel le Muse er lidt mere fleksibelt på dette punkt. Men igen, der er mange gode hoteller i byen, også hoteller som tilbyder en mere luksuriøs oplevelse. Men hvis du bare skal rundt at opleve byen, så vælg dette prisvenlige hotel, hvor priserne starter ved bare 600 kroner pr. nat.

Book overnatning hos Hotel le Muse her!

Efter at have set på 7 af de bedste sicilianske byer er det nu tid til at runde af.

Vi håber, at du har fået svar på, hvor man skal bo i Sicilien. Der er lidt forskellige muligheder, så det handler om at finde den løsning, der passer bedst til dig og dine ønsker. Mange rejsende vælger at besøge flere byer i Sicilien på deres tur – men det kan tilrettelægges helt som du ønsker det.

Hav en god ferie, og nyd turen til Sicilien, for øen er helt i særklasse!

Skriv en kommentar