Bedste hotel i Moskva – Hvor skal man bo i Moskva?

Hotel i Moskva

Den russiske hovedstad Moskva tiltrækker rigtigt mange besøgende. Både turister og forretningsrejsende. Byen er massiv og har et hav af gode hoteller. Derfor kan det være svært at vælge, hvor man skal bo i Moskva.

I denne guide vil vi anbefale et par af de bedste hoteller i Moskva. Vi vil desuden gennemgå byens vigtigste områder, så du kan finde en bydel, der passer til det, som du gerne vil i Moskva.

Centralt hotel i Moskva

Akvarel Hotel – Book her

Det er sjældent, at man kan finde et godt, centralt, populært og prisvenligt hotel lige midt i en europæiske storby. Men det er faktisk tilfældet her.

Akvarel Hotel ligger lige i hjertet af Moskva, kun få hundrede meter nord for den røde plads. Det er det ideelle hotel for turister, som besøger Moskva for første gang, og som har fokus på ting som seværdigheder, shopping og spiseoplevelser. Hotellet har flotte værelser, bar, restaurant, solterrasse, og yderst god service.

Dette Moskva hotel arrangerer også byvandringer og kan hjælpe dig med at reservere bord til restauranter ude i byen eller med at få indgangsbilletter til visse seværdigheder. Børn er velkomne, så familier kan nemt bo hos Akvarel. Hotellet egner sig også glimrende til par og solorejsende.

Prismæssigt kan du forvente at skulle betale lige i underkanten af 1000 kroner pr. nat. På flere tidspunkter af året er der nedsatte priser, men det er dog nødvendigt at booke tidligt. Det er nemlig et af de mest populære hoteller i Moskva, grundet kombinationen af pris, beliggenhed og service.

Luksushotel i Moskva

Four Seasons Moscow – Book her

Vi betragter dette som Moskvas bedste hotel. Four Seasons ligger fuldstændigt centralt i den gamle bydel med beliggenhed i en historisk bygning og hurtig gåafstand til Moskvas største monumenter.

Alle værelser byder på luksus og god udsigt. Der er service i allerhøjeste klasse, alle tænkelige faciliteter, fremragende morgenmad samt en følelse af luksus.

Det er hos Four Seasons, at du skal bo, hvis du ønsker det bedste af det bedste. Det er dyrt – forvent som minimum 5.000 kroner pr. nat – men det er stedet, hvor du får den mest luksuriøse og idylliske oplevelse. Se bare billederne af hotellet her.

Hotel i Moskva for forretningsrejsende

Moscow Marriott Grand – Book her

Skal du til Moskva på en forretningsrejse? Så bør du naturligvis finde et hotel, der passer til dine behov.

Moscow Marriott Grand er et alsidigt 5-stjernet hotel, som både er åbent for forretningsrejsende og for ganske almindelige turister. Hotellet egner sig dog særligt godt til førstnævnte. Det er nemlig et hotel med masser af faciliteter, heraf god internetforbindelse, mødelokaler, masser af service, samt en central beliggenhed. Du kan nemt arrangere alt herfra og komme videre rundt, som det passer dig. Hotellet kan hjælpe med at arrangere transport, hvis det også er nødvendigt.

Bedste områder i Moskva

Herunder nævner vi et par af de bedste områder. Her har vi særligt fokus på områder, der er gode i forbindelse med turisme.

Kitay-Gorod

Hjertet af byen. Kitay-Gorod er navnet på den mest centrale bydel af Moskva, og det er her, at de fleste store seværdigheder i Moskva ligger.

I Kitay-Gorod finder vi nemlig Kreml, den røde plads, katedralen, det historiske museum, Lenins mausoleum, Alexanderhaven, adskillige andre parker, kirker, og meget mere.

Det er her, at du skal bo i Moskva, hvis du vil være lige midt i det hele. Hvis det primære mål med din tur er at besøge seværdigheder og opleve det historiske Moskva, så er Kitay-Gorod den bedste bydel. Du har i øvrigt nem adgang videre til andre områder af Moskva.

Der er kun få hoteller i selve Kitay-Gorod. Men der er mange lige på kanten af bydelen, altså i andre dele af centrum. Et af de få, som rent faktisk ligger helt inde i denne bydel, er luksushotellet Four Seasons Moscow. Det er dyrt at overnatte der, men det er til gengæld også et fuldstændigt eminent og vidunderligt sted at bo.

Tverskoy

Et større distrikt som omfatter det centrale Moskva, samt de central-nordlige bydel. Tverskoy inkluderer faktisk Kitay-Gorod, som er en af bydelene i dette større distrikt.

Når russerne taler om Tverskoy mener de dog primært området omkring Tverskaya, som er er lidt nord for det dybe centrum. Det er et distrikt med et glimrende natteliv, da der er mange barer, natklubber og restauranter. Hvis du gerne vil feste i Moskva, så er dette det rigtige område at overnatte i. Samtidig er der også seværdigheder, og du kan nemt komme videre rundt i byen.

Moscow Marriott er et af de bedste hoteller i Tverskoy. Et femstjernet hotel med fremragende faciliteter og central beliggenhed. Især ideelt til forretningsrejsende, men alle kan overnatte der.

Presnensky

Også kendt som Presnja. Denne bydel ligger nordvest for centrum, lige uden for den primære metroring rundt om Moskva. Det er et pænt og eksklusivt område med sine egne attraktioner.

Presnensky/Presnja har Moskvas Zoo, planetarium, flere museer, gode parker, og adskillige gode restauranter som både fokuserer på russisk, europæisk og asiatisk mad.

Hotellerne i Presnensky er generelt billigere end i det dybe centrum. Det er derfor et fint område, hvis du vil have lidt billigere overnatning. Det er også et godt område for familier med børn, da det er mange børnevenlige seværdigheder og attraktioner i området.

Hotel Sadovaya ligger tæt ved Zoo i Presnensky og er et glimrende valg. Det er et solidt 4-stjernet hotel i Moskva som faktisk er ret prisvenligt.

Arbat

Ligger direkte vest for centrum. Det er et af de mere moderne områder. Arbat er præget af innovation og kultur. Det er også et lidt sjovt område, for der er en unik fusion af velhavende borgere, som er flyttet dertil, samt hipstere og kunstnere der er på vej frem.

Engang var det et kedeligt industrielt kvarter med ene lagere og fabrikker. Men det er der blevet ændret på over de seneste par årtier. Arbat er nu en bydel med flotte og livlige gader, mange butikker (flere af dem ret eksklusive og kreative) samt restauranter og moderne museer. Mange unge mennesker er flyttet til Arbat, og mange udenlandske iværksættere er netop taget dertil. Det giver en god stemning, hvor der sker noget. Vil du omringes med kreativitet, så er Arbat et solidt distrikt i Moskva.

Hvis du er i 20’erne og besøger Moskva, så er det måske det bedste sted at overnatte. Der er masser af underholdning, mere moderne ting at opleve, og det er et af de områder af Moskva, hvor det er nemmest at socialisere med andre.

AZIMUT Hotel Smolenskaya er et meget populært hotel i Arbat.

Basmanny

Et af de roligste distrikter i denne ellers larmende storby.

Basmanny er et af de reneste og hyggeligste områder i Moskva. Der er flotte omgivelser, trods det at bydelen er ret residentiel. Der er nogle fine parker, blandt andet Bauman-haven. Centrum er kun en hurtig tur væk i metroen. Hvis du gerne vil opleve Moskva på en hyggelig måde, og i sikre omgivelser, så overnat i Basmanny og tag ind til centrum, når der skal kigges på seværdigheder.

Det kan dog være lidt sværere at finde hotel i Basmanny, da der ikke er nær så mange som i centrum og de andre bydele. Men der er nogle enkelte gode muligheder, samt ferielejligheder. Det er et område, der er særligt godt for familier, da det er så roligt. Dog er det også fint for par og for studerende. Der er nemlig flere skoler og universiteter i området og i nærheden, så der er et udmærket studieliv i denne del af Moskva.

Pokrovskiy Dom er et nydeligt og populært hotel i den sydvestlige del af Basmanny, som faktisk også er enormt tæt på centrum. Et fint hotel i Moskva, hvis du rejser for oplevelsens skyld.

Konklusion

Moskva er en storby med mange hoteller, og derfor er det klart, at mange turister og forretningsrejsende stiller det grundlæggende spørgsmål – hvor skal man bo i Moskva?

Denne artikel har givet dig et par hotelforslag, som passer til forskellige behov, samt beskrivelser af de bedste områder og bydele i Moskva. Forhåbentligt leder det dig på rette vej, så du finder det helt rette sted at bo i byen, og så du kan nyde din tur til fulde. Vi ønsker dig en fantastisk rejse!

Skriv en kommentar